Sıfır araçta çakmaklık

Hocam o çakmaklığı birileri çalıyor. BEn arabamı servise bakıma verdiğimde servis danışmanı Aracı atölyeye indirmeden çakmaklığı almıştı. Nedenini sorduğumda Çok kayboluyor dedi.

Çakmaklığın bile peşine düşüyor insanlar şaka gibi ya. Yakında evin önünde bakım yapacağız bu gidişle. Çakmaklığı çalanlar ileride yedek lastiğide çalar...

Normalde olması gereken bu hocam. Bence bayiyle görüşebilirsin bu durumu. Gerçi volkswagen bayileri yokuş yapmaktan ve zorluk çıkarmaktan başka birşey yapmıyor ama bi şansını dene.

1734410832279.png

Geçiş olsun tekrar...
Hırsız hırsızdır büyük yada küçük şeyler farketmez kimi para için yapar kimi zevk için yapar kimi de hastalıktan yapar...
Hayatımızın sadece bu dünyadan ibaret olmadığı gibi ahirette hesaplaşırsın psikolojimizi yükseltecek kadar önemli olmasın bence...
Tütün mamülü kullanmıyorsan gerek yok yada kullanıp aracın içinde yakmak için onu kullanıyorsan bilemiyorum bence güzel kapaklar var Ülkemizde görmedim satan lakin aliexpreste onlardan alıp güzel bir estetik katabilirsin...

IMG_2846.jpeg
IMG_2845.jpeg

Geçiş olsun tekrar...
Hırsız hırsızdır büyük yada küçük şeyler farketmez kimi para için yapar kimi zevk için yapar kimi de hastalıktan yapar...
Hayatımızın sadece bu dünyadan ibaret olmadığı gibi ahirette hesaplaşırsın psikolojimizi yükseltecek kadar önemli olmasın bence...
Tütün mamülü kullanmıyorsan gerek yok yada kullanıp aracın içinde yakmak için onu kullanıyorsan bilemiyorum bence güzel kapaklar var Ülkemizde görmedim satan lakin aliexpreste onlardan alıp güzel bir estetik katabilirsin...

Ekli dosyayı görüntüle 80539
Ekli dosyayı görüntüle 80540
Araçta sigara içmiyorum ama böyle çıplak bir şeyler eksik gibi gözüküyor, çakmaklık sigortası da çabuk bozulan bir şey orijinalini alacağım büyük ihtimalle. VW destek bayinizle görüşün diyor, Satış temsilcisi mesajlara görüldü bırakıyor 🤣

Çakmaklığın bile peşine düşüyor insanlar şaka gibi ya. Yakında evin önünde bakım yapacağız bu gidişle. Çakmaklığı çalanlar ileride yedek lastiğide çalar...
benimde bijon kapağım gitti 2 bin km deki arabadan geri parayla sattılar.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2024-12-17 at 11.13.35.jpeg
    WhatsApp Image 2024-12-17 at 11.13.35.jpeg
    145.1 KB · Görüntüleme: 14
Araç çakmağının bu kadar piyasası olduğunu bilmiyordum. Yaklaşık 12 senedir araçtan kaybolmadı. Bugün çalışıyor mu diye baktım çalışıyor. Kısaca yıllanmış çakmak daha değerli bana göre. İşin şakası elbet..

Bir defasında servis sonrası bagaj stepne sabitleme parçasının yerinde olmadığını gördüm. Servise sormadan etraflıca baktım ve stepne altında duruyordu. Yani lastiği çıkarmak için yerinden çıkarmışlar, parçayı da bagaja koymuşlar. Sonra lastiği parçayı almadan koymuşlar. Tekrar çıkarıp parçayı almaya üşenmiş olmalılar ki alıp takmamışlar.

Bazen servis sonrası servisten uzaklaşmadan etraflıca kontrol etmek gerekiyor.

Söktüğünü söktüğü gibi takabilen usta rastlamak şans bu devirde...

Son düzenleme:
Mantıklı hocam ama içime dert oldu kırk yılın başı sıfır araba aldık nazardır diyip geçicem artık 🤣
Araçlarda plastik bijon kapakları, çakmak, üçgen reflektör vs. bazı parçalar yerinde takılı olmuyor. PDI aşamasında takılıyor.

Teslimatta takılması unutulmuş olabilir; olağan teslimat akışı itibariyle insan aracı alırken herşeyi kontrol edemiyor. Sonra işer zora giriyor...

Aradınız parçanın numarası 1J0919307
600 küsür TL bi fiyatı olması lazım orijinal olanın (sadece kaybolan üst parça.)

Daha önceki araçlarımda benzer olumsuz tecrübelerim olmuştu, bu nedenle son aracımı teslim alırken bayiye 4 sayfa kontrol formu ile gidip 1 saat tek tek kontrol ederek teslim aldım. Boyasından, parçasına... Bayi mutsuz oldu, mızırdadı... Lakin sonrasında gerilmekten daha iyidir.

Eke de aynı dokümanı koyuyorum, dileyen araç alımında bunları sırasıyla kontrol edebilir.

Ekli dosyalar

• golf_pdi_v2_Page_4.jpg
    golf_pdi_v2_Page_4.jpg
    54.6 KB · Görüntüleme: 26
  • golf_pdi_v2_Page_3.jpg
    golf_pdi_v2_Page_3.jpg
    63.6 KB · Görüntüleme: 23
  • golf_pdi_v2_Page_2.jpg
    golf_pdi_v2_Page_2.jpg
    84.6 KB · Görüntüleme: 23
  • pdi.jpg
    pdi.jpg
    163.2 KB · Görüntüleme: 25
  • golf_pdi_v2_Page_1.jpg
    golf_pdi_v2_Page_1.jpg
    103.3 KB · Görüntüleme: 24

Eğer serviste tanıdığınız yoksa bu işi ücretsiz çözmeniz mümkün değil. Çözmeye çalışırsanız da alacağınız cevaplar karşılığında gerildiğinizle kalırsınız. En mantıklısı bence de usb dönüştürücü.

Geri
Üst Alt