Golf 8.5 İmpression izlenim, deneyimlerim ve paylaşımlarım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hassey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Tamamen şehir içi ağırlıklı kullandığım bir mesafe, her ne kadar kilometre olarak az olsa da, aşağı yukarı bir fikir verebileceğini düşünüyorum. Ne yazık ki çok uzun süreli bir şehir içi ortalaması yok çünkü aralıklı uzun yola çıktığım için. Bu konuda, belki şehir içi değerleri merak edenler için, tek kişi olmak kaydıyla ortaya çıkan değerler...

Ekli dosyalar

• 1000106076.jpg
    1000106076.jpg
    165.3 KB · Görüntüleme: 45

Tamamen şehir içi ağırlıklı kullandığım bir mesafe, her ne kadar kilometre olarak az olsa da, aşağı yukarı bir fikir verebileceğini düşünüyorum. Ne yazık ki çok uzun süreli bir şehir içi ortalaması yok çünkü aralıklı uzun yola çıktığım için. Bu konuda, belki şehir içi değerleri merak edenler için, tek kişi olmak kaydıyla ortaya çıkan değerler...
Twitter'da sizin değerleri atınca baya şaşırıyorlar. Şu forumdan bı ağabey yapmış diyorum hem arabayı hem sizi övüyorlar

genellikle Uzun yol yapan biri olarak elektrikli araç sizin icin full yasaklı olur/olmalı (madem sehirici sürüşleriniz minimal düzeyde)

Burda ne demek istiyorum ?

Olay uzun yolda ikide bir sarj istasyonuna girmek degil.

Evden sarja göre sehirlerarası ticari sarj noktalarında maliyet hesabı ultra pik yapıyor.

Mesela şu togg

Ortalama hız 90
Yapılan yol 92 km
110 la gittigini öngörebiliyoruz

Tamam TOGG suv araç falan

100 km de 27 kw tüketim ? Ticari sarj istasyonunda kw başı 10-11 lira birim maliyetle sarj ? (Zes / e-sarj vsvsvs)

Elektrikli araç sehirici serotinin fışkırtan bir seçenektir (bence)

togggg ? Yerli ve milli eyvallah

Sehir dışında made in germany tdi golfle devam edeyim ben.

Sehiricinde kia ev3 e hayır demezdim tabi.(evden sarjımda olacak yoksa error verir en baştan)

IMG_20250116_160437.jpg

Elektrikli araç kullanma kültürü, fosil yakıtlı içten yanmalı motorlardan çok farklı bir deneyim; farklı bir sürüş tekniği gerektiriyor. Rejenerasyonu uygun kullanmak önemli; yüksek hızlardan sonra elektrikli motorların yüksek devir çevirmesi ve şanzıman kullanmamaları nedeniyle enerji tüketimi artabilir. Makul hızlar ve iyi bir rejenerasyon tekniğiyle uzun yolda 17-18 kW/h bile düşük sayılmaz; bu, fosil yakıtlı araçlardan daha başarılı değerler demektir. Elektrikli araca geçme kriterim, evde şarj imkanımın olması; servis ve bakım maliyetleri de içten yanmalıya göre çok daha avantajlı.

bugün sabah işe giderken defalarca uyarı verdi "dış sıcaklık 4 derece" diye

ne diyor anlamadım ki? sürmeyeyim mi? :D ilk defa karşılaştım

bugün sabah işe giderken defalarca uyarı verdi "dış sıcaklık 4 derece" diye

ne diyor anlamadım ki? sürmeyeyim mi? :D ilk defa karşılaştım
Buzlanma uyarısıdır.
Havanın +4°C altında olduğunu bildirir ve yolda oluşabilecek buzlanmalara karşı dikkatli olun demek ister.
Kullanma kılavuzunda ikazlar ve görsellerle ilgili açıklamalar vardır.
İnce düşünülmüş bir detay diyebiliriz.

@ogzogz haklısınız, bu şekilde test yapılırsa anlaşılır.

Önceki aracım olan dizel 3008'den daha düşük değerler yakalıyorum. Öncesinde yine dizel 308 vardı. Hemen hemen aynı değerleri görebiliyorum.

Üstadım, ilk VW aracım, açıkçası biraz beklentimin altında bir araç oldu ama yakıt tüketimi konusunda beni çok şaşırttı. Uzun yolda 3,5 değerlerine ulaşabiliyorum.
bende de e-hdi 308 vardi
golf uzun yolda daha az yakiyo

IMG_0735.jpeg

Simav Edremit arası sürüş verileri. Aracım 1400 km’de. Yolun ilk 100 km’si tek şerit, virajlı inişli çıkışlı dağlık yol, gerisi inişli çıkışlı düz geniş yol. Aynı yolu aynı 69 km/ saat ortalama hızla 4.9 gitmiştim Kasım ayında ilk gittiğimde. Dönüşte bu sonuç ortaya çıktı. (Arada Balıkesir şehir içine de girdim, çok trafikte kalmadan yarım saat oyalandım.)

@superkartal Çok iyi değerler. Sadece size bir önerim olacak; oto modunda kullandığınızı gördüm klimanızın, fakat AC tuşunuz açık. Yani klima kompresörü devrede. Kışın klima kompresörünüzün, ilk çalıştırmadaki soğuk motor haricinde, kullanılması gereksiz yere yakıt tüketimini artıracaktır. Eğer AC tuşunu devreden çıkarırsanız, sadece motor ısısıyla ısınma hallolacağı için yakıt tüketimimiz bir miktar daha düşecektir.

@superkartal Çok iyi değerler. Sadece size bir önerim olacak; oto modunda kullandığınızı gördüm klimanızın, fakat AC tuşunuz açık. Yani klima kompresörü devrede. Kışın klima kompresörünüzün, ilk çalıştırmadaki soğuk motor haricinde, kullanılması gereksiz yere yakıt tüketimini artıracaktır. Eğer AC tuşunu devreden çıkarırsanız, sadece motor ısısıyla ısınma hallolacağı için yakıt tüketimimiz bir miktar daha düşecektir.
İnce detaylar

İnce detaylar

Toplam detaylar iyi bir rakama evrilebiliyor. Sadece iyi araba kullanmak (ekonomik sürüş anlamında) yeterli olmayabilir; lastik havaları, bakımlar, elektrik yükünü çok çeken kullanımların sınırlandırılması vs. Bunların tamamı oldukça başarılı değerler sağlıyor.

Auto modda ac yansa bile sürekli çalışmaz. Gerektiğinde çalışır.

Aracımda bazı eklemeler ve işlemler yaptım.

Öncelikle beş cama, 3M'ün en üst düzey UV ve ısı geçirmez özelliğine sahip filmi uygulattım. Yine motor kaputu, ön yan çamurluklar, ön farlar, B sütunu ve arka spoylerdeki piyano black kaplamalara 3M TPU PPF yaptırdım. Böylece hem çizilmelere hem de taş gibi dış etkenlere karşı koruma sağlandı. Multimedya ekranına da aynı PPF kaplamayı yaptırdım. Çok memnun kaldım; hem parlaklık ve netlikte kayıp olmadı, hem de kesinlikle parmak izi kalmıyor.

Ön ızgara açıklığı çok fazla gelmişti. Bunun için Facebook grubundan bir arkadaşın yaptığı bal peteği desenli bir parçayla ön taraf çok güzel bir şekilde kapatıldı.
ön tarafa koyduğunuz ızgaralığı nasıl temin edebiliriz hocam?

@undefined Bal peteği ızgara diye aratın, alışveriş internet sitelerinde bulunur.

Geri