Golf 8.5 sağa çekme sorunu

Merhabalar,

1 ağustos tarihinde makyajlı golf 116hp style paket araç aldım.Bir kaç gün şehir içinde kullandıktan sonra uzun yola gittim.Uzun yolda farkettiğim şey ise aracın sağa çekmeseydi.Direksiyonu elle tuttuğumda düz gidiyor fakat bıraktığımda sağa gidiyordu.Bunu yolun eğimsiz olduğuna emin olduğum birkaç yerde denedim.Döndüğümde aracı aldığım bayinin servisine götürdüm.İşlem sonunda rot balans değerlerini benimle paylaştılar ve sorun olmadığını söylediler.Aracı geri aldım yine test ettim ama durum aynı.İçim rahat etmedi iyi bir rot balanscıya götürdüm ve kontrol sonucu değerler çok iyi dedi.Ama sorun devam ederse yetkili serviste direksiyon mil ayarına baktırmamı tavsiye etti.Nitekim sorunun devam ettiğini gördüm

Bende randevu oluşturdum ve yeniden yetkili servise gideceğim.Başına buna benzer durum gelen varmı diye sormak istiyorum? Yada şundan olabilir şuna baksınlar şeklinde tavsiyesi olan? Araç 1800km henüz.Herhangi bir çukura vs girilmedi.Zaten sorunu farkettiğimde 250km bile değildi araç.

Şimdiden teşekkürler.Servis sonrasıda konuyu güncelleyeceğim.
Merhaba, 2025 life paket Golf araç aldım. henüz 350km de aracım. Bu sorunu bende farkettim. 75-90km arasında çok fazla sağa çekme hissettiriyor. Sonrasında sanki sorun yok gibi. Uzun bir yola çıkıp daha üst hızlarda deneme yapamadım. Acaba hangi servise gitmiştiniz? Ben Avek ile görüştüm. Bu şikayet ile gelen olmamış. Aracı getirmemi ve Rot ayarlarına bakmak istediklerini ilettiler. Fakat aracı servise götürüp elletmek istemiyorum.

Merhaba, 2025 life paket Golf araç aldım. henüz 350km de aracım. Bu sorunu bende farkettim. 75-90km arasında çok fazla sağa çekme hissettiriyor. Sonrasında sanki sorun yok gibi. Uzun bir yola çıkıp daha üst hızlarda deneme yapamadım. Acaba hangi servise gitmiştiniz? Ben Avek ile görüştüm. Bu şikayet ile gelen olmamış. Aracı getirmemi ve Rot ayarlarına bakmak istediklerini ilettiler. Fakat aracı servise götürüp elletmek istemiyorum.
Merhaba.
Araç garantide değil mi?
Servise gidiniz rot ayarını kontrol etmelerini , herhangi bir düzeltme yapmamalarını isteyebilirsiniz.
Sonuca göre de eğer rot ayarı bozuksa ve şikayetiniz devam ediyorsa elletmekten başka çareniz yok.

Merhaba, yetkili serviste bakmışlardı ama sorun görmediler.Belki çok ufak bişey yapmışlardır.Sonuçta hala ara ara farkediyorum ama rahatsz etmiyor artk alıştım.Aklınızda kalmasın zaten aracınız yeni hemen bakar raporu paylaşırlar.Hatta oradayken birlikte test sürüşüne çıkın.

Bazı lastikçilerde "road force" dediğimiz bir test yapılıyor. Bu test, aracın özellikle jant ve lastik arasındaki uyumsuzluğu ile ilgili yoldaki güçleri ölçen bir testtir ve sanırım Hunter 9700 marka bir makine yapıyor bunu. İsterseniz bu testi de yaptırmanızı tavsiye ederim.

Selam, aynı süreçler oldu bizde de. Yollar da hafif eğimli ama bence servise gidin.
Ben üşenmedim 1 gun izin alıp servise gittim. Tam 5 kere tecrübe sürüşü yaptık ve içime sinen ayara getirdik. Az biraz hepsinde ayarsizlik var gibi. Şimdi daha stabil.

Selam, aynı süreçler oldu bizde de. Yollar da hafif eğimli ama bence servise gidin.
Ben üşenmedim 1 gun izin alıp servise gittim. Tam 5 kere tecrübe sürüşü yaptık ve içime sinen ayara getirdik. Az biraz hepsinde ayarsizlik var gibi. Şimdi daha stabil.
8.5 kasa var sanırım sizde de. Düşük hızlarda çekme yapmıyor. Sanki 100-110 km hızı geçtiğimde sağa çekmeyide kesiyor gibi geldi. İşten dolayı araç ile henüz detaylı uzun yol yapamadık. Servise gidip rot ayarına baktıracağın. Teşekkürler.

Yetkili servise gösterin. Km arttıkça rot ayarı ücretli olur. Şimdilik ücret almazlar.

Style 8.5 aldım ve bayiden çıkıp eve giderken benim aracın da e5'te sağa çektiğini gördüm. Ertesi günü götürdüğümde rot ayarında bozukluk olduğunu söylemişti servis. Şu an sorunum yok.

Bu nasıl tesadüf böyle..
Nerede son kontrol?
Son teknoloji dijital arıza tespit ve ayar cihazlar var ancak kullanmayı mı bilmiyorlar yoksa cihaz mı bozuk..?
Sorunsuz olsun diye sıfır araç alıyorsunuz , araç sorunlu çıkıyor..
Şaka gibi..

Son düzenleme:

Geri