İlk İzlenimde Eşsiz Güzelliği Bulmak

cradlemelih dedi:
hayırlı olsun tekrar , Allak haza bela vermesin

her binişte araç etrafında tur atıp binme huyu bende de gelişti , hızlandırılmış pislik, reçine kontrol turu
Amin hocam hep birlikte inşallah,

kesinlikle katılıyorum hocam size o huy bence iyide bir huy :) insanın aracını tanıması bilmesi lazım en ufak değişiklikte gözüne çarpması lazım :)
Değerli Melih Hocam;

Yüzde yüz katılıyorum sözlerinize....

Kolay kazanılıp kolay elde edilmeyen şeyler daha bir değerli oluyor.

silvershadow dedi:

her binişte araç etrafında tur atıp binme huyu bende de gelişti , hızlandırılmış pislik, reçine kontrol turu

kesinlikle katılıyorum hocam size o huy bence iyide bir huy :) insanın aracını tanıması bilmesi lazım en ufak değişiklikte gözüne çarpması lazım :)
Değerli Melih Hocam;

Murat hocam gece nöbeti var anlaşılan :)

cradlemelih dedi:

Değerli Melih Hocam;

Aynen Melih Hocam.

Bu gece sabahlayacağım.

DH'deki konularımı kapatmak için ideal bir zaman...

Gittikçe genişliyor hacmi de sitemizin..

Bu arada katılımınıza ve desteğinize özellikle herkesin huzurunda teşekkür etmeliyim.

Sanırım istatistiklere göre katılımı en yüksek olan  ilk beş dostumuz arasındasınız @philadelphos , @maniax , @snoppy , @the_dr dostlarımıza da bu vesile ile teşekkürler..

@silvershadow

Her zaman yanınızdayız hocam. Dh'ye girmiyorum bile artık. :)

silvershadow dedi:

Değerli Melih Hocam;

Aynen Melih Hocam.

Bu gece sabahlayacağım.

DH'deki konularımı kapatmak için ideal bir zaman...

Gittikçe genişliyor hacmi de sitemizin..

Bu arada katılımınıza ve desteğinize özellikle herkesin huzurunda teşekkür etmeliyim.

Sanırım istatistiklere göre katılımı en yüksek olan  ilk beş dostumuz arasındasınız @philadelphos , @maniax , @snoppy , @the_dr dostlarımıza da bu vesile ile teşekkürler..
Ne demek Murat hocam, en büyük ortak noktamız olan golf sevdamız bu dostluğu arkadaşlığı kurmamızı sağladı, inşallah daha güzel günler hepimizi bekliyor :)

öncelikle selamlar

Ben de aracını yeni almış biri olarak düşünce ve görüşlerimi faydalı olur düşüncesiyle paylaşmak istedim.

ben daha önce bayinin kendisi için sipariş geçtiği bir aracı aldım (sürüş konfor paketli) yani sadece 25 gün bekledim. bu yüzden haziran ilk hafta gelir denen aracı mayıs 28 teslim aldım. yani araç söylenenden 10 gün önce teslim edildi. araç limana sevk ediliyor yazdıktan  sonra türkiye ye gelmesi 15 gün sürdü.

yaklaşık 1 hafta gümrükten çıkış bayiye sevk ve bayinin adınıza trafik işlemleri sürüyor.

Öncelikle araçla ilgili bazı alışkanlık sorunları yaşayabilirsiniz.

Bunlar kısaca

1-aracınız 6 vites ve son vites sizin tasarruf yapmanızı sağlıyor.

2-araç alt viteslerde 2000 deviri geçmeden vites değiştirmenizi istiyor.

3- Start stop çalışma prensibini hangi durumlarda çalıştığını ve auto hold özelliği (ben hala tam alılşamadım buna)

4- Araç çok sessiz olduğu için bir gözünüz hız ibresinde olsun ne zaman 150 ye çıktığınızı fark etmiyorsunuz

5- manuel bile olsa kesinlikle yokuş aşağı aracı boşa almamanız gerekiyor

aracın özelliklerinden bahsedersek

ben özellikle ışık konfor paketim olsun isterdim ancak 3 ay beklemeyi göze alamadım ama sonradan mutlaka taktıracağım

bir de 17 jant gerçekten bu arabanın hakkı onu da yaptıracağım inşallah

son olarakda mini stepne bagaj için daha uygunmuş o nu anladım :)

1-araç dışardan çok albenisi yok ama içine girince çıkmak istemiyorsunuz her yer kalite kokuyor

2-antrasit kumaş döşeme (benimki bej) çok ferah gözteriyor içini, kapı tutamak yerleri ve kol dayama deri süper hele o kapılardaki led ışıklar ve tuşların gece beyaz görüntüsüne hasta oluyorum

3-teybin usb girişi ve bluetooth u olmaması büyük hüsran insan bunları arıyor

4- araç vites değiştirme uyarılarına uyarsan uzun yolda 120 ortalama ile 5.5 rahat yakar ben aynı hızla yol boyu sağanak yağış ve yolda su birikintileri olmasına rağmen 6 litre ortalama yaktım

5- araç son derece güven veriyor virajlarda savrulurum hissi vermiyor

6- sürüş konfor paketteki orjinal park sensörleri öyle alışkanlık yapıyor ki aynalara bakmayı unutturuyor

7- şu an araç yaklaşık 800 km de ve bunun yaklaşık 300 km si şehir içi ortalamam karışıkta 7.5 gösteriyor(malum burası trabzon)

açıkcası ben rabbime şükrediyorum leon yerine bu aracı bana nasip ettiği için. kesinlikle emin olun ilk 3 viteste motor 1500 devir üstü gaza yüklenirseniz koltuğa yapıştırır. sollamalarda sizi yolda bırakmaz . yani çeker mi diye en ufak şüpheniz olmasın

tavsiye olarak aracınız bej döşeme ise hemen uygun örtü bulun koltuklara:)

bir de havuz paspas ve bagaj havuzu(tam boy stepne istediyseniz bagaja uyar) bu araca mutlaka alınmalı.

@yenerhoca Hocam çok güzel yorumlamışsınız elinize sağlık ;)

Auto-Hold bende sürekli kapalı. Sadece çok dik rampada kalırsam bazen açıyorum. Yarım debriyajda araç geri kaymıyor zaten.

Start-Stop ne zaman çalışır çalışmaz hiç takmayın kafaya :) Çok yoğun trafikte ben kapatıyorum sadece.

17' geçiş zamanınızda haberimiz olsun :) Bakarsınız sizin 16' lara alıcı çıkar :)

Yener hocam ben de arabayı teslim alalı 40 gün kadar oldu 1600 km yaptım toplamda. Yorumlarınız ve tespitleriniz çok yerinde olmuş. Ben de hazır sipariş aldım ama ışık görüş de vardı benimkinde. İlk zamanlar gece dikiz aynasından arkadan gelenin ışığına bakınca bu ışık ne böyle çakma zenon mu takmış adam falan diye düşünüp sora hatırladım kararma olayını :D Bu konuda büyük rahatlık sağlıyor.

Birinci vites ilk zamanlar ara sıra geçmekte nazlanıyordu ama bunu daha az yapıyor artık sizinkinde durum nedir? Hızlanma konusunda da kesinlikle şüpheye yer yok. Araba 130'dan 140'a çıkartırken oldukça istekliydi. Daha yüksek hızlara çıkmadım şimdilik. 1500 km doldu ama yine de rodaj kurallarına bir süre daha uygun gitmeyi düşünüyorum ben :) Ortalama yakıt tüketimim de şu anda 6.0 ve ortalama hız 41.

@yenerhoca

@philadelphos

vites geçişleri kemikli yapıda şu an yani geçişlerde sertliğini hissediyorsunuz ama ilerde çok yumuşarmı pek sanmıyorum :)

leon daki vites geçişleride aynı ama leondaki direksiyon hafifliği (haddinden fazla yumuşak huzlanınca güvensiz) golf te olmamasına sevindim. sanki direksiyon simidi daha küçük bizimkinde ve servo direksiyon daha iyi sertleşiyor gibi geldi bana. leondan vaz geçmiş biri olarak leon style den 6000 tl fazla vermemize rağmen ışık paket ve 5" teyipte usb ve bluetooth olmaması, aynaların katlanmaması , ışık konfor paket elemanlarının eksikliği çok  saçma geliyor. yine de golfün beni mest ediyor :)

yenerhoca dedi:
@philadelphos

vites geçişleri kemikli yapıda şu an yani geçişlerde sertliğini hissediyorsunuz ama ilerde çok yumuşarmı pek sanmıyorum :)

leon daki vites geçişleride aynı ama leondaki direksiyon hafifliği (haddinden fazla yumuşak huzlanınca güvensiz) golf te olmamasına sevindim. sanki direksiyon simidi daha küçük bizimkinde ve servo direksiyon daha iyi sertleşiyor gibi geldi bana. leondan vaz geçmiş biri olarak leon style den 6000 tl fazla vermemize rağmen ışık paket ve 5" teyipte usb ve bluetooth olmaması, aynaların katlanmaması , ışık konfor paket elemanlarının eksikliği çok  saçma geliyor. yine de golfün beni mest ediyor :)
Eksikler gerçekten önemli ama fazlalar daha önemli ;) Bu eksiklerine rağmen bizi mutlu ediyor yeter.

yenerhoca dedi:
öncelikle selamlar

Ben de aracını yeni almış biri olarak düşünce ve görüşlerimi faydalı olur düşüncesiyle paylaşmak istedim.

ben daha önce bayinin kendisi için sipariş geçtiği bir aracı aldım (sürüş konfor paketli) yani sadece 25 gün bekledim. bu yüzden haziran ilk hafta gelir denen aracı mayıs 28 teslim aldım. yani araç söylenenden 10 gün önce teslim edildi. araç limana sevk ediliyor yazdıktan  sonra türkiye ye gelmesi 15 gün sürdü.

yaklaşık 1 hafta gümrükten çıkış bayiye sevk ve bayinin adınıza trafik işlemleri sürüyor.

Bunlar kısaca

3- Start stop çalışma prensibini hangi durumlarda çalıştığını ve auto hold özelliği (ben hala tam alılşamadım buna)

4- Araç çok sessiz olduğu için bir gözünüz hız ibresinde olsun ne zaman 150 ye çıktığınızı fark etmiyorsunuz

ben özellikle ışık konfor paketim olsun isterdim ancak 3 ay beklemeyi göze alamadım ama sonradan mutlaka taktıracağım

1-araç dışardan çok albenisi yok ama içine girince çıkmak istemiyorsunuz her yer kalite kokuyor

2-antrasit kumaş döşeme (benimki bej) çok ferah gözteriyor içini, kapı tutamak yerleri ve kol dayama deri süper hele o kapılardaki led ışıklar ve tuşların gece beyaz görüntüsüne hasta oluyorum

4- araç vites değiştirme uyarılarına uyarsan uzun yolda 120 ortalama ile 5.5 rahat yakar ben aynı hızla yol boyu sağanak yağış ve yolda su birikintileri olmasına rağmen 6 litre ortalama yaktım

6- sürüş konfor paketteki orjinal park sensörleri öyle alışkanlık yapıyor ki aynalara bakmayı unutturuyor

7- şu an araç yaklaşık 800 km de ve bunun yaklaşık 300 km si şehir içi ortalamam karışıkta 7.5 gösteriyor(malum burası trabzon)

açıkcası ben rabbime şükrediyorum leon yerine bu aracı bana nasip ettiği için. kesinlikle emin olun ilk 3 viteste motor 1500 devir üstü gaza yüklenirseniz koltuğa yapıştırır. sollamalarda sizi yolda bırakmaz . yani çeker mi diye en ufak şüpheniz olmasın

bir de havuz paspas ve bagaj havuzu(tam boy stepne istediyseniz bagaja uyar) bu araca mutlaka alınmalı.
Değerli Yener Hocam;

Hayırlı uğurlu olsun..

Akıcı ve detaylı anlatımıza hayran oldum ben de...

Vites değiştirme aralığını 1500-1700 arası tutarsanız ciddi yakıt tüketimi yapabilirsiniz. Ekonomik kullanım için en İdeal hız 70 km/s 6. vitestir.

Start stop ile ilgili çalışma koşulları için aşağıdaki linke tıklamanız halinde bilgi almanız mümkündür.

http://www.golftutkusu.com/teknik-ozellikler-ve-detayli-aciklamalari/start-stop-nedir/msg3658/#msg3658

yenerhoca dedi:
öncelikle selamlar

Bunlar kısaca

Değerli Yener Hocam;

Hayırlı uğurlu olsun..

Akıcı ve detaylı anlatımıza hayran oldum ben de...

Vites değiştirme aralığını 1500-1700 arası tutarsanız ciddi yakıt tüketimi yapabilirsiniz. Ekonomik kullanım için en İdeal hız 70 km/s 6. vitestir.

Start stop ile ilgili çalışma koşulları için aşağıdaki linke tıklamanız halinde bilgi almanız mümkündür.

http://www.golftutkusu.com/teknik-ozellikler-ve-detayli-aciklamalari/start-stop-nedir/msg3658/#msg3658

@silvershadow

hocam hep ekonomi için 1500-1700 devir diyorsunuz ya. tsi motorlar 1400 dd/dk'dan itibaren max torkunu vermeye başlayıp 4000-5000 aralığına kadar rahat çeviriyor bildiğim kadarıyla. ben dizel aracımı alırken sürekli 1500 devirde vites değiştirmeyin biraz turbonun nimetlerinden yararlanın, ayrıca sürekli bu şekilde kullanmak tabiri caizse turbonuza zarar verir sağırlaştırır dendi bana. hani ekonomi ekonomi derken motorumuz ilerleyen yıllarda cansız bir hal almasın ben bundan korkuyorum. siz mesela şöyle arada gazlaya gazlaya gidiyo musunuz hiç?  ;D

maniax dedi:
@silvershadow

hocam hep ekonomi için 1500-1700 devir diyorsunuz ya. tsi motorlar 1400 dd/dk'dan itibaren max torkunu vermeye başlayıp 4000-5000 aralığına kadar rahat çeviriyor bildiğim kadarıyla. ben dizel aracımı alırken sürekli 1500 devirde vites değiştirmeyin biraz turbonun nimetlerinden yararlanın, ayrıca sürekli bu şekilde kullanmak tabiri caizse turbonuza zarar verir sağırlaştırır dendi bana. hani ekonomi ekonomi derken motorumuz ilerleyen yıllarda cansız bir hal almasın ben bundan korkuyorum. siz mesela şöyle arada gazlaya gazlaya gidiyo musunuz hiç?  ;D
Değerli Hocam;

çooook nadiren... :)

Geçtiğimiz günlerde ana konuda paylaştığım çılgınlık anı gibi nadide anlar olmuyor değil.

Ama bu isteğimi eski günlerini hatırlayarak uzaklaştırıyorum..

TSI motorlarda turbonun devreye girdiği aralık 1550-4100 devir aralığdır.

Turbosuz gidebildiğiniz kadar ekonomik kullanım mümkün. Benim tek gayem ekonomik kullanım değil elbette...

Şu yazdığım yazıyı size hatırlatmama izin veriniz...

Hız sevdamın katili....

http://www.golftutkusu.com/ana-sayfa/ana-konu/msg3650/#msg3650

ile

Hayatın hızına ayak uydurma mecburiyetine direnişimi yazdığım şu yazılarımı sunarım...

http://www.golftutkusu.com/ana-sayfa/ana-konu/msg3136/#msg3136

maniax dedi:
@silvershadow

Kendi adıma konuşmam gerekirse rekor tüketim peşinde olmadan aracın keyfini sürüyorum. Genelde 2.000 deviri azcık geçer değişirim vitesi. Aracı turbosuz bırakmam mümkünse :)

Geri
Üst Alt