7 Yıllık Golf Serüveninden Sonra Rline Tiguan’a Geçiş

@thelordof @zulalyol bir tiguan sahibi olarak sizlerinde değerli yorumlarınızı almak isterim sorularımın cevabı sizde vardır teşekkürler .
Yeni müsait olup foruma girebildim, konunuzu gördüm.

Öncelikle aracınız hayırlı uğurlu olsun. Keyifli sürüşler dilerim.

2020 modellerde opsiyon olarak zengin donanımlı araçlar gelmişti. Güzel tercih olmuş.

Yol tutuş olarak bende beğeniyorum. Özellikle yağmurlu havada su göletlerinden geçerken direksiyon da hissettirmemesi o güveni hissettirmesine bayılmıştım.

Travel Assist olayında da kodlamayla olsada direksiyonunuz kapasitif olmadığı için uyarı verince direksiyonu sağ veya sol sert bir hareket sizden isteyecek. Biraz sürüşü balatalar gibi düşünüyorum. İlerde kapasitif direksiyonla değişmek daha iyi olur gibi.

Sürüş asistanlarının olması aracı daha çok beğendiğinizi düşünüyorum. Geçen yetkili servise uğrayıp sohbet sırasında yeni son kasadan ziyade 2020-2023 kasa Tiguanı öneriyordu formen olsun danışman olsun.

Bu arada sizde kablosuz şarj da var mı? Mib2.5 olanlar da geliyor mu merak ettim.

Son düzenleme:
Benim Tiguanı life paket aldım. Araçta tek istedigim ve yapamadığım sanroof , masajlı koltuk kaldı.Travel asist ve şerit. Takip kör nokta pla gibi donanımlarla aracı çok eğlenceli hale getirdim.Mqb evo platformunu çok sevmiyorum bir aksilik olmazsa ilerde aynı aracın cam tavanlı ve masajlı koltuklu olanıyla değişip devam etmek istiyorum.Yakıta olayına takılanlar golfü tecih edebilir.Ağırlıktan dolayı yakıtı golften fazladır.Sattıgım golf highline ve sanrooflu olmasına rağmen bu araçtan sonra golfü pek aramıyorum.Aileli kullanıcılar için tavsiye edebilirim.Yakın bir zamanda satıp sanruflu ve masajlı koltuklu olandan alıp tigunla yola devam edeceğim.Aracınız hayırlı olsun şimdi güzel renk ve güzel donanımlarıyla güle güle kullanın
Zülal hocam bizim araçlarda kodlamayla 2. Kilit tuşuna tıklayınca kısa korna çalma olayı oluyor ya bunu multimedya dan açıp kapatılma olayı oluyor mu fikriniz var mı ? Mib3 lerde olmuyor diyenler varda. Kodlamada menüde gözüksün açık olmasına rağmen gözükmedi de.

Yeni müsait olup foruma girebildim, konunuzu gördüm.

Öncelikle aracınız hayırlı uğurlu olsun. Keyifli sürüşler dilerim.

2020 modellerde opsiyon olarak zengin donanımlı araçlar gelmişti. Güzel tercih olmuş.

Yol tutuş olarak bende beğeniyorum. Özellikle yağmurlu havada su göletlerinden geçerken direksiyon da hissettirmemesi için o güveni hissettirmesine bayılmıştım.

Travel Assist olayında da kodlamayla olsada direksiyonunuz kapasitif olmadığı için uyarı verince direksiyonu sağ veya sol sert bir hareket sizden isteyecek. Biraz sürüşü balatalar gibi düşünüyorum. İlerde kapasitif direksiyonla değişmek daha iyi olur gibi.

Sürüş asistanlarının olması aracı daha çok beğendiğinizi düşünüyorum. Geçen yetkili servise uğrayıp sohbet sırasında yeni son kasadan ziyade 2020-2023 kasa Tiguanı öneriyordu formen olsun danışman olsun.

Bu arada sizde kablosuz şarj da var mı? Mib2.5 olanlar da geliyor mu merak ettim.
@thelordof araç konusundaki bilgi, deneyimlerinizi ve güzel düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Benim araçtada ön camda kamera mevcut acaba bu haliyle sadece şerit takip özelliğini kodlama ile açabilir miyiz ? Benim araçta olmamasına şaşırdığım özelliklerden biride kablosuz şarj özelliği maalesef benim araçta bu özellik yok.

@thelordof araç konusundaki bilgi, deneyimlerinizi ve güzel düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Benim araçtada ön camda kamera mevcut acaba bu haliyle sadece şerit takip özelliğini kodlama ile açabilir miyiz ? Benim araçta olmamasına şaşırdığım özelliklerden biride kablosuz şarj özelliği maalesef benim araçta bu özellik yok.

Sizde IQ Light Matrix opsiyonu geldiği için şerit takip kapalı gelmiş demek ki. Neyse ki donanım mevcut , basit bir yazılımsal kodlamaya bakar.

Bende de Matrix uzun far asistanı kapalı gelmişti onu açtırmıştım.

Arka IQ stopları da beğeniyorum, ilerde stopları değiştireceğim.

Gece sürüşü yaptınız mı , farlarını beğendiğinizi umuyorum.

Aracınız hayırlı uğurlu olsun. Güle güle kullanın.

Motor yıkamak konusunda da ben tavsiye etmiyorum. Eğer kablolarda vs bir oynama yoksa , akü ve beyin muhafazaya alınarak yıkanır mı yıkanır ama gelecekte sorun çıkarır mı bilemeyiz. Hoşunuza çok gitmiyorsa, kilometreden dolayı yağ kalıntısı vs olmayacağından, ben sizin yerinizde olsam plastik aksamları hafif nemli bir bezle silerdim. Parlaklığı gitmişse de eğer dokunmazdım. Würth motor temizleme spreyi gibi alternatifler de mevcut ben kullanmadım hiç. Yanıcı malzemelerle temizlik ve parlatma yapmaktan kaçının.

Bir de motor soğutma suyunuz genleşme kabında tam minimumda gibi duruyor. Dilerseniz bir kontrol edin. Fotoğraf çok net değil, yanlış görüyor da olabilirim.

Keyifli sürüşleriniz olsun.

Son düzenleme:
Motor temizliği için Würth motor temizleyici sprey kullanabilirsiniz. Eski Tsi aracımda kullanırdım hiç sıkıntı yaşamadım. Bunda da ara ara apc ile mikrofiber bezle kaba tozunu alıyorum. Spreye henüz ihtiyaç duymadım.

Hava filtresi borusu sizde bir yeri farklı gözüküyor, parça kırık mı yoksa eski sahibi değişiklik mi yapmış anlamadım.

Sizde IQ Light Matrix opsiyonu geldiği için şerit takip kapalı gelmiş demek ki. Neyse ki donanım mevcut , basit bir yazılımsal kodlamaya bakar.

Bende de Matrix uzun far asistanı kapalı gelmişti onu açtırmıştım.

Arka IQ stopları da beğeniyorum, ilerde stopları değiştireceğim.

Gece sürüşü yaptınız mı , farlarını beğendiğinizi umuyorum.
Bu Çok iyi aslında kablom mevcut daha önce golf aracım için bir kaç kodlama yapmıştım acaba bu aracında kodlamasını yapabilir miyim ? QI stoplar evet güzel hemen fark ediliyor , aracı 600 km civarı gece sürüsü yaptım farlar muhteşem gerçekten çok beğendim uzun far açık olunca karşıdan yada önde araç oldu mu onu gölgeliyor araç yoksa uzun farı komple açıyor .

Aracınız hayırlı uğurlu olsun. Güle güle kullanın.

Motor yıkamak konusunda da ben tavsiye etmiyorum. Eğer kablolarda vs bir oynama yoksa , akü ve beyin muhafazaya alınarak yıkanır mı yıkanır ama gelecekte sorun çıkarır mı bilemeyiz. Hoşunuza çok gitmiyorsa, kilometreden dolayı yağ kalıntısı vs olmayacağından, ben sizin yerinizde olsam plastik aksamları hafif nemli bir bezle silerdim. Parlaklığı gitmişse de eğer dokunmazdım. Würth motor temizleme spreyi gibi alternatifler de mevcut ben kullanmadım hiç. Yanıcı malzemelerle temizlik ve parlatma yapmaktan kaçının.

Bir de motor soğutma suyunuz genleşme kabında tam minimumda gibi duruyor. Dilerseniz bir kontrol edin. Fotoğraf çok net değil, yanlış görüyor da olabilirim.

Keyifli sürüşleriniz olsun.
@Sazova teşekkür ederim motor tesisatın bir oyna yok fakat yinede riske giremedim dün bu araç içi köpük temizleme spreyleri mevcut onu sıkıp bezle temizleye bildiğim yerleri temizledim güzel oldu, soğutma suyu seviyesi ilk gün kontrol ettim bir problem yoktu fotoğrafta üsten çekildiği için eski gibi görünüyor olabilir fakat 5 yılı dolduğu için sanırım değişmesi gerekli @forzaGilles hocamdan öğrendiğim kadarıyla bu araç G12 evo antifriz kullanıyor büyük ihtimalle motul akıp kendim değiştireceğim teşekkür ederim.

Motor temizliği için Würth motor temizleyici sprey kullanabilirsiniz. Eski Tsi aracımda kullanırdım hiç sıkıntı yaşamadım. Bunda da ara ara apc ile mikrofiber bezle kaba tozunu alıyorum. Spreye henüz ihtiyaç duymadım.

Hava filtresi borusu sizde bir yeri farklı gözüküyor, parça kırık mı yoksa eski sahibi değişiklik mi yapmış anlamadım.
@thelordof tam olarak neresi farklı ben anlayamadım sahibi değişiklik yaptığını sanmıyorum

Geri