Kış Lastiği Tavsiyesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Birol61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kilometrenin yarısını uzun yolda yapıyorum, kışları da Kayseri’de geçiriyorum.
Çekincem uzun yolda da karda da tatmin etmemesi riski
Özellikle Continental in yeni seri 4 mevsimleri yani allseasondı yanlış hatırlamıyorsam kış lastiğinden eksiksiz kış karakterinde. Yani testler öyle söylüyor.

Özellikle Continental in yeni seri 4 mevsimleri yani allseasondı yanlış hatırlamıyorsam kış lastiğinden eksiksiz kış karakterinde. Yani testler öyle söylüyor.
Testlere bakıldığında kışlık kadar kışlık yazlık kadar yazlık gibi duruyor gerçekten. Ama kışın Kayseri’deyim, Elazığ’a gidiş yaptığım da oluyor. Kış bitince sık sık Elazığ’a gidiyorum. Yani benim için uzun yol yaz-kış performansı da önemli.
Gerçi şuan üstündeki bridgestone turanza ecodan çok daha iyi olacaktır sanırıım, sizler ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ama bu lastiklere güvenim neredeyse 0

🤔mesajı ilk attığınızda continental epey iyi durumdaydı, güncellenmiş sanırım, şuan bu sonuçlarla continental alınmaz gibi duruyor

6 - 7000 TL altında kaliteli lastik kalmadı artık.

Ülkenin geldiği durum bu maalesef.

Ya her alanda kaliteyi düşüreceğiz, ya sisteme ayak uyduracağız.

.

Bu yıl alacaktım bir türlü karar veremedim ve geçen hafta acil işim çıktı tem de kar yağarken kıçı başı oynadı aracın ciddi anlamda almaya karar verdim…
Geçmiş yıllarda 17” de sava - petlas - michelin kullandım…
Bu yıl olmaz artık ama seneye kullanmak için alacağım net tavsiyeye ihtiyacım var.
18” de kullanmak için Michelin - Continental ya da başka marka önerileriz neler arkadaşlar…

Bu yıl alacaktım bir türlü karar veremedim ve geçen hafta acil işim çıktı tem de kar yağarken kıçı başı oynadı aracın ciddi anlamda almaya karar verdim…
Geçmiş yıllarda 17” de sava - petlas - michelin kullandım…
Bu yıl olmaz artık ama seneye kullanmak için alacağım net tavsiyeye ihtiyacım var.
18” de kullanmak için Michelin - Continental ya da başka marka önerileriz neler arkadaşlar…

Mayısta haziranda alın hocam kış lastiğini

Fiyat olarak kaban + palto + eldiven + atkı + kazak gibi kış lastigide sezon bitişiyle daha makul fiyatlara iner.

Ayrıca bu tip light kışlar icin
Conti , nokian , michelin e gerek yok artık

Mayısta haziranda alın hocam kış lastiğini

Fiyat olarak kaban + palto + eldiven + atkı + kazak gibi kış lastigide sezon bitişiyle daha makul fiyatlara iner.

Ayrıca bu tip light kışlar icin
Conti , nokian , michelin e gerek yok artık

Tamamdır…
18” sava yada semperit nasıldır sence 17” sava da çok iyi randıman almıştım…

Son düzenleme:
Tamamdır…

En son kış lastigimi 2016 da nokian 205-55-16 nokian olarak eski astra aracıma almıstım sonra golfe takmaya devam ettim 2023 e kadar (zaten ömrüde bitti)

2024 kısında ve bu kış artık takmıyorum

Tropikal ankarada gerek görmüyorum

Kıs lastigini

Van bahcesaray
Hakkari yüksekova da uzman çavuş/ ögretmen lik yapanlara sormak lazım

Conti nokian michelin ne kadar para verdiler ne kadar helal ettiler ? En iyi onlar bilir

Kış lastiği bütün araçlarda topyekün mecburi olmalı ve takmayanlara büyük cezası olmalı bence.

Çünkü her kez takmadıktan sonra bir anlamı kalmıyor bu işin.

Sen, mal ve can güvenliğini korumak adına kış lastiği takar, yola çıkarsın.

Apaçinin biri yaz lastiğiyle kışın ortasında atlar yola.

Yolda aracını zaptedemez, savrulur gelir tepene çıkar.

Sen istediğin kadar tedbirini almış ol.

En ucuz kış lastiği , en pahalı premium yaz lastiğinden daha güvenlidir.

.

@hosmyy

TR de 90 larda Arktik kutup kışlarında bile böyle bir zorunluluk yokken

Sene 2025 de bu zorunluluk full abuk olur.

Kış lastiği bütün araçlarda topyekün mecburi olmalı ve takmayanlara büyük cezası olmalı bence.

Çünkü her kez takmadıktan sonra bir anlamı kalmıyor bu işin.

Sen, mal ve can güvenliğini korumak adına kış lastiği takar, yola çıkarsın.

Apaçinin biri yaz lastiğiyle kışın ortasında atlar yola.

Yolda aracını zaptedemez, savrulur gelir tepene çıkar.

Sen istediğin kadar tedbirini almış ol.

En ucuz kış lastiği , en pahalı premium yaz lastiğinden daha güvenlidir.

.

Malesef öyle. Toplumun geneli fikri açık olmadıkça siz istediğiniz kadar önlem alın yinede diğerlerinin crzasını çekiyorsunuz. Önemli olan bir şeyi insanlara zorla ve korkuyla yaptırmak değil. Önemli olan insanların bunu kendi istekleriyle düşünmeleri ve yapmaları, önlem almaları.

Markaların birbirleri arasında sadece karda değil ıslak/kuru yolda bile bir kaç metre fren mesafesi farkı varken birde yaz ve kış lastiklerini karşılaştırmak...

Eski ve geçerliliğini yitirmiş web sitelerini dikkate almayın. Şunda Almanya ve Fransada güncel durumda kış aylarında(belirli tarihler arasında) 3tepeli dağ işaretli lastik zorunlu. Bu bahsettiğim zorunluluk Almanya,Fransa için çünkü bu ülkelerde göçmen nüfusu çok fazla. Diğerlerinin çoğunda zaten zorunluluğa ihtiyaç yok.

Ayrıca bu ve benzeri siteler de dağlık alanlar falan diye bahsettikleri bölgeler öyle yayla/köy falan değil. Bildiğiniz rakımı 400-600 olan şehirler bile mevcut. Bölge olarak dağlık olduğu için zaten düz bir bölge pek yok.

binek / hususi araçlara da kış lastiği zorunluluguda gelsin

Ertesi gün
4 tane conti 20 bin liradan 35 bin e nasıl çıkıyor görürsünüz. (Arz/talep)

Utts
Kış lastiği

Birilerinin RANT kapısına alet olmayalım.

Tamamdır…
Sava, Kormoran, Barum, Kumho, Nexen, Debica, Dayton gibi markalara boşuna para vermeyiniz.,

Semperit markası F/P olarak oldukça başarılı bir lastiktir tavsiye ederim ama bazı lastikçiler Semperit’i —>Conti fiyatına satabiliyor, alırken buna dikkat edin, Conti fiyatına Semperit satmaya kalkan uyanık lastikçilere dikkat ediniz :)

Bu arada aklınızda olsun; Golf ‘te 18-19 inch gibi ebatta zincir kullanılmaması gerekir, araca zarar verirsiniz,

Zincir kullanımı sadece 15-16 inch ebatta kullanılabilir, 17 inch ebatta yalnızca (küçük baklalı zincirler) kullanılması önerilir.

Sava, Kormoran, Barum, Kumho, Nexen, Debica, Dayton gibi markalara boşuna para vermeyiniz.,

Semperit markası F/P olarak oldukça başarılı bir lastiktir tavsiye ederim ama bazı lastikçiler Semperit’i —>Conti fiyatına satabiliyor, alırken buna dikkat edin, Conti fiyatına Semperit satmaya kalkan uyanık lastikçilere dikkat ediniz :)

Bu arada aklınızda olsun; Golf ‘te 18-19 inch gibi ebatta zincir kullanılmaması gerekir, araca zarar verirsiniz,

Zincir kullanımı sadece 15-16 inch ebatta kullanılabilir, 17 inch ebatta yalnızca (küçük baklalı zincirler) kullanılması önerilir.

Sağolasın…

Vallahi en son zinciri muhtemelen Kayseride çalıştığım zamanlar şahinim vardır sene 1992-93 olabilir o zaman kullanmıştım zaten beceremiyordum tak tak tak gidiyordum:)

Aslında ben hep pahalı marka çıkma baktım internette İstanbul da özellikle 2023 üretimi falan 11.5-15k bandında bolca mevcut hatta diğer İllerde daha çok var lakin kargo meselesi birde kontrol kime ettireceğim… sıfırda uygun markalarda bu rakamlara var şimdi net şuna karar vermem lazım sıfır diğer marka mı alayım yoksa bu şekilde geçen sene alınmış bir kaç bin km kullanılmış lastik mi…

Örnek bir kaç gün önce aldığım markalı lastik fiyatları;

1228172897 15k ya bırakıyor
1228822824 14k ya bırakıyor
1215827999 11.5k ya bırakıyor
1227366298 11k ya bırakıyor
1219929038 10k ya bırakıyor

1215000706 bu semperit 3.5₺ adedi

Geri