1.4 Golf Tsi Act Eco Mod Titreme - Çözüldü

hasbey

Üye
İsim
Hasan
Araç
GOLF 7 2013 1.4 TSİ 140 BG ACT DSG
Merhaba arkadaşlar, öncelikle yenir bir golf kullanıcı olarak aranıza katılmaktan büyük bir memnuniyet duydum.

1.4 tsi act 2013 golf aracım var. 2 gün önce aşağıdaki parçaları Febi marka ile degiştirtirdim.

Travers Takozu
Salıncak burcu ön
Salıncak burcu arka
Şanzıman üst kulak
Şanzıman alt kulak

Peki bundan sonra nemi oldu. Araç düşük devirlerde eko moda geçtiğinde titreme sürtme gibi bir vibrasyon başladı. Koltuktan hissedilir derecede. Sanki taşlı yolda gider gibi. Öncesinde hiç böyle bir sorunum yoktu ve ayrıca direksiyon hassasiyeti azaldı ve sanki eskisi kadar hassas ve yumuşak değil. Bu durumun daha önce olmadığını ne bu işlemlerden sonra olduğunu ne kadar söylesemde ustayı ikna edemedim tartıştık ve ayrıldım. ( istanbul umraniyede meşhur bir yer )

Bu tarz sorun yaşayanlarınız var ise sizce sorun ne olabilir ? Konfor o kadar gitti ki sinirden kafayı yemek üzereyim. Şimdiden teşekkürler.

Edit : Sonuç => Çözüm

Son düzenleme:

Bu senin aracın mı sesi mi öyleyse
Volant sesi bu
Evet benim aracım. Viteslerde titremede baş gösterdi bazen yapıyor bazen yapmıyor. Volantta boşluk varmış ama degisince eco daki sorunun gidip gitmeyeceginden emin olamıyorlar kavrama volant aynı anda değiştiririz dediler ama sorun gider mi emin olamıyorlar. Yetkili serviste volant dan şüphelenmişti

Upvote 0

Evet benim aracım. Viteslerde titremede baş gösterdi bazen yapıyor bazen yapmıyor. Volantta boşluk varmış ama degisince eco daki sorunun gidip gitmeyeceginden emin olamıyorlar kavrama volant aynı anda değiştiririz dediler ama sorun gider mi emin olamıyorlar. Yetkili serviste volant dan şüphelenmişti
Evet öyle bir ihtimal de var düzelip düzelmeyeceği konusunda

Upvote 0
Evet öyle bir ihtimal de var düzelip düzelmeyeceği konusunda
Aracın motor yağını filtresine hepsini bugün tekrar değiştirdik. Carbon clean sonrası kalıntıları tamamen eledik. Dedik tüpü değiştirmişler fyd takmışlardı onuda kontrol edelim sonuçta bunlardan biri sebebi oldu. Açtık tupu çıkarttık taktıkları güçlendirilmiş tüpün altında oring var yırtılmış. İşi şansa bırakmayalım dedik kitronik taktık. Mekatronik yagida değiştirdik. O sırada volanta baktık marş motorunu sokup volantta boşluk var ve pembemsi paslanmış gibi olmuş. Usta oradan volanti oynattı boşluk var dedi ama bundan olur olmaz emin değilim dedi. Test yaptık act devreye girince sorun devam ediyor. Arada bir 1 2 de silkeleme olmaya başlamıştı baktık oda devam ediyor. Moralimiz bozuldu tabi. Oturduk kafa patlattık neden oluyor diye. Attığım video da ses vardı birde stop edince fıs fıs fıs ses keliyordu sanki tüp kaçırıyor gibi o sesler gitti. Sanki vites geçişlerim hizli yükselip düşmek istemiyor gibiydi sanırım o düzeldi contadan kaçırıyormuş sanırım. Ne yapalım diye düşündük. Aklımızda 3 tane sensor var onları çıkmacıdan alıp deneyeceğiz. Birde öyle çözmeye çalışacağız act sorununu. Olmadı volant alıp takacağız düzelmezse tekrar çıkaracağız farklı yollar arayacağız. Girdik bir çıkmaza. Aracın içine kamera bağladım gece görüşlü ufak grnis acili surus esnasında içerideki hareketleri ve sesleri de kaydediyorum ki nokta atışı yapmaya çalışalım. Saçma gelebilir ama her yolu deniyoruz artık

Upvote 0
Daha önce yapılan bütün işlemler sorunlu demek ki vay vayyy
Para kazanmak ne kadar kolay olmuş

Upvote 0
Düşünün birde ben bu işlemler için 26.500 tl ödemiştim çoluğumun çocuğumun rızkından ne diyeyim

Upvote 0
Sosyal medyada türlü türlü video çekip insanları tedirgin edip korku pompalıyorlar yenik düşüyor insan duygulara sakın benim düştüğüm tuzağa düşmeyin duygularınıza yenilmeyen ben gibi uğraşır durursunuz. Toplamda 100 bini buldu geri düzeltmek için yaptığım masraf bütün birikimim gitti. Dahada tam düzelmedi ben kandım yandım dostlar siz kanmayın

Upvote 0
Selçuk Bey, araç içindeki video kaydım aşağıdaki gibi yükledim. Videodaki taka taka taka sesini aracın kasasına veriyor. Bu ses hızında kasada sarsıntı oluyor yani taka taka taka. Araç atc devreye gidiğinde ecoya geçtiğinde yani yüksek vites düşük devir 1000 - 1500 arası gibi sarsıntı başlıyor taaki gazı fazla verip ecodan çıkarana kadar. Bu bana volan arızası gibi geldi ses. Nereden anladınız derseniz bir kaç video isledim aynı ses var. Ustalar sagolsun kendi sorunumu kendim bulmaya çalışıyorum artık böyle yöntemlerle. Sizin düşünceleriniz nedir bu konuda

Aracımdaki video :

Örnek Volan Arıza Sesleri :

Upvote 0
Merhaba arkadaşlar, öncelikle yenir bir golf kullanıcı olarak aranıza katılmaktan büyük bir memnuniyet duydum.

1.4 tsi act 2013 golf aracım var. 2 gün önce aşağıdaki parçaları Febi marka ile degiştirtirdim.

Travers Takozu
Salıncak burcu ön
Salıncak burcu arka
Şanzıman üst kulak
Şanzıman alt kulak

Peki bundan sonra nemi oldu. Araç düşük devirlerde eko moda geçtiğinde titreme sürtme gibi bir vibrasyon başladı. Koltuktan hissedilir derecede. Sanki taşlı yolda gider gibi. Öncesinde hiç böyle bir sorunum yoktu ve ayrıca direksiyon hassasiyeti azaldı ve sanki eskisi kadar hassas ve yumuşak değil. Bu durumun daha önce olmadığını ne bu işlemlerden sonra olduğunu ne kadar söylesemde ustayı ikna edemedim tartıştık ve ayrıldım. ( istanbul umraniyede meşhur bir yer )

Bu tarz sorun yaşayanlarınız var ise sizce sorun ne olabilir ? Konfor o kadar gitti ki sinirden kafayı yemek üzereyim. Şimdiden teşekkürler.

Edit : Sonuç => Çözüm
0 533 959 69 54

Upvote 0

Geri
Üst Alt