Golf 8.5 Çalışmadı !!!

Bugün aynı problemi yaşadım.
Araç 7000 de ve life paket.
Servisi aradım.

Bende arka koltuk kemerleri hep takılı olur, bazen çocuk binince kemer uyarısı vermesin diye takmıştım.

Servis sorunun kemerlerin takılı olmasından kaynaklandığını, kemerleri çıkarıp 15 dk araçtan uzaklaştıktan sonra aracın çalışacağını söyledi.

Aynı şekilde yaptım araç çalıştı.

Gelelim kemer mevzusuna,
Bana göre tamamen saçmalık. O kadar para ödedikten sonra kendi aracımın ister kemerini takarım ister takmam. Buna firma ne karışır.

Araçta ciddi bir sorun var ve firma bunu kabul etmiyor. YouTube daki videonun altına frene daha sert basın ya da bardaklıkta aracın çalışmasını engelleyebilecek (kumanda vb.) başka bir şey varsa onu kaldırın tarzı yorumlar yapılmış. Ne olursa olsun kabul edilebilir bir durum değil.
Her geçen gün farklı farklı saçmalıyorlar bence

Bu, eğer ki sebebi ve çözümü olan durumda bilinçli yapılmış bir güvenlik denilebilir.

Günümüzde ön arka koltukta kemerin sadece uyarı vermesin diye kullanımının önüne geçmek için çok etkili bir yöntemi olmuş.
Tabii takmamak için bir çare alternatif düşünene de yapacak bir şey yok. Anca canı yandığında anlayacak..

Usulüne göre kullanımda demek ki çalışmama sorunu olmayacak..

Sorunun hala kemerle ilgili olduğunu düşünmüyorum.
Kaldıkı kemeri sürekli kullanan biriyim.
Arka koltukta kimse olmadığı halde ön koltukta kemeri takmış olmama rağmen araç çalışmadı.
Farklı bir sorun var tam olarak ne olduğu bilinmiyor. Herkese farklı bir şey söyleniyor.

3 gün önce life aracımı teslim aldım. Benim satış temsilcisi araçta özellikle yolcu koltuğunda kesinlikle kemer tokası kullanmayın veya arkadan takma yapmayın diye uyardı. Sensörler kemer takılı olmasına rağmen insanı algılamaz ise olağanüstü bir durum var sanabiliyor ve aracı komple kilitleyebiliyor diye açıkladı. Hatta servise çekici ile gidip sorunun çözüldüğü vakalar da yaşandığını söyledi. Ne kadar doğrudur bilemiyorum ama söylenenleri paylaşayım dedim.

Sorunun çözümü için bir tarifi varsa bunun bir sorun değil , sorun olduğu düşünülen özellik olarak değerlendirebilirim.

Sorun bana göre , kullanıcıyı multimedyanın bildirmemesi bir eksiklik.
Bu durumu servisler de yapılan geri dönüşler ile bir açıklama olarak çözüm olarak sunmuş ve daha sonrasında olası durumla karşılaşmamak için uyarmış olarak görüyorum..

Gerçi bazı donanımlar emniyet kemeri takmadan (sürücü için) aktif edilemiyor.
Yani diyor ki , sen emniyet kemerini usulüne göre takmazsan ben sana diğer donanımlarda yardımcı olamam, çünkü sen bir kurala uyan sürücü değilsin diyor.
Aynı şekilde sürücü ve yolcuyu ağırlığı ile algılayan bir sistem tek başına emniyet kemeri takma kandırmacasında error verdi de denilebilir.

Yaptığım yorum tamamen buraya yazılan veriler ve sonucun genel değerlendirmesidir.

Sorunun çözümü için bir tarifi varsa bunun bir sorun değil , sorun olduğu düşünülen özellik olarak değerlendirebilirim.

Sorun bana göre , kullanıcıyı multimedyanın bildirmemesi bir eksiklik.
Bu durumu servisler de yapılan geri dönüşler ile bir açıklama olarak çözüm olarak sunmuş ve daha sonrasında olası durumla karşılaşmamak için uyarmış olarak görüyorum..

Gerçi bazı donanımlar emniyet kemeri takmadan (sürücü için) aktif edilemiyor.
Yani diyor ki , sen emniyet kemerini usulüne göre takmazsan ben sana diğer donanımlarda yardımcı olamam, çünkü sen bir kurala uyan sürücü değilsin diyor.
Aynı şekilde sürücü ve yolcuyu ağırlığı ile algılayan bir sistem tek başına emniyet kemeri takma kandırmacasında error verdi de denilebilir.

Yaptığım yorum tamamen buraya yazılan veriler ve sonucun genel değerlendirmesidir.
Sizi anlıyorum, mevcut veriler doğrultusunda kemerin uygun kullanılması sonucu çıkar.

Fakat sizin de belirttiğiniz gibi hata tespit edildiğinde (uygun olmayan kullanım vb.) multimedia ekranında bilgilendirme mesajı olarak bunun verilmesi gerekir. Ya da aracın neden çalışmadığı konusunda kullanıcı bilgilendirilmelidir.

Motoru çalıştırmak istediğinizde aracın herhangi bir aksiyon almaması 50 yıllık deneyimi olan bir marka için hayal kırıklığı maalesef.

Sizi anlıyorum, mevcut veriler doğrultusunda kemerin uygun kullanılması sonucu çıkar.

Fakat sizin de belirttiğiniz gibi hata tespit edildiğinde (uygun olmayan kullanım vb.) multimedia ekranında bilgilendirme mesajı olarak bunun verilmesi gerekir. Ya da aracın neden çalışmadığı konusunda kullanıcı bilgilendirilmelidir.

Motoru çalıştırmak istediğinizde aracın herhangi bir aksiyon almaması 50 yıllık deneyimi olan bir marka için hayal kırıklığı maalesef.

50 yıllık deneyimi olan firma, emniyet kemerini arkadan dolayan ya da boş koltuğa nasıl olsa biri oturur ötmesin diye tokayı araçtan ayrılırken de takık kalması durumunun önüne geçmiş aslında..
Kısaca güvenlik önlemlerinin üst seviyede üretilen araçlar geleneksel uygun olmayan kullanımlarla birlikte çalışmıyor..

Yine de firma bu tip kullanıcılar için kullanma kılavuzunu okumaları konusunda uyarmasını, olası kombinasyonlarda Türk usulü bilgilendirmeler yapması gerektiğini düşünüyorum.
Yoksa sorun olduğu düşünülen kullanıcı hataları ile zaman kaybetme durumları doğar..

Ben bu araç çalışmama durumunu birçok kişiden, forumdan vs çok duydum. Önümüzdeki aylarda sıfır golf almayı düşünüyordum ama sırf bu sorun yüzünden başka markaya yönelmeyi düşünüyorum. Güncelleme falan geldiği de yok sanırım özellikle takip ediyorum. DSG sorunu bitti sanki de bir de bu başladı. Bir de e-TSI motorlarda hafif hibrit sisteminden kaynaklı kronik bir sorunu daha varmış bu araçların ortalama masrafın 100.000 olduğundan bahsediliyor (garantisi yoksa). Yalnız bu aracın çalışmama olayı ciddi sıkıntı. Düşün acil işin çıktı hastaneye yetişmen lazım araba çalışmıyor. Sanırım başka markaya yöneleceğim. Kafamda civic var. Tamam yalıtımı golf kadar iyi değil, cvt de dsg kadar konforlu bir şanzıman da değil ama en azından start’a bastın mı çalışıyor araba. En temel işlevini yerine getirmeyen arabayı ne yapayım ben.

Arabayı aldığım gün arka kemerler takıldı bı daha çıkarılmadı kolpanın daniskası bu.

İmpressionlarda sorun yokken üst Paketlerde sorun çok benim izlenimlerim. Bahsedilen sorunlar hep impression üstu paketlerde
İmpression candır.

Geri