1.4 Golf Tsi Act Eco Mod Titreme - Çözüldü

hasbey

Üye
İsim
Hasan
Araç
GOLF 7 2013 1.4 TSİ 140 BG ACT DSG
Merhaba arkadaşlar, öncelikle yenir bir golf kullanıcı olarak aranıza katılmaktan büyük bir memnuniyet duydum.

1.4 tsi act 2013 golf aracım var. 2 gün önce aşağıdaki parçaları Febi marka ile degiştirtirdim.

Travers Takozu
Salıncak burcu ön
Salıncak burcu arka
Şanzıman üst kulak
Şanzıman alt kulak

Peki bundan sonra nemi oldu. Araç düşük devirlerde eko moda geçtiğinde titreme sürtme gibi bir vibrasyon başladı. Koltuktan hissedilir derecede. Sanki taşlı yolda gider gibi. Öncesinde hiç böyle bir sorunum yoktu ve ayrıca direksiyon hassasiyeti azaldı ve sanki eskisi kadar hassas ve yumuşak değil. Bu durumun daha önce olmadığını ne bu işlemlerden sonra olduğunu ne kadar söylesemde ustayı ikna edemedim tartıştık ve ayrıldım. ( istanbul umraniyede meşhur bir yer )

Bu tarz sorun yaşayanlarınız var ise sizce sorun ne olabilir ? Konfor o kadar gitti ki sinirden kafayı yemek üzereyim. Şimdiden teşekkürler.

Edit : Sonuç => Çözüm

Son düzenleme:

Yok öyle bir ses duymadım. Kesinlikle bencede mekanik bir sorun ama nedir bulamıyoruz bir türlü. Bugün gözüme şu çarptı tabi etkiler etkilemez bilemiyorum aracı kaldırıp bakmak gerek sanırım. Egsoz kuruması bir yerlere deyiyor sanırım ama bundan yaparmı yada normalmi değilmiş bilemedim. Kaputu açıp turbonun arkasından elimi uzatarak çektim
Titreme yaptırmaz

Upvote 0

Bu trim vibrasyon tarzı ses yapar araç çalışırken de ses yapar illa araç yürürken değil
Gitmediğim usta kalmadı vallahi kafasına gelen birşey diyor biraz anlamasak ayvayı yedik. Sandik motor alıp değiştirelim diyeni bile çıktı yuhh dedim

Upvote 0
Gitmediğim usta kalmadı vallahi kafasına gelen birşey diyor biraz anlamasak ayvayı yedik. Sandik motor alıp değiştirelim diyeni bile çıktı yuhh dedim
Derler sandık motorda derler rektefiye de derler
Bence tekrar bi yetkili servisi dene derim onlar bulur illa

Upvote 0
Biraz önce tekrar denedim manuel e aldım 1100 devire kadar düştüm vites 4 te gaz verdim yavaş yavaş stabilize şekilde titreme var ne mazgalda gider gibi bir his eco yani 2 silindir devreye girdiği anda başlıyor mazgalda gider gibi gitmeye. Kavrama olsa eco dışında da yapar diye düşünüyorum Selçuk Bey haksızmıyım ?

Upvote 0
Dsg Tüp, kavrama veya volant bunlardan birinden çıkacak sizin problemiz büyük ihtimal
Önerebileceğiniz bir yer varmıdır Selçuk Bey. İstanbul Anadolu yakasındayım. Gerçekten anlayan bir usta lazım

Upvote 0
İkitelli sanayi sitesinde
Baya uzakmış bana. Bu arada dikkat ettim normal mi bilmiyorum normalde olabilir. Yoldan gelip aracı stop edip kaputu açıp dinlediğim de. Mekatronikten fıs fıs fıs fıs diye azalarak bir hava sesi geliyor 5 kere falan sonra duruyor. Bu normalmidir acaba ?

Upvote 0
Baya uzakmış bana. Bu arada dikkat ettim normal mi bilmiyorum normalde olabilir. Yoldan gelip aracı stop edip kaputu açıp dinlediğim de. Mekatronikten fıs fıs fıs fıs diye azalarak bir hava sesi geliyor 5 kere falan sonra duruyor. Bu normalmidir acaba ?
Senin araçta rolantide oynama oluyor mu titreme hariç

Upvote 0
Basınç tüpünde gelebilir diğer bileşenler metal sürtme sesi yapar

Upvote 0
Devir ibresinde inip çıkma
Hayir ne rolantide sorun var nede ibrede inme kalkma hiç biri yok. Aslında act devre dışı bırakılsa tamamen sorunum ortadan kalkacak 2 silindirde oluyor bu durum sadece. Normalde 2 silindirde eskiden sadece pedalda hissederdim şimdi aracın kasasına veriyor sanki bunu. Manuelde vites yüksek devir dusuk motor boğulur vites düşünürsün ya onun gibi bir his. Mazgalın üstünde gider gibi oluyor taki act devreden çıkana kadar. Meslek yüksek vites dusuk devir aabit hız act devreye girdi çıktı o zamanda oluyor hissediyorum. Mazgaldan geçmiş gibi

Upvote 0

Senin araçta rolantide oynama oluyor mu titreme hariç
Seat forumlarında aynı motor dan biri 3 seni önce bendeki sorunun aynısını yaşamış birebir. Onda obd elevenda hata kodu vermiş ama. Yag basinc sensörü hatası vermiş bende onu vermiyor.

Upvote 0

Geri
Üst Alt