Golf 8.5 sağa çekme sorunu

Bu arada bu sorun bir çok 8.5 kullanıcısında olabilir deneyimleyenler yazabilirse çok iyi olur

Bu arada bu sorun bir çok 8.5 kullanıcısında olabilir deneyimleyenler yazabilirse çok iyi olur
Abi yazdın ama dönemedim sana. Ben öyle bir sorun gözlemleyemedim. Bu haftasonu bi uzun yol yapıcam. Buradan bilgilendirme yaparım

Abi yazdın ama dönemedim sana. Ben öyle bir sorun gözlemleyemedim. Bu haftasonu bi uzun yol yapıcam. Buradan bilgilendirme yaparım
Çok iyi olur dostum şuanlık 3 kişiyiz 😂 bu sorunu yaşayan servise gidip konuşucaz yani

Araçta sağa-sola çekme hissederseniz öncelikle lastiklerin yerini değiştirin, sorun çözülmezse diğer adımlara geçin.

Direksiyon açı sensörü kalibre edilip rot ayarları tekrar gözden geçirildi.Otoyola çıktıktan sonra güncel durumu paylaşıyor olacağım.

Tekrar selamlar,

Yetkili serviste tekrar rot balans kontrolü ve direksiyon açı sensörü sıfırlama işleminden sonra uzun yol yaptım.Bazı testlerimde sorun çözülmüş gibi gelsede bazende sanırım devam ediyor dedim.Ama önceki kadar bariz olmadığını söyleyebilirim.Sanki hala var ama bir yandan yok gibi bir durum şu an.Bir kaç gün daha izleyip durumu tekrar yazacağım.

Tekrar selamlar,

Yetkili serviste tekrar rot balans kontrolü ve direksiyon açı sensörü sıfırlama işleminden sonra uzun yol yaptım.Bazı testlerimde sorun çözülmüş gibi gelsede bazende sanırım devam ediyor dedim.Ama önceki kadar bariz olmadığını söyleyebilirim.Sanki hala var ama bir yandan yok gibi bir durum şu an.Bir kaç gün daha izleyip durumu tekrar yazacağım.
Bekliyorum hocam, ona göre servise gidip nokta atışı iş yaptıracağım. Yalnız çok gıcık bir işle uğraşıyoruz. Bize bozuk gelen, çoğu kullanıcının farkında olmadığı şeyler. Bu yüzden servis de çok uğraşmak istemiyor. Umarım çözeriz.

1000058522.jpg1000058521.jpg
1000058520.jpg
Şimdi lastikleri kontrol edeyim dedim. Balansta bir sorun yok ama adamlar resmen şerit led gibi kurşun takmışlar. Bu normal mi? @Xcorpit39 @sercan53

Son düzenleme:
Selamlar,
Aracı sağa çeken arkadaşlar elinizde rot ayarı değerleri var mı ? Her iki teker kaster açıları arasında fark var mı ?
Rot ayarında sadece Toe yapıyorlar ancak kaster farkı da buna yol açabilir. Araç kaster açısının düşük olduğu tarafa çekebilir.
Benim aracımda (Tiguan) her ne kadar belirgin bir çekme olmasa da geçen ay lastik problemi için gittiğim rot balans ustası dedi ki "arabada kaster solda görünüyor onu sağa alacağım zaten bizim yollar genelde sağa eğimli rahat edersin"
Dedi.
Bana da mantıklı geldi.Yani sağa eğimli yolda araba sağa akmaya daha az meyilli olacaktı.
Tabi kasterin ayarı yok. Onu traversi gevşetip levye ile kastırıp hafif kaydırarak yapıyorlar.
Bu ayarı yaptık şu an o şekilde kullanıyorum bir sorunum yok.

Belki faydası olur bu bilginin

İyi akşamlar

Bu sağa çekme sorununu uzun yola çıkınca bende fark ettim. Çok aşırı olmasa da elleri bırakınca arabanın sağa meyilli olduğunu hissediyorsun.

Servise gidip sonuç alan oldu mu? Olduysa yapılan işlemler hakkında bilgi verirse herkes için faydalı olacaktır.

Bu sağa çekme sorununu uzun yola çıkınca bende fark ettim. Çok aşırı olmasa da elleri bırakınca arabanın sağa meyilli olduğunu hissediyorsun.

Servise gidip sonuç alan oldu mu? Olduysa yapılan işlemler hakkında bilgi verirse herkes için faydalı olacaktır.
bunla ilgili 3 kişi olarak daha önceden servise gittik yapılmayan kalmadı
rot ayarı direksiyon kalibrasyonu vs vs hepsi yeşil çıktı olması gereken değer yani
tavsiyem servise gitmemen çünkü otoyollarımız sağa meğilli yolda su birikmemesi için
araçta doğal olarak direksiyonu düz bıraksanda sağ sağa yavaş yavaş sonra bi anda kayıyor
bu sebeple aracını servise staj yapmaları için götürme

Geri
Üst Alt