Golf 8 Alternatör/Akü arızası

sparklez

Yeni Üye
İsim
Mehmet
Araç
Golf 8 Style 1.0eTSI
Merhabalar, ben bir 2021 Golf 8 1.0eTsi kullanıcısıyım. Birkaç gün önce 12V akü uyarısı almaya başladım arıza açıklamasında sürüş işletiminde şarj edin vb. diyordu belli bir yerden sonra bu 48v akü besleme sorunu gibi bir uyarıya dönüştü ama yaklaşık 10 dakikalık bir sürüşten sonra kayboluyordu. Bir sonraki gün ise alternatör arızası vererek aracı kullanmayınız açıklamalı bir arıza çıktı. Aracımı son bir haftadır her sabah çalıştırdığımda direksiyon ısıtma ve koltuk ısıtma açarak kullandım bundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Ertesi gün aracımı Ankara Arca'ya götürdüm (ertesi gün uyarı sönmüştü) aküyü 8-12 saat gibi bir süre şarj edip beni ertesi gün bilgilendireceklerini söylediler fakat arabayı bıraktıktan tam 2 saat sonra telefonumdaki volkswagen uygulamasına "Ek Onarım İhtiyacı" adı altında 112bin liralık fatura yansıtıldı akü ve alternatör değişimi için. Ben sorunun bu kadar büyük olduğunu düşünmüyorum, muhtemelen parçayı değiştir sorun çözülsün gibi bir politikaları var ayrıca parçalar dışarda orjinal bir şekilde 40bin tlye bulunabiliyor 2-3 kat işçilik ücreti alıyorlar sanırım anlamadım. Sorunu daha önce yaşayan veya çözüm önerisi olan bilgilendirirse sevinirim.

Son düzenleme:
İyi niyete de iyi alıştılar zaten parça fiyatı 1000 euro yoktur 800 e doğuşa gelişi vardır 200 işçilik al sana 35k fatura bakımı hep bende yaptır ayağına.
Yapacak bir şey var mı yok aynısı başıma gelse ben de serviste değişime giderim.
Her ne hikmetse her parça 120k geçen bir arkadaşın audi mmi ekranı bozuluyor 120k fiyat biçiyorlar vs vs araç zaten vergisiz 1 milyon 😡
Yağ fiyatı herşeyi açıklıyor. Çok katlı yağ fiyatı var. %30 indirimli olsa bile pahalı.
Ağır bakım öncesi gittiğiniz bakımda %50 indirim yapıyorlar. Ağır bakıma gelsin diye yapılmış stratejik bir hamle. Sonra gidince yine %50 yaparlar diye düşünüyorsunuz ve sonuç olarak yapmıyorlar yine aynı..
Alışveriş sitelerinde de aynı yöntem. Önce artır sonra indirmiş gibi görün..

Upvote 0
Hayır iki demiri birbirine sürterken çıkan sese benziyor rahatsız edici tiz bir ses
Merhaba bu şekilde bir sesi 21 Model Golfümde alıyorum. Yelken modu devreye girerken ve çıkarken ara ara duymaya başladım son zamanlarda böyle iki metalin birbirine sürtmesi gibi ciyaklama sesi gibi bir ses mi sizinki

Upvote 0
Merhaba bu şekilde bir sesi 21 Model Golfümde alıyorum. Yelken modu devreye girerken ve çıkarken ara ara duymaya başladım son zamanlarda böyle iki metalin birbirine sürtmesi gibi ciyaklama sesi gibi bir ses mi sizinki
Evet aynen öyle

Upvote 0
Merhaba herkese, arabam maalesef dün tekrardan aynı arızayı verdi. 4448924 ü aradım, bu aracı lütfen kullanmayın olduğunuz yerde durun biz çekici gönderiyoruz dediler ve arabamı en yakın servise çektiler. Gelişmeleri aktaracağım.
Merhaba, dün arabamı teslim aldım. Arabamı aynı sorunla iki kez servise bırakmak zorunda kaldığım için servis çok ilgilendi haklarını yiyemem. Hatta talep etmediğim halde ikame araç tahsis ettiler(taigo/2022).
Sürecin başından sonuna kadar servisle her irtibata geçtiğimde ortaklaşa vardığımız karar arabanın nesi var nesi yok ise ortaya çıkana kadar arabanın serviste kalması idi. Ben bu konuda onlara sıkıntı çıkarmadım, onlar da ellerinden geleni yapacaklarını söylediler. Sürecin başından sonuna kadar Almanya ile irtibat halinde oldular ve tüm raporlamalar ve testler Almanya ile yapıldı. Gelinen noktada sorunun gateway ünitesi arızasından kaynaklandığı anlaşıldı(bana dendiğine göre arabanın sol tarafını ilgilendiren bir sensör arızalı olduğu için sürekli sinyal üretiyor, bu sebeple 12v aküyü tüketiyor. Test amaçlı takılan sıfır aküyle bile aynı sorun devam ediyor. Yoksa mevcut akülerin ömrü iyiymiş.) Arabam serviste yaklaşık 12 gün kaldı. Dün arabamı teslim aldım, iki günlük süreçte bir uyarı almadım. Umarım sorun çözülmüştür.
Edit: bu arada benim arabamın garantisi haziran ayında bitti, şu an iyi niyet garantisi devam ediyor sadece.
@aylmer @GolfTutkulu @Azoks @ogzogz @cihad16

Son düzenleme:
Upvote 0

Geri
Üst Alt