1.4 Golf Tsi Act Eco Mod Titreme - Çözüldü

hasbey

Üye
İsim
Hasan
Araç
GOLF 7 2013 1.4 TSİ 140 BG ACT DSG
Merhaba arkadaşlar, öncelikle yenir bir golf kullanıcı olarak aranıza katılmaktan büyük bir memnuniyet duydum.

1.4 tsi act 2013 golf aracım var. 2 gün önce aşağıdaki parçaları Febi marka ile degiştirtirdim.

Travers Takozu
Salıncak burcu ön
Salıncak burcu arka
Şanzıman üst kulak
Şanzıman alt kulak

Peki bundan sonra nemi oldu. Araç düşük devirlerde eko moda geçtiğinde titreme sürtme gibi bir vibrasyon başladı. Koltuktan hissedilir derecede. Sanki taşlı yolda gider gibi. Öncesinde hiç böyle bir sorunum yoktu ve ayrıca direksiyon hassasiyeti azaldı ve sanki eskisi kadar hassas ve yumuşak değil. Bu durumun daha önce olmadığını ne bu işlemlerden sonra olduğunu ne kadar söylesemde ustayı ikna edemedim tartıştık ve ayrıldım. ( istanbul umraniyede meşhur bir yer )

Bu tarz sorun yaşayanlarınız var ise sizce sorun ne olabilir ? Konfor o kadar gitti ki sinirden kafayı yemek üzereyim. Şimdiden teşekkürler.

Edit : Sonuç => Çözüm

Son düzenleme:

Bende öyle düşünüyorum ama arızalı olduğunu değil carbon clean sonrası kirlenmiş olabilir mi acaba diye düşündüm.

Bende öyle düşünüyorum ama arızalı olduğunu değil carbon clean sonrası kirlenmiş olabilir mi acaba diye düşündüm.

Çünkü Carbon Clean öncesi Act 2 silindir devreye girdiğinde anlamıyordum bile. Şuanda Act devreye girdiğin de hafif kaz verince trafiğin akışına uygun az da olsa o vibrasyonu alıyorum. Evet alt takım sonrası minimuma indi ama öncesinde oda yoktu. Birden fazla işlem yapılınca hangisinin sebep olduğunu bulmak biraz zor olacak sanırım.
Bütün visteslerde mi yapıyor yoksa sadece belirli viteslerde mi

Upvote 0

Çünkü Carbon Clean öncesi Act 2 silindir devreye girdiğinde anlamıyordum bile. Şuanda Act devreye girdiğin de hafif kaz verince trafiğin akışına uygun az da olsa o vibrasyonu alıyorum. Evet alt takım sonrası minimuma indi ama öncesinde oda yoktu. Birden fazla işlem yapılınca hangisinin sebep olduğunu bulmak biraz zor olacak sanırım.
Motor ve şanzıman takozunu tekrar kontrol ettirin bence

Upvote 0
Bütün visteslerde mi yapıyor yoksa sadece belirli viteslerde mi
Act devreye girdiğinde diyelim az gaz verildiğinde 2 slindirden 4 silindire gecerken yapıyor. Belli belirsiz yapıyor ama daha önce hiç yoktu öyle birsey sanki hava ile yakıtı ayarliyamiyormuş gibi

Upvote 0
Bugün servisten haber geldi sorun giderilmiş sanırım. Hepsi Orijinal ile değiştirildi. Yarın test edip teslim aldıktan sonra tüm detayları vereceğim.

Tamamı yetkili serviste orjinali ile değişti hocam onlarla alakalı bir problem yok. Carbon clean sonrası ortaya çıktı
Son olarak egzoz takozu ve manifold bağlantılarını kontrol ettirin

Upvote 0
Aynen hocam oda aklımda. Manifold bağlantılarından çok şüpheleniyorum bende kontrollerini yaptıracağım 👍
Buralardan çıkma ihtimali yüksek benim araçta da 5.6.7 inci viteslerde 1.200 devire kadar hırıltı ve hafif titreme vibrasyon var burç değişiminden önce yoktu

Upvote 0
Merhaba arkadaşlar, act modunda gaz verdiğimde halen oluşan %10 luk kısım çözüldü. Uzun uğraşlar sonucu eski haline döndü artık hiç hissedilmiyor. Carbon clean yaptırmadan önce buji degisimi yaptırmıştım NGK. Carbon clean sonrası malum alt takımı orjinale çevirdikleri sonra 10% luk vibrasyon kalmıştı eco modda. Bugün yeni tanıştığım vw özön da 10 yıllık geçmişi bulunan murat usta buldu sorunu. Yeri sancaktepede emir garaj. Önce test sürüşüne çıktık sonra beyince laptop bağlayarak ariza kaydi vermediğinden anlık silindir verilerini izledi. 1 ve 3 silindir sık sık tekleme verdiğini söyledi. Carbon clean sonrasi buji yada enjektörlere zarar vermiş olabilir dedi. Bujileri ve bobinleri kombine şekilde yer değiştirerek test etti. 2 bujide simsiyah olmuştu. Servisten alınan orjinal 2 buji ile değiştirdi. Bobinlerin sağlam olduğunu bu değişim sonrasi düzelmez ise enjektorlere yönelmek gerekir dedi. İşlemlerini bitirdi yaklaşık 2 saat uğraştı tesbit için. Degisim sonrasi teste çıktım sorun tamamen gitmiş. Gitmek isterseniz kesinlikle tavsiye ederim ilgi alakası ve işçiliğini çok beğendim. Sonunda rahat uyuyabileceğim artık.

Son düzenleme:
Upvote 0
Arkadaşlar sorun tekrar baş gösterdi. Özellikle sabahları oran daha fazla. Usta tekrar kontrol etti 1 3 silindir sık sık tekleme verdiğini için enjektör dedi. 4 adet çıkma enjektör alıp değiştirip tekrar deneyeceğiz. İnşallah bu sefer sorunu kökten çözeriz. Araba iyi olsun diye bakım yaptırdık daha kötü oldu. Başıma bunları geleceğini bilseydim hiç elletmezdim. Gelişmeleri buradan tekrar yazacağım.

Upvote 0

Arkadaşlar sorun tekrar baş gösterdi. Özellikle sabahları oran daha fazla. Usta tekrar kontrol etti 1 3 silindir sık sık tekleme verdiğini için enjektör dedi. 4 adet çıkma enjektör alıp değiştirip tekrar deneyeceğiz. İnşallah bu sefer sorunu kökten çözeriz. Araba iyi olsun diye bakım yaptırdık daha kötü oldu. Başıma bunları geleceğini bilseydim hiç elletmezdim. Gelişmeleri buradan tekrar yazacağım.
Carbon clean sonrası enjektörlerde bir sorun mu oldu acaba ustaya sormak lazım

Upvote 0

Geri
Üst Alt