11 Aylık Silecek Sıkıntısı

thelordof

Katılımcı Üye

İsim
Samet
Araç
Tiguan Elegance 1.5TSI evo2
Merhabalar, aracımı Aralık da almıştım. 11 Aylık. Dün yoğun yağmurlu uzun yolda silecek performansından hiç memnun kalmadım. İz bırakıyor, pek silemiyor, ara ara da ses çıkarıyor. Tabi yağmurun sesinden duymak pek mümkün değil. Arka silecek de aynı şekilde. Bu süre zarfında araç çok soğuk, kar da görmemişti.

Garanti 6 ay mı oluyordu?

Yetkili serviste ücreti ne kadardır? Yine yenilerin ömrü bu kadar mı kısa olur?

Ekli dosyalar

• 1000098956.jpg
    1000098956.jpg
    35.6 KB · Görüntüleme: 43

Merhabalar, aracımı Aralık da almıştım. 11 Aylık. Dün yoğun yağmurlu uzun yolda silecek performansından hiç memnun kalmadım. İz bırakıyor, pek silemiyor, ara ara da ses çıkarıyor. Tabi yağmurun sesinden duymak pek mümkün değil. Arka silecek de aynı şekilde. Bu süre zarfında araç çok soğuk, kar da görmemişti.

Garanti 6 ay mı oluyordu?

Yetkili serviste ücreti ne kadardır? Yine yenilerin ömrü bu kadar mı kısa olur?

[/URL]
sileceklerin garantisi olmaz. servisteki ön silecekler 1k civarı olması lazım bosch marka kendiniz alıp takabilirsiniz

sileceklerin garantisi olmaz. servisteki ön silecekler 1k civarı olması lazım bosch marka kendiniz alıp takabilirsiniz
Kendim dışardan silecek takarsam yetkili servis kendisi habersiz yeniden değişmez di mi?

Aslında eski aracımda hem Bosch hem Swf marka kullandım. Memnundum.

@thelordof
@balaban75

son 5 yıldır
Hangi Muson/amazon yağmurlarına maruz kaldık ki ?
Hangi ön camda buz tabakası olusturmuş kara kış sabahlarına uyandıkki ?

Silecegi bitiren full time kar yağmur çamurda çalışma saatidir. +Sürtünmedir

Kuraklık = silecek ömrü

Kapalı garajım yok

@thelordof
@balaban75

son 5 yıldır
Hangi Muson/amazon yağmurlarına maruz kaldık ki ?
Hangi ön camda buz tabakası olusturmuş kara kış sabahlarına uyandıkki ?

Silecegi bitiren full time kar yağmur çamurda çalışma saatidir. +Sürtünmedir

Kuraklık = silecek ömrü

Kapalı garajım yok
Diğer araçlar farklı ülkede olmadığına göre ve ortalama 1-2 yıl sürede silecekler özelliğini yitirdiğine göre fark nerede.Kauçuk ve grafit yapısı çok mu farklı sizdeki silecekte merak ettim doğrusu.Sadece güneş bile başlı başına bozulması için yeterli herkesin malumu

Bosch Aerotwin alın bence. Son 4 aracımda hep bu modeli kullanıyorum. Bana ortalama 3-4 yıl gidiyor. (Her gün en az 1 kere ön cama su sıkma ihtiyacı hissettiğim için de yoğun kullanmama rağmen.)

Silecek ömrüne; kullandığınız su, antfrizli cam suyu, yazlık cam suyu, güneş, sıcak-soğuk yaşadığınız şehrin iklimi, aracın ağaç altında kalması vs.. pek çok etken olumlu-olumsuz etki eder,

Çeşme suyu, kalitesiz cam suları, ağaç altında kalması, reçine, kalitesiz oto yıkama köpüğü, güneş, sıcak-soğuk iklim koşullları olumsuz etki edecektir.,

Örneğin; shell ve bp ‘nin sabunlu veya antifrizli cam sularını kullanan arkadaşlar kaliteli olduğunu düşünürler, ancak durum pek öyle değildir.

Silecek ömrüne; kullandığınız su, antfrizli cam suyu, yazlık cam suyu, güneş, sıcak-soğuk yaşadığınız şehrin iklimi, aracın ağaç altında kalması vs.. pek çok etken olumlu-olumsuz etki eder,

Çeşme suyu, kalitesiz cam suları, ağaç altında kalması, reçine, kalitesiz oto yıkama köpüğü, güneş, sıcak-soğuk iklim koşullları olumsuz etki edecektir.,

Örneğin; shell ve bp ‘nin sabunlu veya antifrizli cam sularını kullanan arkadaşlar kaliteli olduğunu düşünürler, ancak durum pek öyle değildir.
antifirizli cam suyu öneriniz nedir? kaliteli diye shell kullanırdım

Diğer araçlar farklı ülkede olmadığına göre ve ortalama 1-2 yıl sürede silecekler özelliğini yitirdiğine göre fark nerede.Kauçuk ve grafit yapısı çok mu farklı sizdeki silecekte merak ettim doğrusu.Sadece güneş bile başlı başına bozulması için yeterli herkesin malumu
Migros, bim , a101 de satılan mavi (kışlık cam suyu) kullandım hep.

Yazında gerektiginde 5 lik kayın/erikli / javsu falan ekledim.

Yanlız şunu ekleyim benim aracım güneş görmez ortamdadır.

Eeee peki ağaç altındamı
Evet dogru

Ağaç var ? ağaç var?

Reçinesi olmayan 60 yıllık AKASYA ağaçları olan ve güneşi bir tünel yolu gibi kapatan bir semtin sokağındayım
IMG_20241117_145826.jpgIMG_20241117_145754.jpg

antifirizli cam suyu öneriniz nedir? kaliteli diye shell kullanırdım
Sonax ‘ın 1 litrelik şişelerde satılan antifrizli cam suları çok iyidir ancak döviz sebebli fiyatı aşırı pahalılandı,

Yetkili servislerde vw ambalajlında satılan konsantre antifrizli cam suları hem iyidir, hem de fiyatı uygundur. Yazlık cam suyu olarakta würth ‘ün küçük turuncu şişelerini öneririm.

Migros, bim , a101 de satılan mavi (kışlık cam suyu) kullandım hep.

Yazında gerektiginde 5 lik kayın/erikli / javsu falan ekledim.

Yanlız şunu ekleyim benim aracım güneş görmez ortamdadır.

Eeee peki ağaç altındamı
Evet dogru

Ağaç var ? ağaç var?

Reçinesi olmayan 60 yıllık AKASYA ağaçları olan ve güneşi bir tünel yolu gibi kapatan bir semtin sokağındayım
Ekli dosyayı görüntüle 79643Ekli dosyayı görüntüle 79644
Tüm olumsuzluklara meydan okumuşsun abi. Araç temizken ağaçlardan toz vs kısa sürede aracın üstünü kapladığı oluyor mu? Ağaç altlarından hep uzak durarım da.

Geri
Üst Alt