⚪️🧿 Golf8 Rline Ön Tampon & Arka R Difüzör & Akrapovic Egzoz Başlığı & Çift Çıkış Son Susturucu Montajı

metinkar

Uzman Üye

İsim
Metin
Araç
Golf8 Life
Merhaba arkadaşlar fikir ve bilginize ihtiyacım var...

Şimdi R difüzör düşünüyorum fakat biraz kafam karıştı şöyleki Orjinal R difüzörü ile piyasaki R difüzör arasında fark var gibi geldi bana...

Orjinal difüzör bulsam bizim arka tampona oluyor mu... ( Öğrendik Olmuyor )

Ön ise daha önce yaptığımız gibi rline olacak...

Güncel : 12.11.2024

Ürünleri eski sponsorumuz SemTuning den temin edeceğim...

Örnek fotoğraflar;
IMG_2229.jpeg

IMG_2362.jpeg
IMG_2221.jpeg
IMG_2239.jpeg
4420697f-893d-4bda-9804-a36ee9a8c4af.jpeg

Son düzenleme:

Fotoğraflar yanıltıcı olabilir, açılar farklı abi.

Deneyen biri vardır umarım, forumda retrofit işi yapan işletme sahipleri karşılaşmıştır belki bu durumla.

Merhaba arkadaşlar fikir ve bilginize ihtiyacım var...

Şimdi R difüzör düşünüyorum fakat biraz kafam karıştı şöyleki Orjinal R difüzörü ile piyasaki R difüzör arasında fark var gibi geldi bana...

Özellikle plakaya doğru orjinal ürün sanki daha farklı...

Orjinal difüzör bulsam bizim arka tampona oluyor mu...

Örneğin;

Orjinal R difüzör;

Ekli dosyayı görüntüle 79416

Uzakdoğu R difüzör;

Ekli dosyayı görüntüle 79415
Ekli dosyayı görüntüle 79417
Bence orijinal R tampon farklıdır, uzakdoğu ürünler standart araçlara uyarlama yaptıkları için pek olmamış gibi duruyor.

Abi 2 tane replika r difüzör vardı sanırım bir tane daha eklendi bu listeye. Maxton tarzı bir difüzör ancak standart tampona uyuyor mu henüz bilgim yok öğrenmeye çalışayım.

Bir de egzoz uçsuz ve egzoz uçlu olmak üzere 2 difüzör var aradaki tek fark egzoz ucu değil flap kısmı vs daha derin uçsuz olanda ve + olarak daha kaliteli bir malzeme var egzoz ucu olmayanlarda.

Egzoz uçlu gelen gözüme hitap etmiyor benim alışamadım...

Görselini eklediğim difüzör egzoz uçsuz gelenlerden hatta forum üzerinden ilan açmıştım bu difüzör için arkadaşım satın aldı benden ve aracına uyguladı. Yanlarına da difüzörden bağımsız 2 tane flap ekletmiş son hali böyle

1731148667027.png

@Atesci

orjinal de tampon köşeleri hatta egzoz üstü daha keskin ya orjinale yakın difüzör bulmam lazım yada orjinal tampon çıkma bulmam lazım... senin dediğinide görmek lazım tabiki maxton nasıl acaba genelde onlar kendilerine has şeyler çıkarıyor...

Resime dikkatli bakınca arada çok fazla fark var...

IMG_2146.jpeg

Mesela bu benim eski araç uzakdoğu arka tampon ve difüzör ama orjinal ile birebir aynı idi mk8 de uzak doğu R arka tampon yok değilmi..

IMG_2141.jpeg
IMG_2147.jpeg

Son düzenleme:
Orjjnal olan sizin tampon a uymaz hocam
Asagida bir ornek

Ekli dosyalar

• IMG_1815.jpeg
    IMG_1815.jpeg
    61.1 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_1814.jpeg
    IMG_1814.jpeg
    517.2 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_1813.jpeg
    IMG_1813.jpeg
    135.3 KB · Görüntüleme: 27
Bunun standart tampon uyumlusu var mı diye bir soruşturayım olumlu bir gelişme olursa haberdar edeyim seni abi.

Bir de bir önceki yorumda bahsettiğin egzoz uçları yerine ben şahsen senin orijinal görünüme önem verdiğini bilerekten bir öneride bulunmak istiyorum. Orijinal R'da 4 tane dirsek 4 tane egzoz ucu var tek tarafın görselini bıraktım

1731157192301.png
egzoz uçları arasında 1'er parmak boşluk mevcut. Senin attığın başlıklarda 2-2 toplam 4 tane var ve uçlar bitişik sayılır. Bence senin attığın T model son susturucuya bir custom çalışma yaparak her tarafta 2 ayrı uç yani toplam 4 tane görüntüde boru 4 tane egzoz ucu olursa , egzoz uçları da birbirinden ayrık tek tek model olursa en tatlı görüntü alınabilir diye düşünüyorum . Ben a3 de bu yöntemi tercih edecektim ancak son tarafa varex tercih ettim son anda planlarım suya düştü şu an bitişik görüntüden rahatsızım eğer araca binmeye devam edersem muhtemelen sana bahsettiğim gibi 4 tane ayrı uç tercih edicem bitişik olmayacak şekilde

Bunun standart tampon uyumlusu var mı diye bir soruşturayım olumlu bir gelişme olursa haberdar edeyim seni abi.

Bir de bir önceki yorumda bahsettiğin egzoz uçları yerine ben şahsen senin orijinal görünüme önem verdiğini bilerekten bir öneride bulunmak istiyorum. Orijinal R'da 4 tane dirsek 4 tane egzoz ucu var tek tarafın görselini bıraktım

Ekli dosyayı görüntüle 79443
egzoz uçları arasında 1'er parmak boşluk mevcut. Senin attığın başlıklarda 2-2 toplam 4 tane var ve uçlar bitişik sayılır. Bence senin attığın T model son susturucuya bir custom çalışma yaparak her tarafta 2 ayrı uç yani toplam 4 tane görüntüde boru 4 tane egzoz ucu olursa , egzoz uçları da birbirinden ayrık tek tek model olursa en tatlı görüntü alınabilir diye düşünüyorum . Ben a3 de bu yöntemi tercih edecektim ancak son tarafa varex tercih ettim son anda planlarım suya düştü şu an bitişik görüntüden rahatsızım eğer araca binmeye devam edersem muhtemelen sana bahsettiğim gibi 4 tane ayrı uç tercih edicem bitişik olmayacak şekilde

Uçları ve son susturucuyu almadım ama dediğini araştıracağım...

Geri
Üst Alt