ANA KONU

2017'lerde kronik galiba.
451cf6b9da81752820effbb427b08a98.jpg

Venus Z10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bugün sabah 10.45 civarında İzmit Meslek Lisesi'nin karşısına arabayı bıraktım, 1 saat sonra geri döndüğümde davarın biri sağ sileceğimi kaldırmış ve kaputun arkasından boyayı almış.

Sokağı döndüğümde sileceği kalkık görünce böyle bir manzarayla karşılaşacağımı tahmin ediyordum ama neden yaptığını anlamadım. Sokak boyu arabalar park edili, dükkanların önünü de kapatmadım ama davardan kaçış olmuyor maalesef.

Herhangi bir park edilmez işareti de yoktu, aynı yolda fotoğraftan da görüldüğü üzere bir sürü araba park etmiş durumda ve sadece bizim arabanın sileceğini kaldırmış insan olmaya çalışan ama olamayan insan görünümlü oksijenli solunum yapan varlık. Ben başkasının arabası çizilmesin diye yaslanmazken adamlar geliyor laps diye kapı açıyor,  durduk yere sileceği kaldırıp gidiyor. İnşallah kendisinin başına daha kötüsü gelir de biraz da olsa akıllanır. 
Kimse başına böyle bir durum gelsin istemez. Muhtemelen sileceğin açılmayacağını bilmeyen biridir. 

Silecek açmak bilindiği gibi aracın oraya park edilmemesi istenmesi ya da çekilecek olma olasılığı olduğu durumlarda kaldırılıyor.(Bu bi kanun mu? Hayır.)

Dükkan girişi olduğundan yapılmış olabilir. Gördüğüm kadarıyla su bayisi ve kamyon vs. koyuyorlar genellikle. Eski arabaların çoğu o şekilde açılınca sizin aracın da sileceğin açılacağını düşünerek yapmıştır.  Sonuç olarak isteyerek ya da isteyerek size zararı olmuş.

Tavsiyem, bu şekilde bilmediğiniz veya tanımadığınız yerlerde, dükkan ya da etrafta sabit duran kişiler varsa, duracağınız süreyi aşağı yukarı bildirirseniz. Hem kendi adınıza hem de oradaki kişiler adına olumlu tepki ile karşılaşabilirsiniz. 

(Örnek; park yeri bulamadığım bir günde mecburen bir dükkanın önüne durdum. E haliyle dikdik bakmaya başladılar. Ben de bunun üzerine, "hayırlı işler, 10 dakika araç burada dursa olur mu dedim ve gülümseyerek istersen 1 saat dursun demişlerdi ve döndüğümde giderken bi selam verdim oldu bitti.)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bugün sabah 10.45 civarında İzmit Meslek Lisesi'nin karşısına arabayı bıraktım, 1 saat sonra geri döndüğümde davarın biri sağ sileceğimi kaldırmış ve kaputun arkasından boyayı almış.

Sokağı döndüğümde sileceği kalkık görünce böyle bir manzarayla karşılaşacağımı tahmin ediyordum ama neden yaptığını anlamadım. Sokak boyu arabalar park edili, dükkanların önünü de kapatmadım ama davardan kaçış olmuyor maalesef.

Herhangi bir park edilmez işareti de yoktu, aynı yolda fotoğraftan da görüldüğü üzere bir sürü araba park etmiş durumda ve sadece bizim arabanın sileceğini kaldırmış insan olmaya çalışan ama olamayan insan görünümlü oksijenli solunum yapan varlık. Ben başkasının arabası çizilmesin diye yaslanmazken adamlar geliyor laps diye kapı açıyor,  durduk yere sileceği kaldırıp gidiyor. İnşallah kendisinin başına daha kötüsü gelir de biraz da olsa akıllanır. 
Aynı olay memlekete gittiğimde oldu hocam, O gün eve geceleyin gelmiştik, park yeri bulamadığım için göze batmayacak şekilde uygun bir yere park ettim, vay efendim orası park yeri değilmiş diye, bina görevlisi adam sabahın köründe sileceği zorlayıp kaldırmış, aynı sizdeki gibi benimde kaputun orayı çizmiş, 

Mübarek plaka yabancı, hadi ben değilim hiç mi demedin kendine Bu adam uzun yoldan gelmiş olabilir diye....  Herneyse kardeşime sordum kim bu binaya bakan adam gidip 2 kelime edeyim. Eşim bırak boşver ağzımızın tadı kaçmasın deyince bıraktım ne diyeyim. Bir insan dar  görüşlü olmayıversin. Böyle insanlar maalesef var, kimisi bu yüzden yapar, kimisi gıcıklığına kimiside çekemediği için... 

Bende de Yok şuan ama Belki birkaç HAFTAYA sebring olabilir .

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

SBfubv.jpg

Bisikletle yokuşu çıkmaya çalışırken arkamdan gelen boxer sesini duydum ve saniyesinde telefonla fotoğrafladım :) Abimiz sakin sakin süzüle süzüle gidiyordu valla imrendim.

Bisikletle yokuşu çıkmaya çalışırken arkamdan gelen boxer sesini duydum ve saniyesinde telefonla fotoğrafladım :) Abimiz sakin sakin süzüle süzüle gidiyordu valla imrendim.
Dünyanın en çok sevilen otomobili olabilir :)

Bir zamanlar bizde de vardı, üzerinden çok uzun zaman geçtiği için kaç model olduğunu net hatırlamıyorum ama 196x model pre kasa olduğu hatırlıyorum. Keşke hala bizde olsaydı derim hep.

34 KH 329 plakalı idi ve arabayla gelen birisinin zile basmanıza gerek kalmazdı. O sesi nerede duysam tanırım.

Gerçek bir efsane.  :like:

Arkadaşlar

Benim araç 1.4 TSI 125 DSG Highline.

Önceleri aracı parkederken arabayı kilitleyene kadar ya da araca gelirken kapıları actigim zaman arabaya binip çalıştırana kadar yan aynaların altında ışık yanıyordu çok karanlık yerde faydalı oluyordu!

Dün yaylada çok karanlık yerde arabaya giderken ışıklar yansın diye açtım kapıları ama yanmadı ışıklar.

Medya ekranından car menü altından herhangi bir ayar bulamadım.

Çözümü bilenler varsa yardımcı olabilirler mi?   

Şehir içi kullanımda orijinal değerlerde kalması kafi hocam, yani etikette yazan değerleri basın. Onun dışında uzun yola falan giderken değerler değişiyor. 
Araci yeni aldim.Hatta lastiklerim hangi marka ona bile bakmadım:) 4 lastigi de 32ps yapmayi düşünüyorum 

Geri