Yeni aldığım Golf 7 aracımda siyaha yakın duman ve yağ eksiltme

Aaabig09

Yeni Üye
İsim
İlker
Araç
Golf 7 2014 Model
Öncelikle herkese Merhaba ilk defa konu açıyorum yanlış yaptığım bir şey varsa affola.
2014 1.2tsi 125bin km aracımda görseldeki gibi siyaha yakın duman atma ve yağ eksiltme problemi var exper alırken söylemedi .Turbodan kaynaklı olduğunu düşünüyorum sizinde düşüncerizi almak isterim.oncesinde yazilimla kullanildigini tahmin ediyoruz.
Motorda sesli gürültülü çalışma yok ayrıca bujilerde yağlanmada mavcut

Ekli dosyalar

• IMG_4063.jpeg
    IMG_4063.jpeg
    94.4 KB · Görüntüleme: 146
  • IMG_4064.jpeg
    IMG_4064.jpeg
    89.2 KB · Görüntüleme: 142
  • IMG_4065.png
    IMG_4065.png
    554.1 KB · Görüntüleme: 143
Son düzenleme:

Hocam öncelikle geçmiş olsun. Geçen sene bende bi hevesle aldığım 230 binde 2013 model 1.2 tsi aracım 500 kilometrede 1 litre yağ yakıyor ve egzozdan siyah duman ve bagaja kurum atıyor diye soğumuştum binmiyordum en sonunda turbo olabilir dediler söktürüp turboya baktırdım turbo sağlammış sökmeye de 4 binden aşşağı almıyolar bende turbo bakımını yaptırdım hazır teste sokmuşken şimdide motor rektefiye olucak usta yarın açıcak bakalım ne maliyet çıkıcak. Anlayacağın karşı tarafın bunları bizden saklamasından dolayı uğraştığımız işler. İnsanı arabadan soğutuyolar
Hocam ikinci el araba alımlarında 6 ay devlet tarafından verilen garanti süresi var. Eğer arabayı alırken satıcı arabnın bo sorunu ile ilgili bilgi vermeyip bununla ilgili sana bir kağıt imzalatmadıysa dava açabilir ve olabilecek masrafın tamamını temin edebilirsin.

Upvote 0

Hocam ikinci el araba alımlarında 6 ay devlet tarafından verilen garanti süresi var. Eğer arabayı alırken satıcı arabnın bo sorunu ile ilgili bilgi vermeyip bununla ilgili sana bir kağıt imzalatmadıysa dava açabilir ve olabilecek masrafın tamamını temin edebilirsin.

Bu garantinin detaylarını içeren kaynağı paylaşabilir misiniz?

Upvote 0
4 yıl önce 1.4 tsi aracımda aynı sorun vardı. yazılım sıfırlandı, buji bobin değişti, turbo kontrol edildi. Sorun düzelmedi motor kapağını açınca anlaşıldı ki motor 90 binde bitmiş. Sıfır sandık motor aldım şu anda 45 binde ama çok şükür sorun yok.

Upvote 0
4 yıl önce 1.4 tsi aracımda aynı sorun vardı. yazılım sıfırlandı, buji bobin değişti, turbo kontrol edildi. Sorun düzelmedi motor kapağını açınca anlaşıldı ki motor 90 binde bitmiş. Sıfır sandık motor aldım şu anda 45 binde ama çok şükür sorun yok.
Yağ EEksiltmemiz kadardı bende de var motor sökeceksin segman diyorlar

Upvote 0
Bu 2013-2014 Golf 7 hep böyle bi kronik sorun var sanırım 1.2 TSİ Vardı uzun bi yola cıktığımızda şehirler arası en az 1-2 litre yağ ekliyorduk aniden yağ lambasını yakıyordu devirdaim pompası cabası onu yazmıyorum 2 araçta o pompa arıza yapıyordu aynı şekil 1.4 TSİ geçtik ondada eksiltmeler vardı oda uzun yolda en az 1 litre yağ yakıyordu onunda devirdaim pompası patlamıştı en son servise yağ eksiltmeyi sorduğumda normal diyordu aracı sattığımızda eksper arkadaş alt taraftan yağ sızmalarının olduğunu terlettiğini söyleyince anladıkki gerçekten bu 13-14 serilerinde hep bi sorun olduğunu alan arkadaş galericiydi sorun etmedi ama eminim son kunllanıcı alacak olsa orda o kaçakları gördüğünde hızla uzaklaşacaktı araçtan

Upvote 0

Geri
Üst Alt