ANA KONU

@silvershadow

Murat hocam bu konuda fikir yokmu

Lastik sesi gölgelerin hepsinde var ise bu benim ilk ve son golf'üm 

Birdaha hacbag almam herhalde.

Hayatımdaki ilk hacbag ve golf

Motor sesi yok lastik sesi var :(

Bu durumda sonraki aracım tekrar sedan olur. 

Yok benim araç sorunluysa ne yapabilirim? Lastik sesinden kurtulmak için?
Değerli Hocam 

Aracınizda tamirat görmüş ve montaj esnasında takılması unutulmuş kısım olabilir mı?

Lastik cinsi ve markası nedir?

Lastikleriniz yumuşak hamurlu Michelin gibi bir markaysa ses bir miktar artar ve eşik sınırı aşılınca bize gürültü olarak duyulmaya başlar.

Bağımsız test kuruluşlarına ve hatta bu konudaki yüksek lisans tezi sonuçlarına göre Golf kendi sınıfında en sessiz araçlardan biridir.

Detaylar burada;

Yine de size gürültülü gelirse seçenekler bunlar:

@Salvination nickli Gökay Hocamız bu yönde bir girişimde bulunacağını bildirmişti ancak sonuç bildirmediginden kendisine danışalım tekrar. 

Size yeterli gelmezse burada yapılmış ekstra bir yalıtım işlemi detayları var.

@silvershadow

Murat hocam

Araçta tamirat yok. Ocakta ilk yıllık bakım yapılmış başka birşey yapılmamış. Ikıncı yıllık bakımı ben yaptıracağım.

Lastik 

DUNLOOP SPORTMAXX 0515

225×45×17 32psi

Araç şuan 9.900kmde

Diğer yandan ziftleme aracın orjinalliğini bozmasın 

Moderatör tarafında düzenlendi:
@silvershadow

Murat hocam

Araçta tamirat yok. Ocakta ilk yıllık bakım yapılmış başka birşey yapılmamış. Ikıncı yıllık bakımı ben yaptıracağım.

Lastik 

DUNLOOP SPORTMAXX 0515

225×45×17 32psi

Araç şuan 9.900kmde

Ahmet Hocam

Aracınızın lastiklerinin marka ve modeli sorunsuz ve km si de sorun çıkartacak kadar ileri değil.

Demek ki siz hassasınız bu konuda. Daha önceki alışkanlıklar etkili olabiliyor. Daha önce premium veya D sınıfı araçtan Golf e geçtiyseniz de aynı rahatsızlık oluşabilir. 

Orijinallik konusunda aşırı hassasim. Bu nedenle Aracın orijinalliğine etki edecek bir şey olsa zaten önermem Hocam. Lâkin ne yazık ki pahalı bir uygulama olduğu icin genellikle premium araçlara uygulamasını görüp duyuyoruz. Aracın sökülerek davlumbazlarıyla arasındaki boşluğa yalıtım malzemesi uygulaması da yapılabilir. 

@silvershadow

Murat hocam

Lastik 

DUNLOOP SPORTMAXX 0515

225×45×17 32psi

Araç şuan 9.900kmde

Aynı lastik benim aracımda var., Dunlop SportMaxx RT 'ler sınıfında 67 dB ses seviyesi ile piyasadaki en sessiz lastiklerden birisidir., hatta bu sınıfta daha sessiz başka bir lastik yok diyebilirim.! Araca yalıtım yaptırmadan önce rot/balants ve aşınma durumlarını kontrol ettirmeniz daha doğru olur., balans ayarı bozulmuş/yanlış yapılmış lastik düzensiz aşınmaya bu da anormal sese sebebiyet verir., Rot/Balans ayarlarınızı ve Lastiklerde düzensiz aşınma var mı diye kontrol ettiriniz..!

Diğer sıkıntı Türkiye'nin en sıcak 1-2 şehrinden biri diyebileceğimiz Adana'nın asfaltı bire eriten yüksek sıcaklıklarında lastikler ciklet gibi oluyor bu da sesin artmasında önemli bir etkendir., Öncelikli olarak rot/balans ayarına bağlı olarak lastiklerde düzensiz aşınma veya herhangi bir üretim hatası var mı önce bunu kontrol ettirmenizi tavsiye ederim..

Aralık ayının 23 unde garantisi bitiyor.

Garantisi bitmeden 2.yıllık bakımını yaptıracağım. Rot ayarı ve lastik aşınmasını kontrol ettiririm servise.

Bilgiler için teşekkürler.

Bugüne kadarki araçlarım. Eskiden yeniye sırası ile

Renault 12, Renault Broadway, Renault 19, Skoda Favorit, Renault Megane, Fiat Albea, Fiat Linea, Ford focus (titanium), Ford Focus(style), Volvo S60(Advance P.SHIFT), VW Jetta(Comfortline DSG), VW Golf(Highline DSG)

Yeni aldığım iki haftalık A3'ümün kışlık lastiklerini taktırırken lastikçi arkadaşa defalarca dikkatli olmasını belirttiğim halde jantlarımı çizmişler. Çok değil belki ama bijonların olduğu kısımlar ufaktan ezilmiş ve her jantta ortalama 2-3 küçük çapta ezik ve çizik var. O kadar sinirliyim ki her an gidip kavga edebilirim.

Böyle giderse yazlık ve kışlıkları ayıracağım. Yaza doğru dijon jant lastik alıp a3'e takmayı düşünüyorum ciddi ciddi.

Yeni aldığım iki haftalık A3'ümün kışlık lastiklerini taktırırken lastikçi arkadaşa defalarca dikkatli olmasını belirttiğim halde jantlarımı çizmişler. Çok değil belki ama bijonların olduğu kısımlar ufaktan ezilmiş ve her jantta ortalama 2-3 küçük çapta ezik ve çizik var. O kadar sinirliyim ki her an gidip kavga edebilirim.

Böyle giderse yazlık ve kışlıkları ayıracağım. Yaza doğru dijon jant lastik alıp a3'e takmayı düşünüyorum ciddi ciddi.
Doverları satacaktım. Sırf bu sebepten satmadan yaza doğru veya denk gelirse şimdi bile olabilir dijon arıyorum bende. 3 jantta toplam 4-5 çizim var, 1 i benim hatamdan dolayı, kalanlar lastikçinin halt yemesi. Aklıma geldikçe bende sinirleniyorum, ufak tefekte değil @caglar_61 Hocam gördü. 

Doverları satacaktım. Sırf bu sebepten satmadan yaza doğru veya denk gelirse şimdi bile olabilir dijon arıyorum bende. 3 jantta toplam 4-5 çizim var, 1 i benim hatamdan dolayı, kalanlar lastikçinin halt yemesi. Aklıma geldikçe bende sinirleniyorum, ufak tefekte değil @caglar_61 Hocam gördü. 
bu işi çizmeden halledemiyorlar herhalde herkes bu durumdan şikayetçi 

Değerli hocam

Sizi A3 konusuna aracınızı tanıtmaya davet etsem.

Merhaba arkadaşlar. Benim ön cam çatlamış ve kenara doğru yayılmış. Değiştirmem gerekiyor fakat bu konuda nasıl bir yol izlenmesi gerektiği hakkında bir fikrim yok. Kaskonun süresi aralıkta bitiyor. Doğuş yetkili servisten mi değiştirmek gerekiyor? Herhangi bir ödeme yapıyor muyuz kaskodan değişince? Araçta yağmur ve far sensörü var bu arada. 

Merhaba arkadaşlar. Benim ön cam çatlamış ve kenara doğru yayılmış. Değiştirmem gerekiyor fakat bu konuda nasıl bir yol izlenmesi gerektiği hakkında bir fikrim yok. Kaskonun süresi aralıkta bitiyor. Doğuş yetkili servisten mi değiştirmek gerekiyor? Herhangi bir ödeme yapıyor muyuz kaskodan değişince? Araçta yağmur ve far sensörü var bu arada. 
Kasko policenizde cam muafiyetiniz varsà fark ödemeden yetkili serviste orjinal cam taktirabilirsiniz.

Hocam haftasonuna fotoğraflı bir tanıtım yazısı yazarım  :'(

Şu an tek tesellim a3'ün üzerinde gelen jantları beğenmemem ve zaten değiştirmeyi düşünmem.

Eren, Dijon alıp taksak sırıtır mı a3'te :)  

Şu anki jantlarım bunlar. Çok cılız duruyor. Dover bile daha iyiydi.

2017-audi-a3-1l-front-side.jpg

Geri