ANA KONU

Bugün isten dönerken öndeki araçtan ön cama taş sıçradı ve malesef bi çatlak oluşturdu. Biraz da olayın can sıkıntısıyla fevri davranarak kaskonun anlaşmalı olduğu cam tamir bayisine giderek mini onarım yaptırdım. Su an sadece minik bi nokta var ama gözüm hep oraya kayıyo.

iyi mi yaptım bilemedim.

yusuf dedi:
@maniax

Kaskoda senelik cam değişim hakkı ön camı kapsamıyor mu?
kapsıyor yusuf hocam da daha önceki aracımda cam değişmişti, tekrar yaşamak istemedim bizimki daha 6 aylıkken. cam değişim hakkım saklı kaldı, sıvı cam ile doldurdular boşluğu. fena da olmadı. ilerlememesi için yaptım daha çok. daha önce babamın arabasındaki minik bi çatlak şehirlerarası yolda manisaya varana kadar büyümüştü çünkü.

maniax dedi:
Bugün isten dönerken öndeki araçtan ön cama taş sıçradı ve malesef bi çatlak oluşturdu. Biraz da olayın can sıkıntısıyla fevri davranarak kaskonun anlaşmalı olduğu cam tamir bayisine giderek mini onarım yaptırdım. Su an sadece minik bi nokta var ama gözüm hep oraya kayıyo.

iyi mi yaptım bilemedim.
Değerli Murat Hocam,

Diğer camlarda olabilir ama ön camda müdahaleyi uygun görmüyorum.

Nedeni son derece hayati önem arz eden görüşünüzü az da olsa etkileyecek olması.

Düşünün ki; Allah korusun tam tamiratın yapıldığı bozuk para büyüklüğündeki bölgeye denk gelecek şekilde yüzlerce metre uzaklıkta yolunuz üzerinde veya yolunuza çıkacak bir nesneye ait bir görüntüyü uzakta ya da yakında görünmesine neden olacak şekilde bozdu veya hepten görmenizi engelledi.

Cam değişimi tam da ön cam için kullanılan bir haktır. Ön cam ve arka cam yan camlara göre oldukları pahalı.  Ayrıca Panoramik olmasına ve kıvrımlarına rağmen görüntünün bozulmaması bana kalırsa ciddi bir teknoloji gerektirir zaten.

silvershadow dedi:

iyi mi yaptım bilemedim.
Değerli Murat Hocam,

Diğer camlarda olabilir ama ön camda müdahaleyi uygun görmüyorum.

Nedeni son derece hayati önem arz eden görüşünüzü az da olsa etkileyecek olması.

Düşünün ki; Allah korusun tam tamiratın yapıldığı bozuk para büyüklüğündeki bölgeye denk gelecek şekilde yüzlerce metre uzaklıkta yolunuz üzerinde veya yolunuza çıkacak bir nesneye ait bir görüntüyü uzakta ya da yakında görünmesine neden olacak şekilde bozdu veya hepten görmenizi engelledi.

Cam değişimi tam da ön cam için kullanılan bir haktır. Ön cam ve arka cam yan camlara göre oldukları pahalı.  Ayrıca Panoramik olmasına ve kıvrımlarına rağmen görüntünün bozulmaması bana kalırsa ciddi bir teknoloji gerektirir zaten.
hocam o şekilde para gibi net olmayan bir kısım yok. mercimek tanesi kadar bir kir gibi görünüyor şu anda. puntoda ön cam değişiminden sonra yağmur sensörünü falan iyi monte edememişlerdi. sonra düşmüştü hatta. bu tip nedenlerden dolayı şu an psikolojik olarak hazır hissetmedim diyelim :)

zaten sağ alt köşede bi yerde. direk görüş alanımda değil.

Selamlar,iyi akşamlar

Arka cam rezistansinin dugmesi en soldaki butondamidir?

Simdi tam hatırlamıyorum ama max/# seklinde degilmi?

O tusa bastigimizda havalandirmada otomatikman calisiyormu?

Araci cuma günü teslim aldim vakitsizlikden hala tam cozemedim.

Aydinlatabilirseniz sevinirim.

Sergio Garcia dedi:
Selamlar,iyi akşamlar

@Sergio Garcia Hocam doğrudur, arka cam rezistansını çalıştıran düğmemiz en sol alttaki butondur, görselini de yine aşağıda bilginize sundum. Max tuşu ise belirlemiş olduğunuz ısı derecesine en kısa sürede ulaşmanız için basmanız gereken tuştur, aracınız gereken ısıyı sağlayana kadar maksimum üflemeye devam eder.

Ekli dosyayı görüntüle 1117

erkanz dedi:
Selamlar,iyi akşamlar

@Sergio Garcia Hocam doğrudur, arka cam rezistansını çalıştıran düğmemiz en sol alttaki butondur, görselini de yine aşağıda bilginize sundum. Max tuşu ise belirlemiş olduğunuz ısı derecesine en kısa sürede ulaşmanız için basmanız gereken tuştur, aracınız gereken ısıyı sağlayana kadar maksimum üflemeye devam eder.
hocam oncelikle cevabiniz icin tesekkurlerGarip bir sekilde ben o tusun bos oldugunu hatırlıyorum.rezistans tusunu bulamadim.

Yarin sabaha kadar sabredebilirsem ilk isim ona bakmak olacak.

@erkanz

benim merak ettiğim de aracı çalıştırır çalıştırmaz klimayı "MAX" konumunda kullanmak doğru mudur? bir zararı olur mu?

snoppy dedi:
@erkanz

benim merak ettiğim de aracı çalıştırır çalıştırmaz klimayı "MAX" konumunda kullanmak doğru mudur? bir zararı olur mu?
Değerli Hocam;

Öncelikle kabindeki ve kabindeki hava tahliyesi esnasında hava kanallarında da kalan sıcak havayı tahliye ettiysek

Kesinlikle hayır.

Kılavuzda da MAX düğmesini kullanarak araca girdikten sonra ortam ısısını hemen ayarlamak doğrudur . Bu davranış,  öncelikle konfor ve yanı sıra yakıt tüketiminini azaltmaya da katkıda bulunduğu için benim tarafımdan her daim uygulandı..

@erkanz hocam usenmedim inip baktim evet haklisiniz tus orda sapasağlam duruyormus :) )

@snoppy Hocam @silvershadow Murat hocamız gereken cevabı vermiş sağolsun [emoji4]

@Sergio Garcia Hocam yormuşsunuz kendinizi ama aynısını emin olun ben de yapardım. Aklımda kalır gece takardım kafama [emoji23]

iPhone using Tapatalk

Hgs'lerinizi camin neresine taktiniz arkadaslar?

Gorusu kisitlamayacak bir yerlere takmak mumkunmu?

Geri
Üst Alt