Auto Hold Balata Ömrünü Kısaltır mı?

Bir araçta bu kadar konfor ve rahatlık sağlayan bir ozellik bence her zaman açık kalmalı
O kadar da balatayi bitiren bir durum da yok
Kullanın arkadaşlar kullanın balatayi düşünmeden

Yokuşta olabilir ama düz yolda hemen salıyor. O 0.2 saniye de nerdeyse bir şeyi değiştirmez sen durmak için 5-10 saniye basıyorsun. Arka balatanın ince olması sebebiyle erken bitiyor başka sebep yok
Hocam sizin araçta arka balata kaç km de bitiyor?
Kaç km de arka balata değişimi yaptiniz

Arka balatanın ince olması sebebiyle erken bitiyor başka sebep yok
Peki benim araçta fabrikasyon ön balatayı uyarı vermeden 91bin km'de ,
arka balatayı 127bin km'de değiştirmiş olmam ve çıkan balatadaki kalınlık 30bin km daha gidebileceğini varsayarsam, auto hold'u da aracı aldığımdan bu yana kullanıyorum dersek bence arka balata ince diye bitiyor diyemeyiz.
Balata bitme kavramı servis bitti değişmesi gerekir demeyle olmuyor.

arka balatayı 127bin km'de değiştirmiş olmam ve çıkan balatadaki kalınlık 30bin km daha gidebileceğini varsayarsam, auto hold'u da aracı aldığımdan bu yana kullanıyorum dersek bence arka balata ince diye bitiyor diyemeyiz.
Çok anlayamadım dediğinizi

Auto hold ile akasi yok. Üstte yazılanlar gibi araba dururken frene basmak balata bitirmez.

Balata bitiren şey bizim durmamız sırasında disk ile balata arasındaki sürtünme. Auto hold ise sen dururken frene basıyor.

Mantık çerçevesine sığmıyor nasıl bunu düşünüyorsunuz anlamıyorum
yukarıda arkadaşlar arka fren balatasının auto holt kaynaklı erken bittiğini söylemişlerdi ve ben de auto hold hiç kullanmama rağmen benimde arka fren balatasının ön fren balatasından önce bittiğini yani tek başına auto hold ile alakasının olamayabileceğni yazdım. burdaki mantık hatam nedir onu anlamadım?

Balatayı bitirir mi bilmem ama çok çeşit vw grubu aracım oldu. Hepsinin temizliğini de sadece ben yaparım. Auto hold olan ve olmayan araçlarımda arka fren balata tozunda bariz fark var. Auto hold olan araçlarımda çok daha fazla balata tozu çıkıyor.

Balatayı bitirir mi bilmem ama çok çeşit vw grubu aracım oldu. Hepsinin temizliğini de sadece ben yaparım. Auto hold olan ve olmayan araçlarımda arka fren balata tozunda bariz fark var. Auto hold olan araçlarımda çok daha fazla balata tozu çıkıyor.
Tek tek marka model, model yılı sıfır alınıp alınmadığı, kilometre bilgileri, balatanın değişip değişmediği , fren hidroliği bakımı, kullanım süreleri vs. bunlar nedir?

Tek tek marka model, model yılı sıfır alınıp alınmadığı, kilometre bilgileri, balatanın değişip değişmediği , fren hidroliği bakımı, kullanım süreleri vs. bunlar nedir?
2012 1.2 tdi Polo bmt
2011 1.6 tdi Polo comfort
2013 1.2 tdi Polo trendline
2015 1.2 tsi Polo comfort
2016 1.4 tsi Golf comfort
2014 1.4 tsi Golf comfort
2015 1.6 dizel Passat comfort
2019 1.5 tsi Leon FR
2015 1.6 dizel Leon cr style

Golfler, Passat ve fr haricinde auto hold yoktu. Her aracımın ilk işi yağ bakımı, fren hidroliği ve antifriz değişikliği şeklinde olur. Kimisinde orjinal kimisinde ferodo trw, zimmerman gibi balatalar kullandım. 1.6 dizel polo hariç hepsini en az 30 bin km kullandım. Passat 2. balatayı değiştirecek şuan.

2012 1.2 tdi Polo bmt
2011 1.6 tdi Polo comfort
2013 1.2 tdi Polo trendline
2015 1.2 tsi Polo comfort
2016 1.4 tsi Golf comfort
2014 1.4 tsi Golf comfort
2015 1.6 dizel Passat comfort
2019 1.5 tsi Leon FR
2015 1.6 dizel Leon cr style

Golfler, Passat ve fr haricinde auto hold yoktu. Her aracımın ilk işi yağ bakımı, fren hidroliği ve antifriz değişikliği şeklinde olur. Kimisinde orjinal kimisinde ferodo trw, zimmerman gibi balatalar kullandım. 1.6 dizel polo hariç hepsini en az 30 bin km kullandım. Passat 2. balatayı değiştirecek şuan.
Hepsi manuel mi?

yukarıda arkadaşlar arka fren balatasının auto holt kaynaklı erken bittiğini söylemişlerdi ve ben de auto hold hiç kullanmama rağmen benimde arka fren balatasının ön fren balatasından önce bittiğini yani tek başına auto hold ile alakasının olamayabileceğni yazdım. burdaki mantık hatam nedir onu anlamadım?
Size dememiştim zaten sizin mesajınızı örnek gösterdim 'Bakın auto hold olmadan da arka önce bitiyor' diye

Arka balatanın ince olması sebebiyle erken bitiyor başka sebep yok

Arka balatanın erken bitmesinin tek sebebinin ön balataya göre arka balatanın ince olması nedeniyle olduğunu ve başka sebep olmadığını yazmışsınız. Bunu mu demek istediniz?

Doğru ise;
Ben de aşağıda yaşadığım tecrübeyi, kilometre olarak kalın olmasına rağmen ön balata, arkaya göre daha erken bittiğini yazdım. (Bu arada bir balata için verdiğim veriler de erken veriler değildir. Kişinin kullanımına , kullandığı coğrafi koşullara göre değişiklik göstereceği de kaçınılmaz gerçektir)

Yani yorum yapmadım, veri paylaştım.

Çok anlayamadım dediğinizi

Kısaca, konular genel olarak okunmadan birer cümle ile alıntılar yaparak ve hiçbir veri olmadan yorumlamak , değerlendirmede eksiklik ve sonuçta ya da sonuca giden yolda konunun konuyu açmasına , yanlış anladımlar, anlayamamalar, demek istedimler ile konu bütünlüğünden uzaklaşmaya neden olabilir.

Bu, hem bu konu hem de genel olarak bütün konular için geçerlidir.

Arka balatanın erken bitmesinin tek sebebinin ön balataya göre arka balatanın ince olması nedeniyle olduğunu ve başka sebep olmadığını yazmışsınız. Bunu mu demek istediniz?

Doğru ise;
Ben de aşağıda yaşadığım tecrübeyi, kilometre olarak kalın olmasına rağmen ön balata, arkaya göre daha erken bittiğini yazdım. (Bu arada bir balata için verdiğim veriler de erken veriler değildir. Kişinin kullanımına , kullandığı coğrafi koşullara göre değişiklik göstereceği de kaçınılmaz gerçektir)

Yani yorum yapmadım, veri paylaştım.

Kısaca, konular genel olarak okunmadan birer cümle ile alıntılar yaparak ve hiçbir veri olmadan yorumlamak , değerlendirmede eksiklik ve sonuçta ya da sonuca giden yolda konunun konuyu açmasına , yanlış anladımlar, anlayamamalar, demek istedimler ile konu bütünlüğünden uzaklaşmaya neden olabilir.

Bu, hem bu konu hem de genel olarak bütün konular için geçerlidir.
Hocam tek bir faktör yok her şey olabiliyor. Tek bir istisna ile kaide bozulmaz.

Bı de forumda yazılan her şeyi günlük takip ediyorum zaten. Görmüştüm yazdığınız şeyi. Auto hold dediğimiz şey tekerlek hareket halinde iken hiç sıkmıyor zaten. Buna dayanarak arkalar ince olması sebebiyle bitiyor dedim. Tek sebep bu normalde ama takılan ön balatanız daha ince olabilir, arkası daha kalın olabilir, yol koşulları önün daha çok aşınmasına sebep olmuştur vb. Klasik fizik gibi her şeyi ihmal edemeyiz

Stokçuluk yapmıstım teeee 2019 da
Araç 2018 ocak trafiğe çıkışlı.

Trw arka balata 180 lira
Trw ön balata 280 lira almıştım

Güncel Ate / yetkili servis fiyatlarını görünce
Elimde bedavaya gelmiş balatalarım var.

Geri