ANA KONU

en son bakım yaptıran ne kadardan yaptırdı arkadaşlar 1.2 yada 1.4 15000 bakımı ...

Ne zaman yaz gelecek? Ne zaman ben keyifle arabamı yıkayacağım? Ne zaman işim bitince o asil duruşuna bakmak için karşısına geçip sigaramı yakacağım? Ne zaman "işte şimdi yakışıklı oldun." deyip güzel güzel fotoğraflarını çekip buradaki kardeşleriyle paylaşacağım? Ne zamannnnnnnn... :)
Güzel günler gelecek Hocam

Yakında, çok yakında.... 

:) :D  

Iyi akşamlar arkadaslar;

Aracim 20 gunluk ve 450 km de

Rodaj suresiyle ilgili burda okudugum birkac mesaj nedeniyle ve birazda kendi tasarrufumla deviri 3 bini gecirmeden kullaniyorum,hatta cogu zaman 2 bini gecer gecmez vites degistiriyorum

Anlayacağınız gaza fazla dokunamiyorum.tabiri caizse pedalı oksuyorum.

Ne zaman tam olarak araca hakim olabilirim. :)  

Iyi akşamlar arkadaslar;

Rodaj suresiyle ilgili burda okudugum birkac mesaj nedeniyle ve birazda kendi tasarrufumla deviri 3 bini gecirmeden kullaniyorum,hatta cogu zaman 2 bini gecer gecmez vites degistiriyorum

İyi akşamlar Hocam, rodaj mevzusu ilk 1500-2000km civarı sürüyor genelde, ondan sonra kademeli olarak devri arttırıp araca hakim olabilirsiniz

Murat Abimin detaylı yazısı vardı ama hata veriyor o sayfaya girmek istediğimde, kendisini haberdar edeyim daha detaylı açıklayacaktır size :)  @silvershadow

Kesinlikle doğru tespit hocam. Nasıl yağ kalınlıklarından bahsediliyorsa 0-30, 10-40 vs. gibi, ayrıca yağların kullanıldığı iklim şartlarına göre belli sıcaklıklara optime edilmiş viskoziteleri mevcuttur. Viskozite, bir sıvının katmanları arasından geçirgenlik direnci olarak tanımlanabilir. Örneğin 20 derecede bir şişe yağ ele alalım. İçine küçük bir metal bilye bırakalım. Bilyenin dibe ulaşması için geçen süre, 60 derecedeki yağın süresinden daha uzun olacaktır. Yani geçirgenlik düşük sıcaklıklarda daha düşüktür. Viskozite yüksektir. Sıcaklık arttıkça yağın viskozitesi düşer, geçirgenliği ters orantılı olarak artar. Viskozitenin azalmasının avantajları şu şekilde sıralanabilir. Daha iyi ıslanabilmek yetisinden dolayı daha iyi yağlama. Geçirgenliğin artmasından ötürü, daha küçük ve ulaşılması zor noktalara ulaşabilme. Daha düşük sürünmeden dolayı, motor&şanzıman ikilisine daha daha az viskoz gerilim katsayısı. Yani yakıt tasarrufu ve daha düşük sürtünmeyle daha yüksek güç.

Gelelim dezavantajlarına, yağ çok ısınırsa yağlama özelliğini kaybetmeye başlar. Viskozitesi çok düşeceği için, piston&silindir boşluğundan (genelde milimetrenin 10da 2si kadardır) yanma odasına sızmaya başlar. Bu durumda yağ yakmaya ve eksiltmeye başlarız. Turbo şarjlı, aşırı beslemeli otto çevrimli motorların klasik sorunu da budur.

Artık çoğu arabada, kartel muhafazası, aracın hareketi sonucu oluşan hava sirkülasyonunun taşınımı ile kendini soğuttuğundan, saatlerce 6000-7000 devir çevirtmiyorsanız yağın aşırı ısınması pek olası değildir.

Saygıdeğer Umut hocamın bahsettiği ve uyguladığı yöntem gerçekten de çoğu kişinin bilmediği bir doğru bir tespittir. Yağ, 80-150 derece arasında maksimum verimi sağlar. Özellikle kış aylarında bu konuya dikkat etmek, uzun vadede motor sağlığını korumak açısından oldukça önemlidir.

Biraz uzun olsa da okuduğunuz için teşekkürler :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Arkada kalmasın, kaleminize sağlık. Merak edenlere, 1.6 TDI 90 HP 30.000,- km yağ sıcaklığını seyrederek geçirdim. Şehirlerarası yolda 100-120 km/saat arası 92-100 aralığında geziyor. Yaz sıcağında yüklü şekilde Toros ları çıkarken 114 C gördüm. Normali 92 C.

Su sıcaklığı ibreniz ilk 90 C değerini gösterdiğinde yağ daha yeni 60 C ye ulaşmış oluyor, o nedenle tam gaz yapmadan önce yağın sıcaklığını beklemek çok önemli. Normal kullanımda 3000 d/dk hızın üzerine çıkmaya hiç gerek yok zaten.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba Yusuf hocam @yusuf yeni açtığım konuda bir alıntı yaptım mesajı gönderdim sonra başka bir alıntı yapmak isteyince ilk alıntı geliyor silinmiyor.Resim ektedir.

SAYGILARLA

Ekli dosyayı görüntüle 1226
Alıntının üstünde ok var. Sol üst. Ona bir kere tıklayıp delete tuşuna basın. Olmadı Bizimin B harfineden geriye 2 kere backspace basın silmesi lazım hocam. Alışırız zamanla :)

Alıntının üstünde ok var. Sol üst. Ona bir kere tıklayıp delete tuşuna basın. Olmadı Bizimin B harfineden geriye 2 kere backspace basın silmesi lazım hocam. Alışırız zamanla :)
Tamam hocam bende keşfettim şuan zahmet verdik :)

SAYGILARLA

İyi akşamlar Hocam, rodaj mevzusu ilk 1500-2000km civarı sürüyor genelde, ondan sonra kademeli olarak devri arttırıp araca hakim olabilirsiniz

Murat Abimin detaylı yazısı vardı ama hata veriyor o sayfaya girmek istediğimde, kendisini haberdar edeyim daha detaylı açıklayacaktır size :)  @silvershadow

Değerli Serkan Hocam; @Srkn

Sanırım aradığımız budur :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşlar merhaba, aranıza yeni katıldım lakin golfüm yok henüz ama çocukluğumdan beri hayalimdir :)

Şuan Opel Astra hb 2012 1.6 aracım var kısmetse satıp golf 7 1.4 TSİ düşünüyorum bir iki ilan paylaşacağım değerli görüşlerinizi belirtirseniz çok sevinirim.
Arkadaşlar sanırım manuel olarak bir işlem yapmamız lazım. Şu linkten herkes kendi yaşadığı şehri işaretleyebilir mi acaba. Bende yeni farkedip ekledim kendimi. http://www.golftutkusu.com/membermap/

Hoşgeldiniz. İnşallah en yakın zamanda sizde bir asi rüzgarın sahibi olursunuz :)

Iyi akşamlar arkadaslar;

hocam aracınız hayırlı olsun inşallah. Ancak şunu söyleyeyim ki bir alman arabası golf'e hiç hakim olamazsınız, sürekli sizi kontrol eder, sınırlandırmalar getirir :)  zamanla göreceksiniz. Bende 05.01.2016'da sahip oldum ama her gün araba benimle tartışıyor :)  arada kavga ediyoruz, sürekli şöyle yapma böyle yapma komutları veriyor yada hissettiriyor.

Cam silecek suyu arayan arkadişler eline bir tencere alıp içine kar koyup oda sıcaklığında 15dk beklettikten sonra su haznesine süzerek koyabilirler [emoji3][emoji41][emoji23]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Geri
Üst Alt