Yeni aldığım Golf 7 aracımda siyaha yakın duman ve yağ eksiltme

Aaabig09

Yeni Üye
İsim
İlker
Araç
Golf 7 2014 Model
Öncelikle herkese Merhaba ilk defa konu açıyorum yanlış yaptığım bir şey varsa affola.
2014 1.2tsi 125bin km aracımda görseldeki gibi siyaha yakın duman atma ve yağ eksiltme problemi var exper alırken söylemedi .Turbodan kaynaklı olduğunu düşünüyorum sizinde düşüncerizi almak isterim.oncesinde yazilimla kullanildigini tahmin ediyoruz.
Motorda sesli gürültülü çalışma yok ayrıca bujilerde yağlanmada mavcut

Ekli dosyalar

• IMG_4063.jpeg
    IMG_4063.jpeg
    94.4 KB · Görüntüleme: 98
  • IMG_4064.jpeg
    IMG_4064.jpeg
    89.2 KB · Görüntüleme: 96
  • IMG_4065.png
    IMG_4065.png
    554.1 KB · Görüntüleme: 98
Son düzenleme:

Hocam yazilimlik birşey değil motorda sıkıntı var gibi geldi bana sağlam bir ustanın görmesi daha sağlıklı olur duman çok yoğun görünüyor.Bir de rolantide mi bu duman ? Devir arttıkça duman da yoğunlaşıyor mu ? 6 bin devir civarında duman durumu ne ?

Upvote 0
Hocam yazilimlik birşey değil motorda sıkıntı var gibi geldi bana sağlam bir ustanın görmesi daha sağlıklı olur duman çok yoğun görünüyor.Bir de rolantide mi bu duman ? Devir arttıkça duman da yoğunlaşıyor mu ? 6 bin devir civarında duman durumu ne ?
Suan yazilimli degil zaten hocam hani oyle kullanilmis olusu turboyu yipratabilcegini dusundum
Bu rolantideki hali degil dediginiz gibi kesicege girdiginde 6bin deki hali duman epey fazla umarim segman degildir.

Son düzenleme:
Upvote 0
Anladım usta kaç binde ne kadar yağ eksiltiyor diyeceğim de yeni almissiniz km de yapmadınız doğal olarak.Yani siyah dumanın bircak sebebi olabilir ama ateşleme+egzoz sistemi ve turbo geliyor benim aklıma da 125 bindeki bir araç için hiç normal değil.Dedigim gibi sağlam bir usta görse en azından teşhis konmuş olur siz de bütçe durumunu ayarlarsiniz.

Upvote 0
Anladım usta kaç binde ne kadar yağ eksiltiyor diyeceğim de yeni almissiniz km de yapmadınız doğal olarak.Yani siyah dumanın bircak sebebi olabilir ama ateşleme+egzoz sistemi ve turbo geliyor benim aklıma da 125 bindeki bir araç için hiç normal değil.Dedigim gibi sağlam bir usta görse en azından teşhis konmuş olur siz de bütçe durumunu ayarlarsiniz.
1500 km dir bende zaten aldığım yerden yaşadığım yere gelmem 700 km sürdü orfa fark ettim 1000 km 1 litre eksiltiyor arabanın 1000km sürdükten sonra bagaj kapağını silince bez simsiyah oldu düşünün :/ tek temennim segman motor olmaması

Upvote 0
Hocam bende de aynısı oldu motor segman ve pistonlar değişecek şu anın parası ile 40 bin gibi masrafı var. Boşuna turbo yaptırmayın
Dikiş tutarmı sonrasında tekrar canımı sıkar mı peki sorun buysa yaptırsam
Ve turboyu yaptırmam için bozuk olması gerekiyor değilse tabi yaptırmam

Upvote 0
Dikiş tutarmı sonrasında tekrar canımı sıkar mı peki sorun buysa yaptırsam
Ve turboyu yaptırmam için bozuk olması gerekiyor değilse tabi yaptırmam
Satan arkadaşa dava açabilirsiniz bu arada daha sonra paranızı faizi ile geri alırsınız. Evet ben 30 bin km'dir kullanıyorum şu an gayet iyi. Bir üst euro 6 motorun piston segman takımını takıyorlar, böylece segman kanallarından yağ kaçırmıyor

Upvote 0
Satan arkadaşa dava açabilirsiniz bu arada daha sonra paranızı faizi ile geri alırsınız. Evet ben 30 bin km'dir kullanıyorum şu an gayet iyi. Bir üst euro 6 motorun piston segman takımını takıyorlar, böylece segman kanallarından yağ kaçırmıyor
Aracı alalı 1.5 ay oldu genede dava açabilir miyim
Teşekkürler bu arada yorumunuz için

Upvote 0
Hiçbir şeyin garantisi yoktur bence. Çok iyi ve işinin arkasında duran usta bulmanız gerekir yoksa sandık motora kadar gider iş çünkü yukarıdaki işlemleri yaptırdıktan sonra devam ederse farklı farklı şeylerden kaynaklandığını söyleyecek ve ekstra bir sürü masraf açacak size karşınızdaki usta.

Upvote 0
Hiçbir şeyin garantisi yoktur bence. Çok iyi ve işinin arkasında duran usta bulmanız gerekir yoksa sandık motora kadar gider iş çünkü yukarıdaki işlemleri yaptırdıktan sonra devam ederse farklı farklı şeylerden kaynaklandığını söyleyecek ve ekstra bir sürü masraf açacak size karşınızdaki usta.
Haklısınız

Son düzenleme:
Upvote 0
Hocam öncelikle can sıkıcı dürüm evet ama bozmayın moralinizi yinede canınız sagolsun varsa ki vardır hukuki yollara başvurun.
Önce basit düşünüp bujilerde yağlanma var demişsiniz önce bujileri bobinleri bir değişin
Sorun devam ediyorsa oksijen sensörüne baktirin yanlış okuyup zengin karışım algılıyor olabilir.
En son arkadaşın dediği gibi piston ve segmanlar umarım son seçenek değildir

Upvote 0

Hocam öncelikle can sıkıcı dürüm evet ama bozmayın moralinizi yinede canınız sagolsun varsa ki vardır hukuki yollara başvurun.
Önce basit düşünüp bujilerde yağlanma var demişsiniz önce bujileri bobinleri bir değişin
Sorun devam ediyorsa oksijen sensörüne baktirin yanlış okuyup zengin karışım algılıyor olabilir.
En son arkadaşın dediği gibi piston ve segmanlar umarım son seçenek değildir
Kafaya takmamaya calissakta olmuyor onca zorlukla aliyoruz anlarsiniz ki ,bujileri degistirdim zaten degistirirken fark ettim yaglanma oldugunu musait olunca diger dediginizede baktirayim olmadi cok sag olun

Upvote 0

Geri
Üst Alt