1.4 Golf Tsi Act Eco Mod Titreme - Çözüldü

hasbey

Üye
İsim
Hasan
Araç
GOLF 7 2013 1.4 TSİ 140 BG ACT DSG
Merhaba arkadaşlar, öncelikle yenir bir golf kullanıcı olarak aranıza katılmaktan büyük bir memnuniyet duydum.

1.4 tsi act 2013 golf aracım var. 2 gün önce aşağıdaki parçaları Febi marka ile degiştirtirdim.

Travers Takozu
Salıncak burcu ön
Salıncak burcu arka
Şanzıman üst kulak
Şanzıman alt kulak

Peki bundan sonra nemi oldu. Araç düşük devirlerde eko moda geçtiğinde titreme sürtme gibi bir vibrasyon başladı. Koltuktan hissedilir derecede. Sanki taşlı yolda gider gibi. Öncesinde hiç böyle bir sorunum yoktu ve ayrıca direksiyon hassasiyeti azaldı ve sanki eskisi kadar hassas ve yumuşak değil. Bu durumun daha önce olmadığını ne bu işlemlerden sonra olduğunu ne kadar söylesemde ustayı ikna edemedim tartıştık ve ayrıldım. ( istanbul umraniyede meşhur bir yer )

Bu tarz sorun yaşayanlarınız var ise sizce sorun ne olabilir ? Konfor o kadar gitti ki sinirden kafayı yemek üzereyim. Şimdiden teşekkürler.

Edit : Sonuç => Çözüm

Son düzenleme:

Motor yağı 2 ay önce değişmişti ama ben yarın yinede motor yağı ve filtresine tekrar degistirdeteceğim. O sırada yag basinc sensorunude temizlemeyi düşünüyorum. Yetkili serviste kavramadan şüphelenmedi öyle olsa yokuslarda falan belli eder dedi. Volan olabilir ama dedi oda ses yapar dedi bilemediler. Sonrada bazılarında bu şikayeti alıyoruz bazılarında alamıyoruz yapacak birsey yok dediler. Bu yüzden özel servislere yöneldim tekrardan

Upvote 0

Motor yağı 2 ay önce değişmişti ama ben yarın yinede motor yağı ve filtresine tekrar degistirdeteceğim. O sırada yag basinc sensorunude temizlemeyi düşünüyorum. Yetkili serviste kavramadan şüphelenmedi öyle olsa yokuslarda falan belli eder dedi. Volan olabilir ama dedi oda ses yapar dedi bilemediler. Sonrada bazılarında bu şikayeti alıyoruz bazılarında alamıyoruz yapacak birsey yok dediler. Bu yüzden özel servislere yöneldim tekrardan
Volant araç motoru soğukken özelikle sabahları sürtme sesi yapar ısınınca ses gider sabah ilk çalıştırmasa kaputu açıp şanzıman tarafında duyabilirsin sesi

Upvote 0
Mutlaka arıza ışığı yakar bu durumda çok ihtimal dahilinde değil sizin arıza ile

Upvote 0
Volant araç motoru soğukken özelikle sabahları sürtme sesi yapar ısınınca ses gider sabah ilk çalıştırmasa kaputu açıp şanzıman tarafında duyabilirsin sesi
Sabahları dinliyorum kaputu açıp hiç bir ses yok sadece motorun çalışma sesi var o yüzden bende volant dan şüphelenmedim hiç ki bu islem yaptırdığım yerden sonra oldu ne olduysa bir türlü bulamıyoruz sorunu. İşin kötü tarafı yapan yerde bilindik araba lift den indirince sürdük bu ne dedim bunlar böyle zaten dedi olurmu dedim böyle birsey yoktu dedim ben öncesini bilemem ilk defa yaptığımız iş değil dediler biraz tansiyon yükselince dedim bu iş burda çözülmeyecek ayrıldım.

Upvote 0
Volant boşluk yaptıysa içerde balans yapar buda araç şase ve kupasına titreşim ve ses yapar
Peki böyle bi durum yağ, tüp değişimi sonrası ortaya çıkar mı ? Öncesinde belirti olması gerekmezmiydi hocam

Upvote 0
Volant boşluk yaptıysa içerde balans yapar buda araç şase ve kupasına titreşim ve ses yapar
Araç lifte çıkmadan önce hiç bir şikayetim yoktu bakım için gittim liftten indi bu şekilde sorunum oluştu

Upvote 0
Lift ile alakası yok bu sorunun
Yapılan işlemler ile alakalı belkide kavraman bozuktu yapılan işlemelerle tamamen ortaya çıktı
Şimdi aklıma geldi geçenlerde söyle bir ses vardı rölantide sesi kaydettim mekatronik tarafından geliyordu. Ne olduğuna anlam veremedim. Sanki mekatronik içine yağ basarak çeviriyorsun gibi ben öyle olduğunu düşündüm yani.
Videoyu yükledim kesik kesik ses geliyor

Upvote 0
Şimdi aklıma geldi geçenlerde söyle bir ses vardı rölantide sesi kaydettim mekatronik tarafından geliyordu. Ne olduğuna anlam veremedim. Sanki mekatronik içine yağ basarak çeviriyorsun gibi ben öyle olduğunu düşündüm yani.

Sürtme sesi volant yada kavramadan gelir araç motoru soğukken sıcakken pek duyulmaz

Upvote 0

Bu senin aracın mı sesi mi öyleyse
Volant sesi bu

Upvote 0

Geri