- İsim
- Ogz
Ekli dosyayı görüntüle 82250Evet abiler bu araç 2015 model 1.6 tdi golf 7. Sabah ilk marş araç 26 saat hiç çalışmadı. 1. Resim’de1.050dv - 2. Resim 5 dakika sonra 1.050dv - 3. resimden sonra 1.100dv’e çıktı. 1. Resim ve 7. Resim arası toplam 25 dakika. Son resimde motor sıcaklığı 90 derece yağ sıcaklığı ise 60 derece. 5. Resim’den 6. Resim’e 2 km hareket ettim. 6. Resimden 7. Resime’de 2 km hareket ettim. Üstelik bu 2 hareketi’de S modda biraz sıkıştırarak gittim klima kesinlikle açmadım. Araç fan açmadı yani rejenerasyon yapmıyor ki cumartesi gecesi deliler gibi bastım partikül filtresi doluluk oranı %40’ın altındadır. 7. Resimde aracı stop ettim ve tekrar marş bastım sonuç 1.100 devirden 0.900 devire direkt düştü anlık tüketim 0.9 - 1.0 arası gezerken 0.5-0.6 oranına geldi acaba yükselirmi dedim 5 dakika rölantide bekledim ama yükselmedi. Ben her marş’a basacağım zaman bu sorunu düşünmekten yoruldum. Yani nasıl olurdu bir araç 25 dakika’da devir düşürmez gerçekten bunun tek çözümü yaz mevsimini beklemek olamaz.
Aynı durumla karşılaşmadım çünkü hava sıcaklığı eksinin altında değil.
Ancak daha önceki yıllarda (eksi sıcaklıkları da göz önüne alarak) bunun olmadığını söylüyorsunuz. Bu sebeple başka seçenekler düşünmek durumunda kalıyorum.
Araçtan araca değişiklik olabilir ya da zamanla güncelleme vs. de olmuş olabilir. Aşağıdaki videoya bakınız. Araç durduğu yerde devrin düştüğü görünüyor..
Start stop devreye girebiliyorsa, tekrar motor çalışınca yine yüksek devirde mi kalıyor, yoksa illa ki tamamen aracı kapatıp tekrar marş basınca mı düşüyor?
Son düzenleme: