öncelikle selamlar
Ben de aracını yeni almış biri olarak düşünce ve görüşlerimi faydalı olur düşüncesiyle paylaşmak istedim.
ben daha önce bayinin kendisi için sipariş geçtiği bir aracı aldım (sürüş konfor paketli) yani sadece 25 gün bekledim. bu yüzden haziran ilk hafta gelir denen aracı mayıs 28 teslim aldım. yani araç söylenenden 10 gün önce teslim edildi. araç limana sevk ediliyor yazdıktan sonra türkiye ye gelmesi 15 gün sürdü.
yaklaşık 1 hafta gümrükten çıkış bayiye sevk ve bayinin adınıza trafik işlemleri sürüyor.
Öncelikle araçla ilgili bazı alışkanlık sorunları yaşayabilirsiniz.
Bunlar kısaca
1-aracınız 6 vites ve son vites sizin tasarruf yapmanızı sağlıyor.
2-araç alt viteslerde 2000 deviri geçmeden vites değiştirmenizi istiyor.
3- Start stop çalışma prensibini hangi durumlarda çalıştığını ve auto hold özelliği (ben hala tam alılşamadım buna)
4- Araç çok sessiz olduğu için bir gözünüz hız ibresinde olsun ne zaman 150 ye çıktığınızı fark etmiyorsunuz
5- manuel bile olsa kesinlikle yokuş aşağı aracı boşa almamanız gerekiyor
aracın özelliklerinden bahsedersek
ben özellikle ışık konfor paketim olsun isterdim ancak 3 ay beklemeyi göze alamadım ama sonradan mutlaka taktıracağım
bir de 17 jant gerçekten bu arabanın hakkı onu da yaptıracağım inşallah
son olarakda mini stepne bagaj için daha uygunmuş o nu anladım
1-araç dışardan çok albenisi yok ama içine girince çıkmak istemiyorsunuz her yer kalite kokuyor
2-antrasit kumaş döşeme (benimki bej) çok ferah gözteriyor içini, kapı tutamak yerleri ve kol dayama deri süper hele o kapılardaki led ışıklar ve tuşların gece beyaz görüntüsüne hasta oluyorum
3-teybin usb girişi ve bluetooth u olmaması büyük hüsran insan bunları arıyor
4- araç vites değiştirme uyarılarına uyarsan uzun yolda 120 ortalama ile 5.5 rahat yakar ben aynı hızla yol boyu sağanak yağış ve yolda su birikintileri olmasına rağmen 6 litre ortalama yaktım
5- araç son derece güven veriyor virajlarda savrulurum hissi vermiyor
6- sürüş konfor paketteki orjinal park sensörleri öyle alışkanlık yapıyor ki aynalara bakmayı unutturuyor
7- şu an araç yaklaşık 800 km de ve bunun yaklaşık 300 km si şehir içi ortalamam karışıkta 7.5 gösteriyor(malum burası trabzon)
açıkcası ben rabbime şükrediyorum leon yerine bu aracı bana nasip ettiği için. kesinlikle emin olun ilk 3 viteste motor 1500 devir üstü gaza yüklenirseniz koltuğa yapıştırır. sollamalarda sizi yolda bırakmaz . yani çeker mi diye en ufak şüpheniz olmasın
tavsiye olarak aracınız bej döşeme ise hemen uygun örtü bulun koltuklara
bir de havuz paspas ve bagaj havuzu(tam boy stepne istediyseniz bagaja uyar) bu araca mutlaka alınmalı.