Kış Lastiği Tavsiyesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Birol61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bende de kışlık Goodyear var yazlık da Continental ikisi de çok iyi lastikler ama şu sezon değişimlerinde ki stresi sevmediğimden bunlar tükenince 4 mevsime geçeceğim.
Kilometrenin yarısını uzun yolda yapıyorum, kışları da Kayseri’de geçiriyorum.
Çekincem uzun yolda da karda da tatmin etmemesi riski

Önümüzdeki çarsamba icin
1,5 karış
20 santim
8 inç
Kar yağacakmış istanbul+60 sehire diye gazlama veren haber kanalları internet sayfaları var

Kış lastigi piyasasını hortlatmak , kışlık yazlık degisimi rantından para çevirmek isteyenlerin allah rızkını eksik etmesin.

Kar duası ile kar yağar mı bakıcaz

Artık İstanbul şartlarında kış lastiğini gerek olarak görmesemde aniden gelişen durumlar için takma mecburiyeti hissediyorum geçen sene yağmaz ama takayım diye continental ts870 takmıştım araca bir cenaze oldu memlekete Kayseriye gitmem gerekti iyiki takmışım demiştim zira kar yağışlıydı dört mevsim lastiklere hiç ısınamadım ne kışın ne de yazın bence işini yapmıyor yeni aldığım aracımda eski sahibi önlere goodyear 4 mevsim takmış birdaha masraf olmasın diye ellemedim ama pek güzel bir lastik değil ikinci aracımızda petlas snowmaster 2 kullanıyorum ıslak kuru frenlemede memnunum kış lastiği şartlarını sağlıyor hava belli bir derece altına düştüğünde iyi bir kış lastiği kullanmak insana güven veriyor hamuru ve karkas yapısı soğukta çalışacak biçimde olduğundan güzel hissettiriyor ts870 ler bana güven veriyordu

Artık İstanbul şartlarında kış lastiğini gerek olarak görmesemde aniden gelişen durumlar için takma mecburiyeti hissediyorum geçen sene yağmaz ama takayım diye continental ts870 takmıştım araca bir cenaze oldu memlekete Kayseriye gitmem gerekti iyiki takmışım demiştim zira kar yağışlıydı dört mevsim lastiklere hiç ısınamadım ne kışın ne de yazın bence işini yapmıyor yeni aldığım aracımda eski sahibi önlere goodyear 4 mevsim takmış birdaha masraf olmasın diye ellemedim ama pek güzel bir lastik değil ikinci aracımızda petlas snowmaster 2 kullanıyorum ıslak kuru frenlemede memnunum kış lastiği şartlarını sağlıyor hava belli bir derece altına düştüğünde iyi bir kış lastiği kullanmak insana güven veriyor hamuru ve karkas yapısı soğukta çalışacak biçimde olduğundan güzel hissettiriyor ts870 ler bana güven veriyordu

Sehir dışına çıkacak olan biri tabiki kışlık lastigini takıp yola çıkmalı

geçmiste Ankaradan 8 derece ile yola çıkıp bolu tünelinde -2 derece + kar/ tipi ile karşılasan biri olarak sehir dışı her türlü tedbiri gerektirir.

+++ Şehirdışı kış mevsimi yolcuklarında mutlaka deponuzu tam ya da tama yakın sekilde tutmanızda fayda var.
Kar yağıpta tırlar tankerler kamyonlar devrilir
Çoluk cocuk saatlerce arabayı ısıtacak yakıtınız ve yolun devamında yol alacak kadar yakıtınız olmalı.
Ceyrek depoya güvenip ilerde alcaktım yaaa demeyin. Yol kapanınca pisman olursunuz.

Kış lastiğini kullanmak için kar/fırtına olması beklenmez. Kış mevsimi başladığında, yani hava sıcaklık ortalaması 7° ve altına düştüğünde kış lastiği kullanmak neredeyse bir zorunluluk.

Yaz lastiklerinin özelliklerinde belirtilir, 7° den itibaren daha soğuk havalarda performansını büyük oranda kaybediyor. Yaz lastiklerinde, zaten sert olan lastik malzemesi/kauçuğu soğuk havalarda daha da sertleşiyor ve sanki plastik üzerinde gidiyormuş gibi oluyorsunuz. Fren mesafesi büyük oranda uzuyor, yol tutuşu azalıyor vs. Ayrıca soğuk havalarda kullanmak yaz lastiklerinin ömrünü kısaltıp lastiğe zarar veriyor. Soğuk nedeniyle lastik üzerinde ve kenarlarında kılcal çatlamalar oluşuyor. Zamanla o çatlaklar büyüyüp genişliyor.

Ayrıca kış lastikleri yağmurlu havalarda, ıslak zeminlerde çok daha etkili. Derin ve çok sayıda yatay kanal olduğu için üzerine bastığında suyu kenarlardan dışarı çok daha hızlı atıyor ve yaz lastikleri gibi suyun üzerinde hareket etmiyorsunuz.

@chnekn

Kış gelirse takıcaz tabi Ankara da

Tropikal Ankarada son 3 yıldır ananas kiwi mango avakado yetistiriliyor artık.

Bridgestone Blizzak LM005- testlerde en başarılı kış lastiği A/A hepsi ama çok pahalı geldiği için

-Continental TS870 öneririm kendi Golfüme de bunları taktırdım.
Piyasadaki en iyi kış lastiklerinden birisi.
Ankara için 205/55/16T ölçüsüsü Ü.T. 40.hafta/2024 EKİM 2024 fiyatı adet/3.250tl gibi bir fiyata aldım.

Bridgestone Blizzak LM005- testlerde en başarılı kış lastiği A/A hepsi ama çok pahalı geldiği için

Ankara için 205/55/16T ölçüsüsü Ü.T. 40.hafta/2024 EKİM 2024 fiyatı adet/3.250tl gibi bir fiyata aldım.
IMG_3963.png
Şunlardan birisini tercih edebilirsin, yaz-kış zamanında tak çıkar yaparsan 5 sezon kullanırsın

Sehir dışına çıkacak olan biri tabiki kışlık lastigini takıp yola çıkmalı

geçmiste Ankaradan 8 derece ile yola çıkıp bolu tünelinde -2 derece + kar/ tipi ile karşılasan biri olarak sehir dışı her türlü tedbiri gerektirir.

+++ Şehirdışı kış mevsimi yolcuklarında mutlaka deponuzu tam ya da tama yakın sekilde tutmanızda fayda var.
Kar yağıpta tırlar tankerler kamyonlar devrilir
Çoluk cocuk saatlerce arabayı ısıtacak yakıtınız ve yolun devamında yol alacak kadar yakıtınız olmalı.
Ceyrek depoya güvenip ilerde alcaktım yaaa demeyin. Yol kapanınca pisman olursunuz.
Kesinlikle doğru söylüyorsunuz yakıt konusunada dikkat etmek gerekli kış şartları ne olacağı belli olmaz şehrin dışında büyük sıkıntı ki en son İstanbula kar yağdığında beylikdüzü tarafında bile yolda kalanlrı düşününce şehir dışında dikkat edilmesi gereken bir nokta

Bridgestone pişmanlıktır, lastiğin orta ve uzun vadede performansı olarak kullanıcısını üzer,

Yaz-Kış fark etmeksizin tarihin en vasat lastiklerini üretmek adına her yeni lastiklerinde rekor kırıyorlar.

2003 yılından 2025 yılına kadar çeşitli farklı araçlarda 7 set bridgestone kullanmış biri olarak, daha bu zamana kadar vasatın üzerine çıkan bir lastiğine rastlamadım, Elbette bunlar benim şahsi görüşüm,

Not: Super Sport araçlarda kullanılan UUHP (Ultra Ultra High Performance) lastiklerini hariç tutuyorum.

Ben özellikle kış lastiği almadan önce ADAC'ın testlerine göz atıyorum. Genelde Continental 1. oluyor hep :) ama fikir vermesi açısından bakılabilir. Site almanca, çeviriyle anlaşılabilir seviyeye geliyor. Aşağıya linkini ekliyorum.
Bu arada çalışan demir pas tutmaz atasözünü haklı çıkarırcasına yazlık lastiklerim bekledikten sonra tekrar taktığımda kondisyonunda düşme fark ediyorum. Lastikler kesinlikle daha erken bırakıyor, ilk kalkışta patiye daha erken düşüyor, yan dönüşlerde ya da yoncalara giriş ve çıkışlarda yanal kuvvet bindiğinde erken kayma gerçekleşiyor. Bu kondisyon kaybını kış lastiklerinde yaşamadım. Lastikler aynı yerde aynı şekilde bekliyor ama tahminen hamurlarından kaynaklı olarak kış lastiklerinde kondisyon kaybı gözlemlemiyorum. Bu nedenle lazım olmadıkça kış lastiği takmamaya çalışıyorum.

ADAC Lastik Testleri

Yine kar duasına çıkanlar
Carşamba günü 50 ile kar kış kıyamet geliyor çığırtkanlığı başlatmış.

Hemen kosup

en pahalısından Conti - nokian-michelin kışlık alıp takalım dimi....

Bence temmuzda yağacak

Geri