ANA KONU

@silvershadow Murat hocam highline ların katlanır aynaları nasıl devre dışı bırakılıyor kışın karda donma durumunda açarken zarar görmemesi için(makyajlı kasa)

SM-E500H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teyp ekranı Car menüsü - ayarlar - ayna ve silecek bölümü katlanmadaki tiki iptal ediniz yeterli

Moderatör tarafında düzenlendi:

@silvershadow Murat hocam highline ların katlanır aynaları nasıl devre dışı bırakılıyor kışın karda donma durumunda açarken zarar görmemesi için(makyajlı kasa)

SM-E500H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Değerli selçuk Hocam

Kıymetli @Adv_Dbl Serkan hocamız sorunuza yanıt vermiş. Kendisine de teşekkürler.

Arkadaşlar

Yaklaşık 32 yıllık araç tecrübelerimde 5 gümbür Golf kullanıyorum ve arka lastiklerin sesi aracın içine geliyor.

Bu bütün golflere aynımıdır benim araçta sorun mu var?

Benim araçta sorun var ise öneriniz nedir?

Arkadaşlar

Yaklaşık 32 yıllık araç tecrübelerimde 5 gümbür Golf kullanıyorum ve arka lastiklerin sesi aracın içine geliyor.

Bu bütün golflere aynımıdır benim araçta sorun mu var?

Benim araçta sorun var ise öneriniz nedir?
Hocam lastiklerin markası ve üretim tarihi nedir? Lastik havaları kaç psi? Lastik sesini etkileyen bir çok unsur mevcut. 17 jant ise 16 ya göre biraz daha fazla olur mesela. Sanırım Adana da sınız, eğer iç bölgelerde olsa idiniz havalar soğuduğu için yazlık lastikler sertleşmeye ve ses yapmaya başladılar artık mesela Ankara da. Golf kendi sınıfında yol yalıtımı olarak başarılı bir araçtır.

225×45×17 32psi

Marka ve üretim tarihi yarin8

225×45×17 32psi

DUNLOOP SPORTMAXX 0515
Araçtaki lastik ve basınç üstte arabanın motor sesi yok lastik sesi var!

Bu bütün golflere aynı midir yoksa benim araçta lastik sorunumu var?

9.600km

Hocam yaşadığım bir deneyimi aynen aktarıyorum size;

Aynı lastiklerden, 2.el olarak aldığım golfümde vardı. Bu benim ikinci golfümdü. İlkinde gerçekten lastik sesi çok azdı. Ama yeni aldığım araçta ilk dikkatimi çeken lastik sesi olmuştu. Jantlar 16 dan 17 ye geçtiği için diye yordum bir süre. Sonra kışlık lastik değişimi için lastikçiye gittiğimde, üzerindekileri söktüler kışlıkları taktılar. Değişimi yapan arkadaş yanıma geldi ve dedi ki: Abi lastiklerin de normalden fazla bir ses veya uğultu var mı! Çok şaşırmıştım. Hemen evet dedim nereden bildin?  Bu lastikler düzensiz aşınmış dedi. Ya arabanın rot ayarı bozuk ya da lastiklerde üretim hatası var dedi. Yeni lastikleri takınca araba birden sessizleşmişti. Gittim rot ayarı yaptırdım, hafiften bozulmuş rot ayarı. Ama lastiklerde gerçekten bir üretim hatası mı vardı yoksa rot ayarından mı oldu onu bilmiyorum. Belki de o lastikler çok seslidir bilmiyorum ama şuan araç çok sessiz o lastiklerle bindiğim haline göre ona eminim. Bu olay belki size bir fikir verir.
Yeni lastiginiz nedir

32psi doğrumu?

Genelde şehiriçi ve 2 kisi

Yeni lastiginiz nedir

32psi doğrumu?

Genelde şehiriçi ve 2 kisi
32 psi normal hocam. Ben yazlık olarak Goodyearlara geçmiştim. Ama dediğim gibi benim Dunloplarda bir sıkıntı vardı normalde o kadar ses yapacağını sanmam. Kışlık lastik kullanıyomusunuz? Kışlık kullanıyorsanız kışlıklara geçtiğinizde sesin azalıp azalmadığını kontrol edebilirsiniz.

32 psi normal hocam. Ben yazlık olarak Goodyearlara geçmiştim. Ama dediğim gibi benim Dunloplarda bir sıkıntı vardı normalde o kadar ses yapacağını sanmam. Kışlık lastik kullanıyomusunuz? Kışlık kullanıyorsanız kışlıklara geçtiğinizde sesin azalıp azalmadığını kontrol edebilirsiniz.
Adanada yaşıyorum buraya kar yağmaz dolayısı ile kış lastiği de olmaz

Araçtaki lastik ve basınç üstte arabanın motor sesi yok lastik sesi var!

Bu bütün golflerde aynı midir yoksa benim araçta lastik sorunumu var?

9.600km
@silvershadow

Murat hocam bu konuda fikir yokmu

Lastik sesi gölgelerin hepsinde var ise bu benim ilk ve son golf'üm 

Birdaha hacbag almam herhalde.

Hayatımdaki ilk hacbag ve golf

Motor sesi yok lastik sesi var :(

Bu durumda sonraki aracım tekrar sedan olur. 

Yok benim araç sorunluysa ne yapabilirim? Lastik sesinden kurtulmak için?

@silvershadow

Murat hocam bu konuda fikir yokmu

Lastik sesi gölgelerin hepsinde var ise bu benim ilk ve son golf'üm 

Birdaha hacbag almam herhalde.

Hayatımdaki ilk hacbag ve golf

Motor sesi yok lastik sesi var :(

Bu durumda sonraki aracım tekrar sedan olur. 

Yok benim araç sorunluysa ne yapabilirim? Lastik sesinden kurtulmak için?
 Davlumbazları açtırıp küçük bir yalıtım yaptırarak çözülebilecek bir şey hocam, şehir içinde hatchback rahatlığını hiçbir sedanda bulamazsınız, bu kadar kolay çözülebilecek bir şey için gözden çıkarmayın aracınızı. 

Yapılacak işlem dış tarafta davlumbazları söktürüp yalıtım koydurmak, iç tarafta da ayak kısımlarına kapı kenarından döşemenin altına yalıtım konulabilir, aynı şekilde arka tekerlek için ise bagaj keçesini kolayca söküp yalıtım yapıyorlar, bunlar sorun yaratacak şeyler değil. 

Lastik sesi adına diyeceğim 17’ lastik varsa bunu yaşarsınız, 16’ Michelin energy saver kullanırken eski aracımda hiç lastik sesi yoktu, görüntü çok önemli değilse 16 lastiğe geçip hem konforlu hem de sessiz bir sürüş sahibi olabilirsiniz.

Davlumbazları açtırıp küçük bir yalıtım yaptırarak çözülebilecek bir şey hocam, şehir içinde hatchback rahatlığını hiçbir sedanda bulamazsınız, bu kadar kolay çözülebilecek bir şey için gözden çıkarmayın aracınızı. 

Yapılacak işlem dış tarafta davlumbazları söktürüp yalıtım koydurmak, iç tarafta da ayak kısımlarına kapı kenarından döşemenin altına yalıtım konulabilir, aynı şekilde arka tekerlek için ise bagaj keçesini kolayca söküp yalıtım yapıyorlar, bunlar sorun yaratacak şeyler değil. 

Lastik sesi adına diyeceğim 17’ lastik varsa bunu yaşarsınız, 16’ Michelin energy saver kullanırken eski aracımda hiç lastik sesi yoktu, görüntü çok önemli değilse 16 lastiğe geçip hem konforlu hem de sessiz bir sürüş sahibi olabilirsiniz.
Bu izolasyonu kimler yapar?

Highline arda izolasyon yokmudur? Boşuna mı highine: (

Ayrıca orjinalden 17" olan aracı 16"  janta  çevirince aracın hız göstergesi hata yapmazmi?

Çünkü 

225×45R17 çevre uzunluğu 199,27cm

205×55R16 çevre uzunluğu 198,42cm

Bu izolasyonu kimler yapar?

Highline arda izolasyon yokmudur? Boşuna mı highine: (

Ayrıca orjinalden 17" olan aracı 16"  janta  çevirince aracın hız göstergesi hata yapmazmi?

Çünkü 

225×45R17 yarıçapı 123mm

205×55R16 yarıçapı 133mm
Hocam highline donanım paketidir malzeme kalitesi her araçta aynı. Hız göstergesi hatası olmaz.

Yalıtım işine gelince bulunduğunuz yerde oto sanayide illa ki bu işle ilgilenen vardır, büyük bir şehirde iseniz internetten araştırmak en iyisi. Elinizden iş geliyorsa tek başınıza da yapmanız fazlasıyla kolay, bitüself ve firex malzemeleri edinmeniz gerekir gerisi parçanın şekline göre yapıştırmaktan ibaret, ayrıca davlumbazlara zift de uygulayabilirsiniz o da etkili olacaktır. 

Örnek olması açısından şöyle işlemler yapılıyor, videoda kapıya yapılan işlemler görülüyor ama sizin işleminiz de aynı mantıkla yapılacak.

Geri