1.4 Golf Tsi Act Eco Mod Titreme - Çözüldü

hasbey

Yeni Üye
İsim
Hasan
Araç
GOLF 7 2013 1.4 TSİ 140 BG ACT DSG
Merhaba arkadaşlar, öncelikle yenir bir golf kullanıcı olarak aranıza katılmaktan büyük bir memnuniyet duydum.

1.4 tsi act 2013 golf aracım var. 2 gün önce aşağıdaki parçaları Febi marka ile degiştirtirdim.

Travers Takozu
Salıncak burcu ön
Salıncak burcu arka
Şanzıman üst kulak
Şanzıman alt kulak

Peki bundan sonra nemi oldu. Araç düşük devirlerde eko moda geçtiğinde titreme sürtme gibi bir vibrasyon başladı. Koltuktan hissedilir derecede. Sanki taşlı yolda gider gibi. Öncesinde hiç böyle bir sorunum yoktu ve ayrıca direksiyon hassasiyeti azaldı ve sanki eskisi kadar hassas ve yumuşak değil. Bu durumun daha önce olmadığını ne bu işlemlerden sonra olduğunu ne kadar söylesemde ustayı ikna edemedim tartıştık ve ayrıldım. ( istanbul umraniyede meşhur bir yer )

Bu tarz sorun yaşayanlarınız var ise sizce sorun ne olabilir ? Konfor o kadar gitti ki sinirden kafayı yemek üzereyim. Şimdiden teşekkürler.

Edit : Sonuç => Çözüm

Son düzenleme:

Ya Türkiye de bu işler böyle.İşi yaptın bitti gitti sonrası yok ülkemizde adamlar benlik birşey yok deyip çıkıyor işin içinden.Ayni olay 2.el araçta da var aracı aldın noterde imzayı attıktan sonra hicbirsey hiç kimseyi bağlamıyor.
Maalesef hocam bizim ülkemizde işini hakkıyla yapan usta kalmadı artık. Yapanlarinda adı şanı yayılıp biraz müşterisi artınca böyle oluyor işte

Upvote 0
Aracı yetkili servise bıraktım arkadaşlar. Test sürücü yaptık act devreye girdiğinde gaz verince yoğun vibrasyon vardı. Arkada oturanlar dahil tamamı hissediyordu. Usta başı da normal olmadığını söyledi. Ön takim kontrolü yapılacak eğer sorun çözülür ise Sorunun parça kaynaklı mı işçilik hatasımı olduğunu tam olarak netleştiğinde ümraniye oto sanayideki herkesin bileceği firmayı açıklayacağım.

Upvote 0
Yetkili servisten bugün dönüş geldi arkadaşlar. Özel serviste takılan tüm parçaların kontrolü yapılıp. Uygun torklar ile tekrar sıkıldı ama sorun değişmedi. Takılanların tamamı orjinal parça ile değişecek. Gelişmeler oldukça detayları tekrar yazacağım.

Upvote 0
Yetkili servisten bugün dönüş geldi arkadaşlar. Özel serviste takılan tüm parçaların kontrolü yapılıp. Uygun torklar ile tekrar sıkıldı ama sorun değişmedi. Takılanların tamamı orjinal parça ile değişecek. Gelişmeler oldukça detayları tekrar yazacağım.
Bende sanayi de salıncak burcu değişiminden sonra düşük devirlerde vibrasyon başladı

Upvote 0
Merhaba aynı sorun bende de mevcut act mod açıkken aynı işlemleri ben de yaptırdım,bobinden sıkıntı yaptığını düşünüyorum

Upvote 0
Merhaba aynı sorun bende de mevcut act mod açıkken aynı işlemleri ben de yaptırdım,bobinden sıkıntı yaptığını düşünüyorum
Hiç aklıma gelmedi bu bobin işi ama
Araçta herhangi bir arıza vs ışığı yok star stop ta devreye giriyor bazen geç gaz yiyor onu farkettim de
Ben burç değişiminden sonra olunca ona yordum bu sorunu

Upvote 0
Hiç aklıma gelmedi bu bobin işi ama
Araçta herhangi bir arıza vs ışığı yok star stop ta devreye giriyor bazen geç gaz yiyor onu farkettim de
Ben burç değişiminden sonra olunca ona yordum bu sorunu
Kendi araçım için konuşursam benim kavramam 5 üzerinden 2 sayılır oda yapabilir ama ben bobinden de şüpheleniyorum veya burçlardan ki kavramadansa eğer neden act modunda yapsın ki bu titremeyi

Upvote 0
Kendi araçım için konuşursam benim kavramam 5 üzerinden 2 sayılır oda yapabilir ama ben bobinden de şüpheleniyorum veya burçlardan ki kavramadansa eğer neden act modunda yapsın ki bu titremeyi
Act motor değil hocam 1.2 tsi 100 binde bujileri 1 ay önce yetkilide değiştim

Upvote 0
Şanzımanda problem yok çok şükür

Upvote 0

Bende sanayi de salıncak burcu değişiminden sonra düşük devirlerde vibrasyon başladı
Bugün servisten haber geldi sorun giderilmiş sanırım. Hepsi Orijinal ile değiştirildi. Yarın test edip teslim aldıktan sonra tüm detayları vereceğim.

Upvote 0

Geri
Üst Alt