ANA KONU

@Ruhumdeflasyon Aracınız hayırlı olsun. 

Lâstik ölçüleriniz nedir belirtmemişsiniz! 

15" ise 30psi

16" ise 32psi

17" ise 34psi

18" ise 36psi 

Genellikle uygulanan.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Avrupa'da 2020 yılının ilk yarısında otomobil satışlarında artık yaşayan tek ülke olmuşuz. İnsan hayret etmiyor değil.

https://www.trthaber.com/haber/ekonomi/turkiye-avrupa-otomotiv-pazarinda-6-siraya-yukseldi-506331.html/amp

Ekli dosyayı görüntüle 36262
S90HUh.jpg

Faiz ile işleyen sistem zengini daha da zenginleştirip, fakiri daha da fakirleştiriyor. Üretimi de bitiriyor; parası olan insan helal-haram inancı da yoksa suya sabuna dokunmadan-parayı riske atmadan faize yatırıyor. Zahmetsiz kazanç. Krediyi kredi ile kapatmaya çalışan gariban da bu faizi ödemek için kendini parçalıyor.

Fiyatlar bu kadar yükselmişken alımın yüksek olması faiz geliri elde eden insanların alım yaptığını düşündürüyor bana.

Allah sonumuzu hayır etsin.

Arkadaşlar

Benim araç 1.4 TSI 125 DSG Highline.

Önceleri aracı parkederken arabayı kilitleyene kadar ya da araca gelirken kapıları actigim zaman arabaya binip çalıştırana kadar yan aynaların altında ışık yanıyordu çok karanlık yerde faydalı oluyordu!

Dün yaylada çok karanlık yerde arabaya giderken ışıklar yansın diye açtım kapıları ama yanmadı ışıklar.

Medya ekranından car menü altından herhangi bir ayar bulamadım.

Çözümü bilenler varsa yardımcı olabilirler mi?   
Hiç kimse bilgi sahibi mi değil!

Yoksa ayrı konu açıp sormam mi gerekiyor!

@HONEY hocam hayır restlemedim çünkü kendime göre ayarladigim herşey bozulacak. 

2,5-3 ay önce akü yeniledim. Hicbir ayar bozulmamış gözüküyordu.

Adana sıcağından yaylaya kaçtım 15 güne yakındır burada çevresel ışık etkisi olmadığından ihtiyaç hissettim ama yanmıyor.

@frknyldrm

Rahmetli Erbakan hocanın deyimiyle faize bulaşanlar 5/30w  102 derece kızgın yağ ile cehennemde yanacaklar doğruda ?

Faiz %7 ye(yıllık)  indikten sonra hangi enayi faizle ugraşır)

FaiZ günahsa ? 

Arac Muayene/ trafik ceza larına devlet niye aylık %5 gecikme bindiriyor??? (Yıllık %60 eder)

Moda / sevap/helal / günahsız kazanç Altın oldu ya ? 

Faiz %7 sabit

Enflasyon %9 sabit

Pi sayısı 3,14 sabit

Huzur ülkesi 

1 kilo altının olsun , çalmadım çırpmadım deyip  ayasofyanın açılışında da bulunduysan cennet garanti 

@frknyldrm  Paramızın her gün değer kaybettiği bir ortamda, şimdi almazsam bir daha alamam korkusu ile araç alımı yapılıyor diye değerlendiriyorum, Avrupalı araç konusunda doyuma ulaştığı için bizdeki açlık seviyesi ve bir daha ulaşamama korkusu ile sonuç bu oluyor.

Arkadaşlar

Benim araç 1.4 TSI 125 DSG Highline.

Önceleri aracı parkederken arabayı kilitleyene kadar ya da araca gelirken kapıları actigim zaman arabaya binip çalıştırana kadar yan aynaların altında ışık yanıyordu çok karanlık yerde faydalı oluyordu!

Dün yaylada çok karanlık yerde arabaya giderken ışıklar yansın diye açtım kapıları ama yanmadı ışıklar.

Medya ekranından car menü altından herhangi bir ayar bulamadım.

Çözümü bilenler varsa yardımcı olabilirler mi?   
Kimse bilgi paylaşmasa da deneme yanılma ile buldum.

Ayna altındaki ışıklar!

Far Anahtarı Auto konumdayken yanıyormuş, 0 konumundayken yanmıyormuş! 

Merak edenler için bilgidir.

Sonunu benim tarzda bitirmiş ....

Bende bayide ilk gidip gördüğümde ve sonrasında 3-4 ay boyunca  alınacak binilecek tavsiye edilecek araç olarak görüyordum

Demekki aşık olmakla aşık olduğunu zannetmek farklı şeylermiş

Allure olanı 196 binden girdi piyasaya ocak sonu

Şuan 274 bin bayide 1.5 dizel  (tabi bulunursa) alsatçıda 305

Sıfırını 200 e verseler şimdi ? 

Almam 

IMG_20200805_235416.png

[mention=16324]frknyldrm[/mention]
Rahmetli Erbakan hocanın deyimiyle faize bulaşanlar 5/30w  102 derece kızgın yağ ile cehennemde yanacaklar doğruda ?
FaiZ günahsa ? 
Arac Muayene/ trafik ceza larına devlet niye aylık %5 gecikme bindiriyor??? (Yıllık %60 eder)
Faiz %7 sabit
Enflasyon %9 sabit
Pi sayısı 3,14 sabit
Huzur ülkesi 
1 kilo altının olsun , çalmadım çırpmadım deyip  ayasofyanın açılışında da bulunduysan cennet garanti 

Siyasete hiç girmeseniz be hocam.
Nacizane söylediklerinize katılmakla beraber siyasetin yeri burası oldugunu düşünmüyorum. Beni anladınız umarım [emoji106][emoji106]

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@beratx

250  ye golf 7 satarım  320  ye golf 8 alırım 

3 yıl sonra  550 ye mk8 i satarım , makyajlısını alırım 770 e diyorsanız .  

layyylayylom hayat geçer ...

ama o iş öyle olmayacak ? .

bu işlerin sonu var. 

biz golfümüzü aldık ,  şişir şişir sat  yenisi al düşüncesi anca günü kurtarır . 

bugün bu forumu okuyan 22 yaşında hayata yeni dalacak bir genç rüyasında dahi 2. el golf 7 alması ihtimal dışı  . hatta hiç alamayacak . mk5 den fazlasını göremez . 

siyaset karıştırmayalım bundan sonra ama 

125 tane asgari ücrete golf 7,5 high satılıyorsa ,  bu  golf o paraya TIRT arabadır . 

yada 18   asgari ücrete almanyanın kasiyeri bu golfü kendi ülkesinde alabiyorsa ,  bu golf baba arabadır .

asgari ücretli de almayiversin kardeşim diyorsanız , (zaten alamaya yeltenmez) 

kendi düşen ağlamaz diyelim asgari ücretliye geçelim . 

@frknyldrm

FaiZ günahsa ? 

Faiz %7 sabit

Enflasyon %9 sabit

Pi sayısı 3,14 sabit

Huzur ülkesi 

Sabah erken saatte mesaj biraz karışık geldi bana. :)

Ama haram haramdır tabi. Devlet de yapsa, imam/müezzin de yapsa haram.

Cennetten yer ayırtmak da eskilerde kalmıştır diye umuyorum. :D

@frknyldrm  Paramızın her gün değer kaybettiği bir ortamda, şimdi almazsam bir daha alamam korkusu ile araç alımı yapılıyor diye değerlendiriyorum, Avrupalı araç konusunda doyuma ulaştığı için bizdeki açlık seviyesi ve bir daha ulaşamama korkusu ile sonuç bu oluyor.
Böyle düşünenler de vardır muhakkak hocam, haklısınız.

Geri