İlk İzlenimde Eşsiz Güzelliği Bulmak

@maniax

öncelikle benim araç henüz rodaj döneminde. yaklaşık 500 km daha böyle sakin kullanmaya çalışacağım ama ne kadar sakin kullanacağım desemde 3-4 kez 150 km hızlara çıkmışım farkında olmadan.

yani dikkat etmeye uğraşmazsanız motor kendiliğinden açılır merak etmeyin :)

yenerhoca dedi:
@maniax

öncelikle benim araç henüz rodaj döneminde. yaklaşık 500 km daha böyle sakin kullanmaya çalışacağım ama ne kadar sakin kullanacağım desemde 3-4 kez 150 km hızlara çıkmışım farkında olmadan.

yani dikkat etmeye uğraşmazsanız motor kendiliğinden açılır merak etmeyin :)
Hocam belli bir devirle 150'ye arada bir çıkmanın zararı olacağını sanmıyorum. Sonuçta motor fazlasıyla ısınıyor o yere kadar. Rodaj döneminde asıl sorun araç daha kendine gelemeden 1. viteste 4-5 devir bandına gelip vites değiştirmek olacaktır.

silvershadow dedi:
@silvershadow

hocam hep ekonomi için 1500-1700 devir diyorsunuz ya. tsi motorlar 1400 dd/dk'dan itibaren max torkunu vermeye başlayıp 4000-5000 aralığına kadar rahat çeviriyor bildiğim kadarıyla. ben dizel aracımı alırken sürekli 1500 devirde vites değiştirmeyin biraz turbonun nimetlerinden yararlanın, ayrıca sürekli bu şekilde kullanmak tabiri caizse turbonuza zarar verir sağırlaştırır dendi bana. hani ekonomi ekonomi derken motorumuz ilerleyen yıllarda cansız bir hal almasın ben bundan korkuyorum. siz mesela şöyle arada gazlaya gazlaya gidiyo musunuz hiç?  ;D
Değerli Hocam;

çooook nadiren... :)

Geçtiğimiz günlerde ana konuda paylaştığım çılgınlık anı gibi nadide anlar olmuyor değil.

Ama bu isteğimi eski günlerini hatırlayarak uzaklaştırıyorum..

TSI motorlarda turbonun devreye girdiği aralık 1550-4100 devir aralığdır.

Turbosuz gidebildiğiniz kadar ekonomik kullanım mümkün. Benim tek gayem ekonomik kullanım değil elbette...

Şu yazdığım yazıyı size hatırlatmama izin veriniz...

Hız sevdamın katili....

http://www.golftutkusu.com/ana-sayfa/ana-konu/msg3650/#msg3650

ile

Hayatın hızına ayak uydurma mecburiyetine direnişimi yazdığım şu yazılarımı sunarım...

http://www.golftutkusu.com/ana-sayfa/ana-konu/msg3136/#msg3136
murat hocam inanın dün gece bu yazılarınızı okudum. ilk yazınızdan sonra zaten içime bir ürperti çöktü. aynı olayı ehliyetimi ilk aldığım yıllarda sabuncubelinde manisa yönü inişinde yaşamıştım. (büyük ihtimal bilirsiniz) direksiyonu çevirmeme rağmen bariyerlerin bana yaklaşmasını unutamam. understeer neymiş o gün anlamıştım ben de. ardından 2.yazınızla beraber sevdiklerinize ne kadar önem verdiğinizi anladım.

bu sabah eşimi işe bıraktım. cruise ile 90'a sabitledim uzun zaman sonra. ilk etapta gitmiyormuşuz gibi geldi resmen. eşim sordu hatta "hayırdır?". "hiç" dedim, böyle daha huzurlu değil mi?

sürüş karakterim sizinle ve benzinli motorun da etkisiyle giderek değişecek sanırım. teşekkürler size..  :)

maniax dedi:
@silvershadow

hocam hep ekonomi için 1500-1700 devir diyorsunuz ya. tsi motorlar 1400 dd/dk'dan itibaren max torkunu vermeye başlayıp 4000-5000 aralığına kadar rahat çeviriyor bildiğim kadarıyla. ben dizel aracımı alırken sürekli 1500 devirde vites değiştirmeyin biraz turbonun nimetlerinden yararlanın, ayrıca sürekli bu şekilde kullanmak tabiri caizse turbonuza zarar verir sağırlaştırır dendi bana. hani ekonomi ekonomi derken motorumuz ilerleyen yıllarda cansız bir hal almasın ben bundan korkuyorum. siz mesela şöyle arada gazlaya gazlaya gidiyo musunuz hiç?  ;D
Değerli Hocam;

çooook nadiren... :)

Geçtiğimiz günlerde ana konuda paylaştığım çılgınlık anı gibi nadide anlar olmuyor değil.

Ama bu isteğimi eski günlerini hatırlayarak uzaklaştırıyorum..

TSI motorlarda turbonun devreye girdiği aralık 1550-4100 devir aralığdır.

Turbosuz gidebildiğiniz kadar ekonomik kullanım mümkün. Benim tek gayem ekonomik kullanım değil elbette...

Şu yazdığım yazıyı size hatırlatmama izin veriniz...

Hız sevdamın katili....

http://www.golftutkusu.com/ana-sayfa/ana-konu/msg3650/#msg3650

ile

Hayatın hızına ayak uydurma mecburiyetine direnişimi yazdığım şu yazılarımı sunarım...

http://www.golftutkusu.com/ana-sayfa/ana-konu/msg3136/#msg3136
murat hocam inanın dün gece bu yazılarınızı okudum. ilk yazınızdan sonra zaten içime bir ürperti çöktü. aynı olayı ehliyetimi ilk aldığım yıllarda sabuncubelinde manisa yönü inişinde yaşamıştım. (büyük ihtimal bilirsiniz) direksiyonu çevirmeme rağmen bariyerlerin bana yaklaşmasını unutamam. understeer neymiş o gün anlamıştım ben de. ardından 2.yazınızla beraber sevdiklerinize ne kadar önem verdiğinizi anladım.

bu sabah eşimi işe bıraktım. cruise ile 90'a sabitledim uzun zaman sonra. ilk etapta gitmiyormuşuz gibi geldi resmen. eşim sordu hatta "hayırdır?". "hiç" dedim, böyle daha huzurlu değil mi?

sürüş karakterim sizinle ve benzinli motorun da etkisiyle giderek değişecek sanırım. teşekkürler size..  :)
Değerli Hocam;

İnanın ki gözlerim buğulanarak okudum mesajınızı...

zaman akıp gider, hayat parmaklarınızın arasından kayıp giderken bu acele niye anlamadım diyedir bu sukunetim...

Ne durmak mümkün ne de tutmak...

Sanırım uzatmak ve tadını çıkartmak benim bulduğum tek çıkar yol...

Fark ettirebildiysem ne mutlu bana... :) :)

evet arkadaslar bende araniza katilmis bulunmaktayim istanbulda ikamet etmekteyim bugun aldim araci osmangaziden bostanciya kadar kullandim aracim 1.6tdi dsg arac aldigi parayi sonuna kadar hakkediyor her kurusunu icindeki kalite hissini malzemesini araca bayildim allah herkezin gonlune gore versin arac bekliyenlerede sabir versin herkeze kazasiz belasiz surusler dilerim

7flog dedi:
evet arkadaslar bende araniza katilmis bulunmaktayim istanbulda ikamet etmekteyim bugun aldim araci osmangaziden bostanciya kadar kullandim aracim 1.6tdi dsg arac aldigi parayi sonuna kadar hakkediyor her kurusunu icindeki kalite hissini malzemesini araca bayildim allah herkezin gonlune gore versin arac bekliyenlerede sabir versin herkeze kazasiz belasiz surusler dilerim
Hayırlı olsun aracınız. Sevdiklerinizle güle güle kullanın.

7flog dedi:
Hayırlı olsun değerli Hocam;

Dilerim güle güle sevdiklerinizle kullanmak nasip olsun..

SATURNUS2015 dedi:
Melih geçte olsa bu senin araç için. Maşaallah.  s=s20 s=s20 s=s20 s=s20

nasıl gidiyor sorun felan yoktur umarım.  s=s18

@cradlemelih
Abi tam olarak 36 gün oldu ve GOLFüm 2710 km de :)

Bu süreç içerisinde 1(İstanbul-Balıkesir) uzun yol yaptım, diğer kısmı ise şehir içi.

Çok şükür aracımdan memnunum, ama cidde doyamıyorum, eşim artık

-evi temizle desem golf kadar temizlemezsin

diye serzenişte blunuyor bana,

yatıyorum aracım kalkıyorum aracım, ama sanırım biraz haklı :)

Haklı olmasınada biliyor mutlu olduğumu kendimi bulduğumu golf ile ilgilendiğimde, o yüzden ses etmiyor yine pek :)

yusuf dedi:
@cradlemelih

Hocam sizin golf sevilmeyecek gibi değil. Getirin arada ben de severim ;)
Buluşmalarımız olacak sizinle daha Yusuf hocam, yeni fotoğraf makinesi alacağım birlikte güzel kareler yakalayabiliriz :) :)

bu aksam 5 te 1.6 TDI DSG comf + sürüş konfor + ışık görüş paketli makinemi teslim alacağım inşallah s=s15 dikkat etmem gereken bir durum  kontrol etmem gereken bir yeri var mı? sıfır aldığım ilk aracım. yardımlarınızı bekliyorum.

Geri
Üst Alt