Özel plaka hakkında

SerhatK

Üye
İsim
Serhat Korkut
Araç
Golf 1.0 TSİ-Süperb 1.5 TSİ
Arkadaşlar selamlar, il dışından bir golf alacağım ben İstanbulda ikamet ediyorum alacağım aracın plakası Çanakkale sadece orta iki harfini SC olarak alacağım niyetim o yönde rakamların çok bir önemi yok aracın ruhsat resmini aldım Çarşamba satış alacağım kısmetse izlemem gereken yol nedir şimdi ilçe trafiğe gidip bağış vs yapıp seçecekmiyim nasıl olacak

Arkadaşlar selamlar, il dışından bir golf alacağım ben İstanbulda ikamet ediyorum alacağım aracın plakası Çanakkale sadece orta iki harfini SC olarak alacağım niyetim o yönde rakamların çok bir önemi yok aracın ruhsat resmini aldım Çarşamba satış alacağım kısmetse izlemem gereken yol nedir şimdi ilçe trafiğe gidip bağış vs yapıp seçecekmiyim nasıl olacak
Üsküdar trafik tescil şube müdürlüğüne gideceksiniz. "SC" grubu üsküdarda. 34 SC (xxx) 3 sayı şeklinde üsküdar'dan alabilirsiniz.

Devir alacağın isim soyisim tc , aracın şase numarasını vererek müsaitse eğer oradan bağışı yaptıktan sonra plakayı üstünüze alacaksınız. Çanakkaleye gittiğinizde noterde de belirtin özel plaka ayırtmıştım diye. Direk sistem o plakayı atayacaktır.

Bir de eğer alabilirseniz orada işlemi yapan kişiden bi problem çıkması halinde ulaşayım diye numarayı almaya çalışın.

Üsküdar trafik tescil şube müdürlüğüne gideceksiniz. "SC" grubu üsküdarda. 34 SC (xxx) 3 sayı şeklinde üsküdar'dan alabilirsiniz.

Devir alacağın isim soyisim tc , aracın şase numarasını vererek müsaitse eğer oradan bağışı yaptıktan sonra plakayı üstünüze alacaksınız. Çanakkaleye gittiğinizde noterde de belirtin özel plaka ayırtmıştım diye. Direk sistem o plakayı atayacaktır.

Bir de eğer alabilirseniz orada işlemi yapan kişiden bi problem çıkması halinde ulaşayım diye numarayı almaya çalışın.
Tamamdır çok teşekkür ederim 👍 ancak ümraniye de sc xxxx dört rakam olarak gözüküyor oradan da yapabilirmiyim acaba

Bugün trafiğe gidip işlemleri hallettim basit bir işmiş 5-10 dk sürmedi

Ne kadar bağış yaptınız
25 gibi bir rakam telafuz edildi ancak bir tanıdığım ile işi daha uygun bir rakama çözdük tanıdık yoksa hiç esneme yapmıyorlar hatta dışarıdaki aracılar istenen parayı x2 yapıyorlar çok ilginç bir piyasa açıkcası 25 vermiycektim tanıdık olmasaydı

25 gibi bir rakam telafuz edildi ancak bir tanıdığım ile işi daha uygun bir rakama çözdük tanıdık yoksa hiç esneme yapmıyorlar hatta dışarıdaki aracılar istenen parayı x2 yapıyorlar çok ilginç bir piyasa açıkcası 25 vermiycektim tanıdık olmasaydı
tanıdıgı olmayan ne yapsın

Ülke Ali Baba’nın çiftliği

• Beğen
Tepkiler: SCC
Şimdi özel plakalık da gerekli bu arabaya.
Şöyle yazsın: "Tanıdığım sağ olsun"

Şimdi özel plakalık da gerekli bu arabaya.
Şöyle yazsın: "Tanıdığım sağ olsun"
Rahatsızlık duyduğunuz konu benim tanıdık vasıtasıyla daha uyguna almış olmammı? Yoksa insanların buna mecbur edilmesimi?

Ülke Ali Baba’nın çiftliği
Maalesef öyle kendi ikamet adresimde olmasına rağmen istediğim plaka bu şekilde fiyatlanıyor belli bir standart ücret olur tabiki özel isteyen kişiye bir fiyat sunulur ancak kafadan rakamlar atılarak para talep edilen birşey üstelik “bağış” adı altında burada benim tanıdıkla iş çözmemden rahatsız olunacak durum yok sabit bir resmi fiyatı olur ben o fiyatın üzerinden iş yapsam tamam doğru ama kafasına göre ücret alıp yapanlara sitem edilmeli

Tamamdır çok teşekkür ederim 👍 ancak ümraniye de sc xxxx dört rakam olarak gözüküyor oradan da yapabilirmiyim acaba
4 harfte müsaitlik daha çok olurdu hocam ümraniye'yi görmedim ben inşallah yanlış bi yönlendirme yapmamışımdır ümraniyeden mi aldınız üsküdardan mı ?

Şimdiden araç ve plaka için hayırlı uğurlu olsun diliyorum. Kazasız belasız günlerde kullanmanız dileğiyle.

tanıdıgı olmayan ne yapsın
Tanıdğım olmasaydı zaten vazgeçecektim diye belirttim maalesef bu şekilde bir çark oluşturulmuş belli bir rayiç üzerinden her vatandaşa aynı ücret uygulansa daha doğru olur benden sonra gelene 10 çekip bana 20 ötekine 30 çeken bir anlayış var ismide bağış..

4 harfte müsaitlik daha çok olurdu hocam ümraniye'yi görmedim ben inşallah yanlış bi yönlendirme yapmamışımdır ümraniyeden mi aldınız üsküdardan mı ?

Şimdiden araç ve plaka için hayırlı uğurlu olsun diliyorum. Kazasız belasız günlerde kullanmanız dileğiyle.
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum ancak kara borsa muamelesi yapıyolar resmen halbuki istediğim plaka trafikte birçok araçta rastgele alınmış şekilde üç harf iki rakam vs değil istediğim ama durum bu ümraniyeden aldım sabah iki sefer ümraniye bi sefer üsküdara gittim en son ümraniyedekini aldım birdaha üsküdara gitmeye üşendim açıkcası tekrardan teşekkür ederim 👍

Plakanız ve aracınız hayırlı olsun hocam. Geçen ay bende bir plaka aldım dediğiniz gibi tanıdık yoksa özellikle istanbulda çok yüksek bağışlardan bahsediyorlar. Geçen sene ataşehir emniyetten arkadaşım için sorduğumda direkt plaka ayırtılacak kişinin adını sordular eğer istenen harflerle uyuşuyorsa fiyat baya yükseliyor. Daha evvel ümraniyeden sorduğumda polis memuru sağ olsun yardımcı olmuştu plaka kağıthanede direkt oradan alırsan çok daha uyguna alabilirsin diye yol göstermişti. Haricen işlem çok basit parayı yatırdıktan sonra plaka hemen tanımlanıyor.

Geri
Üst Alt