15 bin km-2 değişenli 2023 impression alınır mı ?

Merhaba arkadaşlar. 1.050 TL civarında 2023 Model 15000km de sağ kapı+çamurluk değişmiş bir araç buldum.
Modelin 2023 olması (2021 deki görece sorunların giderilmiş güncel bir araç olması ) ve km nin de 15 bin civarı olması nerdeyse sıfır hissiyatı verir düşüncesiyle almayı düşünüyorum.
Dediğim gibi sağ çamurluk+sağ kapı değişmiş. 40 bin kusur hasar kaydı var. Muhtemelen servisten değiştiği için yüksek çıkıyor.
Garantisinin devam ettiğini varsayıyorum. Bunu ve diğer detayları servis kayıtlarından sorgulatabilir miyiz?
Herşeyden öte Fiyatı sizce nasıldır ?
24 ay vadeyle kredi kullanacağım ve bu benim 2 senemi ipotek edecek. O yüzden Alırken hata yapmamaya çalışıyorum.
Sizin görüşlerinize ihtiyacım var. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

1.0 alınır tabiki kazasız olması daha iyi olur...

https://www.dod.com.tr/arac-detay/Volkswagen/Golf/243449561

https://www.dod.com.tr/arac-detay/Volkswagen/Golf/243449677

Merhaba arkadaşlar. 1.050 TL civarında 2023 Model 15000km de sağ kapı+çamurluk değişmiş bir araç buldum.
Modelin 2023 olması (2021 deki görece sorunların giderilmiş güncel bir araç olması ) ve km nin de 15 bin civarı olması nerdeyse sıfır hissiyatı verir düşüncesiyle almayı düşünüyorum.
Dediğim gibi sağ çamurluk+sağ kapı değişmiş. 40 bin kusur hasar kaydı var. Muhtemelen servisten değiştiği için yüksek çıkıyor.
Garantisinin devam ettiğini varsayıyorum. Bunu ve diğer detayları servis kayıtlarından sorgulatabilir miyiz?
24 ay vadeyle kredi kullanacağım ve bu benim 2 senemi ipotek edecek. O yüzden Alırken hata yapmamaya çalışıyorum.
Fiyat yüksek derim kardeş
Hocam bende bu 1.0 impressionlara sıcak bakıyorumda tek düşüncem vites. Yani vitesle çok uğraşıyorsak sıkıntı olur bana :D . 1.6 tdi manuel kullanıyorum 5 ileri, vites aralıkları uzun 1.0 lar 6 ileri nasıl olur hiç bilmiyorum.
Vites aralıkları gayet yeterli ve kullanışlı

Hocam 1.0 ile ilgili sayısız inceleme videosu izledim ve sizin endişeniz olan gerek vites geçişleri gerekse aralıklarının çok iyi olduğu şeklinde yorumladılar. Ama kendim bizzat denemedim .Ama yorumlarda vites konusunda çok olumlu yorumlar yapılıyordu.
Benim endişem ise daha çok performans ve donanım ile ilgili. Önceki aracım 2008 1.4 tsi 140'lık olandan idi ve çok memnundum. Gerek donanım gerek performansı çok tatmin ediciydi. Mesela 2023 1.0 atmosferik polo kullandım ve çekişi falan kötü geldi. Gerek iç alanın darlığı, gerek performansı şahsen hoşuma gitmedi. Bunlarda turbo var ama yine de sonuçta 1.0 motor.
Ama sizin bahsettiğiniz 1.4 düşük km ,değişensiz ve üstelik DSG sizin bahsettiğiniz rakamlardan daha yüksek çekiyorlar. Yani o kadar para verdikten sonra 6-7 yaşında araç almak ve bir kaç sene kullanayım deseniz araç 10 yaşına gelmiş olacak. Mantıklı gelmiyor bana.
Ben bir de DSG nin riskinden dolayı manuel'e yöneldim. O riski alacak durumum yok şu an.
Kardeş 1.0 tsi impression var 2023 performans gayet yeterli tüm atmosferleri geçer

1.0'a mecburen demeyin bende kullanıyorum :) sakin kullanan biriyseniz sizi üzmez tam tersi atikliği ile tatmin bile eder. Gönül rahatlığı ile alın ama düşük km tabiki.
Hocam sözlerim yanlış anlaşılmasın. Asla küçümseme amacı taşımıyordum.
Eski aracım 2008 1.4 tsi 140 hp idi. Dediğim gibi performans konusunda sıkıntım yoktu. Ani sollamalarda düşük devirlerden ivmelenmesi falan çok iyiydi. O performansa alışmıştım yani.
1.0 şehir içinde yeterli gelse de uzun yolda , yüklüyken ya da rampalarda falan 1.4'ü aratır mı diye endişe ediyorum sadece.
Açıkçası tek atımlık kurşunum var. Onu da boş yere harcamak istemiyorum.

Güncel rakam 1036. Sahibinden de bu rakamlardan daha düşük 2023 model bu km de araç pek yok. Sizce maksimum kaç olmalıydı ?
Bende 2023 impression var hocam boya değişen yok 21 binde ön arka park sensörüde var alıcıysanız ben aracımı satabilriim

Güncel rakam 1036. Sahibinden de bu rakamlardan daha düşük 2023 model bu km de araç pek yok. Sizce maksimum kaç olmalıydı ?
@ciddikedi

Yukarda acele etmeyiniz demiş.
Doğru diyor.

Birde sıfır alamıyorum bütçe elvermiyor durumu sabitken

15 bin km de sıfıra yakın düşüncenizdede haklısınız Ama genel iç ve dış bakım+temizlik+ çiziksizlik+ görünüm aynı olmak kaydıyla 30 bin km ye kadar da seciminizi değisensiz boyasız 2023 araçlara genişletebilirsiniz

15.000 km ile 30.000 km arasında yıpranma payı kayda deger olmayacıktır. (Degisensiz araca gececekseniz bu fedakarlıklar şart)

Sonuç: Acele etmeyiniz.

Sonuç: Acele etmeyiniz.
Sanırım kriterlerimi biraz daha esnetmenin bir zararı olmaz.
Aslına bakarsanız ben bu sürece 2017-2018 model 1.0 comfortline 7.5'lar ile girmiştim.
Ama kasa ve model farkı olmasına rağmen, aralarındaki fiyat farkı çok cüz'i idi. ( Hatta neye göre kriter belirlediler bilmiyorum ama, bazı ilanlarda fiyat bariz daha yüksekti)
O yüzden impression'lara evrildi durum

Sahibinden hasar kayıtlı olanlarla fiyat kıyaslaması yapılmalı bence

Geri
Üst Alt