ANA KONU

Forza hocam, kışın sol ampul sönmüştü. Sol teki değiştirdim. Çok fazla bir zaman geçmediğinden renk farkı olacağını düşünmüyorum. Sola resmini attığım ürünü taktım. Sağa da aynısını takarsam benim için daha az maliyetli olacağını düşünüyorum. Philips olursa önerebileceğiniz var mı peki?
İlk başta osram takmadığıma bin pişman oldum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sizin aldığınız ürün 42403VIS1 kodlu yabancıların (blister ambalaj) dedikleri ürün., biraz baktım philips 'te artık bu sahte ürün ile ilgili bir güvenlik geliştirmiş (eskiden yoktu) fakat anladığım kadarıyla., bu blister ambalajlı ürünlerinde (sizin ürün) o tip ambalajlarda kontrol edilebiliyor mu net bilmiyorum.,

Bulabilirseniz 42403VIC1 kodlu "karton kutulu" versiyonundan alın., 42403VIC1 kodlu "karton kutulu" versiyonlarında philips'in sitesinden sahte olup-olmadığı kontrol edilebiliyor ANCAK philips'in geliştirdiği bu sistemde sadece kutunun orjinal olup-olmadığı anlayabiliyorsunuz :) karton kutulu olan ürünlerinde ayrıca kapak kısmına etiket şeklinde (ilk sizin açtığınızı anlamanız için philips logolu etiket mühür) yapıştırmışlar.,

TR 'deki philips satıcılar bu yeni ürünlerden satıyorlar ise orjinal olup olmadığını anlayabilirsiniz ama eski kutulardan satıyorlarsa bunu anlamanızın imkanı yok..!! Dediğim gibi piyasada satılan philips marka xenonların %90 'ı sahte oluyor., bu riski göze alıp-almamak tamamen sizin inisiyatifinizde., ürün kargo ile gelicek siz kontrol ediceksiniz çakma ürün ise kargoya ver iade et bunlar zaman kaybı., 

Osram ise uzun zamandır tüm xenon ürünlerinde bu güvenlik önlemini kullanıyor., yani osram'da risk çok daha az ve ürünün çakma olup-olmadığını anlamak 5dk. iş..,

Bana soracak olursanız ben osram alırdım., ve ayrıca eski ampülün çakma mı değil mi bilmiyoruz., bu sebebten sorunu kökten çözmek için 2 adet osram alıp sorunu kökten çözerdim..,

Ben olsam bütçemi zorlayacağı çift ampül alma imkanım yoksa tek ampül bile alacak olsam yine osram alırdım., Elbette karar sizin.,

Philips orjinallik kontrol etmek için; https://www.chk.philips.com/gb_en/

Philips orjinallik anlama video;

Forumda arattım ama bulamadım, ayrı bir başlık açmak istemedim. Araçlarınızın kapı fitillerine nasıl bakım yapıyorsunuz, tavsiye edebileceğiniz bir ürün var mı? 

@forzaGilles hocam sizin muhakkak bilginiz vardır, beni aydınlatırsanız sevinirim.

Forumda arattım ama bulamadım, ayrı bir başlık açmak istemedim. Araçlarınızın kapı fitillerine nasıl bakım yapıyorsunuz, tavsiye edebileceğiniz bir ürün var mı? 

@forzaGilles hocam sizin muhakkak bilginiz vardır, beni aydınlatırsanız sevinirim.
Hocam fitilleri apc denilen (genel temizleyici) bir ürünle ve yumuşak uçlu detay fırçasıyla güzelce temizliyoruz.,

Nemli bezlerle kir ve sabundan arındırıyoruz., 

Genel temizleyici olarak Valet Pro APC güzel üründür., fitilleri temizlemede, kumaş koltuklardaki lekelerde veya komple koltuk/halı vs.. temizlemede (deri ve alcantara hariç)., motor temizliğinde pek çok amaç için kullanabilirsiniz., kullanıcağınız bölgenin kir durumuna göre sulandırılıyor., 

vp apc (kullanıma hazır olanı) https://www.yamaclardetailing.com/urun/valet-pro-genel-temizleyici-classic-all-purpose-cleaner-500-ml 

vp apc (konsantre olanı) https://www.yamaclardetailing.com/urun/valet-pro-genel-temizleyici-classic-all-purpose-cleaner-1-lt 

Sonrasında Sonax Gummi Pfleger ile bakımını yapıyoruz. https://www.sonaxshop.com.tr/SONAX-Lastik-Parlatici-ve-Koruyucu-100-ml,PR-144.html 

Kauçuk ve fitil gibi malzemelerde silikon sprey tarzı ürünlerde kesinlikle uzak durun., toz çeker, silikonlu ürünler kauçuğun yapısını bozar.!!

Sonax’ın sitesinde yazan nerelerde kullanılabilir diye yazan ürün açıklamasına itibar etmeyiniz çünkü yanlış., çeviri hatası var., ürün kapı fitilleri, bagaj fitili, motor kaputu fitilleri, sunroof fitilleri için geliştirilmiş bir ürün., özetle kauçuk fitillerde kullanılıyor., ***bir de ürünü kullanmadan önce iyice çalkalıyorsunuz.. ayakkabı parlatır gibi sünger kısmıyla sürüyorsunuz., emmesi için 3-4 dk. bekleyin işlem tamam. :)  

Moderatör tarafında düzenlendi:
passast 1.5 150 hp ile ilgili soracaktım. golfteki motorlar bire bir aynıdır sanırım. golfte hem performansı çok iyi. hem de yakıt tüketimi düşük.

peki büyük kasa passatta da böyle midir bu durum? yoksa kasa ağır olduğunca aşırı yakar mı?

teşekkürler

Hocam fitilleri apc denilen (genel temizleyici) bir ürünle ve yumuşak uçlu detay fırçasıyla güzelce temizliyoruz.,

Nemli bezlerle kir ve sabundan arındırıyoruz., 

Genel temizleyici olarak Valet Pro APC güzel üründür., fitilleri temizlemede, kumaş koltuklardaki lekelerde veya komple koltuk/halı vs.. temizlemede (deri ve alcantara hariç)., motor temizliğinde pek çok amaç için kullanabilirsiniz., kullanıcağınız bölgenin kir durumuna göre sulandırılıyor., 

vp apc (kullanıma hazır olanı) https://www.yamaclardetailing.com/urun/valet-pro-genel-temizleyici-classic-all-purpose-cleaner-500-ml 

vp apc (konsantre olanı) https://www.yamaclardetailing.com/urun/valet-pro-genel-temizleyici-classic-all-purpose-cleaner-1-lt 

Sonrasında Sonax Gummi Pfleger ile bakımını yapıyoruz. https://www.sonaxshop.com.tr/SONAX-Lastik-Parlatici-ve-Koruyucu-100-ml,PR-144.html 

Kauçuk ve fitil gibi malzemelerde silikon sprey tarzı ürünlerde kesinlikle uzak durun., toz çeker, silikonlu ürünler kauçuğun yapısını bozar.!!

Sonax’ın sitesinde yazan nerelerde kullanılabilir diye yazan ürün açıklamasına itibar etmeyiniz çünkü yanlış., çeviri hatası var., ürün kapı fitilleri, bagaj fitili, motor kaputu fitilleri, sunroof fitilleri için geliştirilmiş bir ürün., özetle kauçuk fitillerde kullanılıyor., ***bir de ürünü kullanmadan önce iyice çalkalıyorsunuz.. ayakkabı parlatır gibi sünger kısmıyla sürüyorsunuz., emmesi için 3-4 dk. bekleyin işlem tamam. :)  
Apc olarak elimde Auto Finesse Verso var onu kullanırım, fırça olarak da Valet Pronun ince detay fırçalarından var bende. Sonax'ın ürününü temin edip temizlik yapayım, teşekkür ederim :)

Herkese merhaba,

2013 model Golf'ümüzün xenonları artık pek aydınlatmıyor yolu. Sanırım değişim gerekiyor. Başka araçlarda görüyorum önünü bembeyaz yaparken ben sahil yolunda farın hiç etkisini görmüyorum bir süredir.

Son zamanlarda arabanın bütün masrafları üst üste geldi. Bakım,sigorta,muayene,kasko,egzoz, kavrama ve lastikler. (1-2 güne değiştireceğim)

Xenon'ların da ampulü değişiyor diye biliyorum ama nereden alınmalı, hangi marka model alınmalı, nerede taktırılmalı hiç emin değilim.

Bir süredir araştırmaktayım. İstanbul Anadolu yakasında bu işleri beceren veya işi sadece bu olan yerler var mı arkadaşlar bildiğiniz? 

Uygun bir bütçe yakaladığımda yaptırmak istiyorum.

Onun dışında bakımda yağmur sensörü arızası da çıkmış bilgisayarda. Onun için de öneri istiyorum sizlerden. Ender elektronikte (750 TL + işçilik 100 TL) buldum ama başka yer varsa orijinal ürünle garantili iş yapan hayır demem açıkçası. (Servis fiyatının indirimsiz hali 2500 TL)

Keyifli sürüşler dilerim herkese.

Herkese merhaba,

2013 model Golf'ümüzün xenonları artık pek aydınlatmıyor yolu. Sanırım değişim gerekiyor. Başka araçlarda görüyorum önünü bembeyaz yaparken ben sahil yolunda farın hiç etkisini görmüyorum bir süredir.

Son zamanlarda arabanın bütün masrafları üst üste geldi. Bakım,sigorta,muayene,kasko,egzoz, kavrama ve lastikler. (1-2 güne değiştireceğim)

Xenon'ların da ampulü değişiyor diye biliyorum ama nereden alınmalı, hangi marka model alınmalı, nerede taktırılmalı hiç emin değilim.

Bir süredir araştırmaktayım. İstanbul Anadolu yakasında bu işleri beceren veya işi sadece bu olan yerler var mı arkadaşlar bildiğiniz? 

Uygun bir bütçe yakaladığımda yaptırmak istiyorum.

Onun dışında bakımda yağmur sensörü arızası da çıkmış bilgisayarda. Onun için de öneri istiyorum sizlerden. Ender elektronikte (750 TL + işçilik 100 TL) buldum ama başka yer varsa orijinal ürünle garantili iş yapan hayır demem açıkçası. (Servis fiyatının indirimsiz hali 2500 TL)

Keyifli sürüşler dilerim herkese.
Hocam yukarda 8 mesaj önce bir başka arkadaşa Xenon 'lar hakkında yazmıştım., yardımcı olacaktır..

@forzaGilles teşekkürler. Hemen bakıyorum.

Edit: yorumlarınızı okudum fakat ampul bilgisi dışında, nerede ne kadara taktırılır ve ayarı yaptırılır gibi sorular da var kafamda hocam.

Osram aklıma yatan ürün fakat daha ucuz bir seçenek olan Photon'u da düşünmedim değil.

Ne diyorsunuz?

@forzaGilles teşekkürler. Hemen bakıyorum.

Edit: yorumlarınızı okudum fakat ampul bilgisi dışında, nerede ne kadara taktırılır ve ayarı yaptırılır gibi sorular da var kafamda hocam.

Osram aklıma yatan ürün fakat daha ucuz bir seçenek olan Photon'u da düşünmedim değil.

Ne diyorsunuz?
Xenon ampüller yapısı gereği, üretim tekniği ve maliyetleri gibi sebeblerden her zaman pahalıdır., bu sebebten üreticiler maliyetleri düşürmek adına Led teknolojisine geçtiler., ancak led teknolojisi de tüketici adına ucuz desek yanlış olur., led lerde onarım maliyetleri çok ciddi pahalıdırlar., ampül sök-tak şeklinde olmadığı için servise mahkum kalınılıyor.,

Burada önemli olan nokta alacağınız ampülün çakma/sahte olup-olmaması., ilk kriteriniz bu olmalı..!! Xenon ampülleri pahalı oldukları için çok fazla sahtesi oluyor., piyasada en  çok philips marka xenonlarda sahte ürün oluyor.,

Belki photon vs. gibi bir marka tercih ederek 100-150tl.ucuza halledebilirsiniz fakat ampülün kalitesi, kullanım ömrü (çalışma saati)., aydınlatma performansı gibi kriterlerde çok fazla bir beklenti içinde olmayın.,

Photon için konuşursak açıkçası ben kendi aracıma takmam., kendi aracıma takmayacağım birşeyi de başkasına önermem yanlış olur..

Fiyatı daha uygun birşey olsun istiyorsanız Osram'ın "classic serisi" var., fiyatları bir nebze daha uygun;

Osram Xenarc Original D3S (orjinal ekipman) bu ürün için yukarda satıcının link vermiştim., osram ana bayisidirler (yeni ışık otomotiv)

Osram Xenarc Classic D3S (bütçe odaklı ucuz olan serisi) https://urun.n11.com/ampul/osram-d3s-xenarc-xenon-far-ampulu-4300k-P442180942

Ancak bu FZrulman adlı satıcı hakkında bir bilgim yok, sattığı ürünler orjinal midir yoksa çakma ürün mü satar o konuda bişey diyemem., ampül geldiği zaman yukarda yazdığım talimatları uygulayıp ürünün orjinalliğini osram'ın sitesinden kontrol edebilirsiniz..

Xenon ampülerde 4300K (kelvin) araç üreticilerin tercih ettiği renk sıcaklığıdır., nette gördüğünüz 6000K 8000K gibi ampüller ile 5mt. önünüzü göremezsiniz., apaçi işi gece lambalarından farkı yoktur.,

Far ayarı için 2 seçenek var;

-Sanayide taktırmak ve digital far ayar makinası olan bir dükkan bulmak

-Serviste taktırmak (servisin dezavantajı işçilik ücreti biraz fazla yazarlar., avantajı ise digital far ayar cihazı bulmak ile uğraşmazsınız., bir de aracınızın 7 yaşında olduğunu hesaba katarsak yetlikili servislerde zubizu servis kampanyasıdan yararlanarak %30 indirimle taktırabilirsiniz., daha doğrusu elektrik işçiliğinde %30 indirim yaparlar ama tampon sök-tak için indirim olmaz) https://binekarac.vw.com.tr/tr/kampanyalar-ve-finansal-cozumler/servis-kampanyalari/zubizu-servis-kampanyasi.html

İster sanayide isterse de serviste taktırın her türlü tamponun sökülmesi gerekecek

Far ayarı yapılırken dikkat edilmesi gerekenler;

-ampülün cam yüzeyine kesinlikle el değmemesi gerekir..!! yanlışlıkla el teması olur ise gözlük silme bezi gibi çizmeyen ve leke bırakmayan kaliteli bir bez ile silinmesi gerekir.

-far ayarı yapılmadan önce yakıt deposu 3/4 oranında (%70-80 dolulukta) olsun.

-bagajda ağırlık yapacak, çanta, bavul, bebek arabası, bebek koltuğu gibi eşyalar olmasın., sadece aracın yedek lastiği ve krikosu, yangın södürücü vs.. yerli yerinde olmalı bunun haricindeki ağırlık yapacak eşyaları geçici olarak araçtan boşaltın.

@forzaGilles cevabınız için teşekkür ederim. Çok açıklayıcı olmuş.

Dediğiniz işlemlerin yapılacağı dükkanların adresleri olsa aslında, ampulü netten alıp, oradan ona gidip taktırırım ayarını yaptırırım vs diye düşüneceğim ama bilmiyorum açıkçası.

Bu zamana kadar sanayiye hiç yolum düşmedi. Hep servise götürdüm.

Serviste taktırmayı da düşündüm fakat, dediğiniz gibi sadece parçaya indirim uygulanıyor. Bir süre önce konuşmuştum. Tampon işlemleri indirime girmiyor. %30 indirime rağmen epey tutuyor fiyat. 1000 TL + işçilik demişlerdi bana 2 ay kadar önce. Teki için.

Onların takacağı en iyisi mi oluyor? Yoksa ilk attığınız Osram onların takacağından daha mı iyi?

Bu arada üretici o zamanın şartlarına göre veya anlaşmasına göre hangi firma ile anlaşmışsa onu takıyorlarmış. Yedek parça kısmında Osram da olabiliyormuş Philips de. Bana öyle söylemişlerdi.

@forzaGilles cevabınız için teşekkür ederim. Çok açıklayıcı olmuş.

Dediğiniz işlemlerin yapılacağı dükkanların adresleri olsa aslında, ampulü netten alıp, oradan ona gidip taktırırım ayarını yaptırırım vs diye düşüneceğim ama bilmiyorum açıkçası.

Bu zamana kadar sanayiye hiç yolum düşmedi. Hep servise götürdüm.

Serviste taktırmayı da düşündüm fakat, dediğiniz gibi sadece parçaya indirim uygulanıyor. Bir süre önce konuşmuştum. Tampon işlemleri indirime girmiyor. %30 indirime rağmen epey tutuyor fiyat. 1000 TL + işçilik demişlerdi bana 2 ay kadar önce. Teki için.

Onların takacağı en iyisi mi oluyor? Yoksa ilk attığınız Osram onların takacağından daha mı iyi?

Bu arada üretici o zamanın şartlarına göre veya anlaşmasına göre hangi firma ile anlaşmışsa onu takıyorlarmış. Yedek parça kısmında Osram da olabiliyormuş Philips de. Bana öyle söylemişlerdi.
Evet serviste ampülün tanesi 1000 tl. gibi uçuk bir rakama satılıyor., ancak ampülü servisten almanıza gerek yok., bi ampülün tanesi 1.000 tl. vermek saçmalık olur., ampülü netten söylediğim satıcıdan alırsınız., serviste montajını ve far ayarını yaptırırsınız., bu kadar basit :) serviste kimse size yok efendim siz ampülü dışardan almışsınız biz değişim yapamayız diye de bişey demez zaten.,

Osram ana bayisinden faturalı ürün satın almış olacasınız., ancak siz ne olursa olsun ürünü nereden alırsanız alın osramın sitesine girerek ampüllerin orjinalliğini seri numaralarıyla sorgulatın..!! :) bu devirde kimseye güvenilmiyor.,

Tampon sök-tak işçiliğini standart ücreti ne ise onu ödersiniz., elektrik işçiliğini ise %30 indirimli ödersiniz.. 

Malesef dışarda bu işleri yapan dükkan ben de bilmiyorum., bu tip işleri serviste yaptırmayı tercih ediyorum.,

Evet servisin söyledikleri doğru üretici o zamanın şartlarında hangi marka ile anlaşmışsa onu takar., yedek parça kısmında osram da olabilir philips 'te.,

Ampülü dışardan da alsanız, servisten de alsanız kalite farkı yoktur veya birinin diğerine üstünlüğü yoktur., ikisi de tamamen aynı ampül :)

Ama siz gider Osram 'ın performans tip xenon ampülü olan Osram Night Breaker Laser D3S modeli alırsanız bu hepsinden daha iyi aydınlatma performansı sağlar ama ciddi şekilde pahalıdır., çifti 1500 tl. gibi fiyatı var., bu fiyatı vermeye değer mi bence değmez çünkü aradaki aydınlatma performansı farkı en fazla %15 fark ediyor.,

Özetle serviste satılan D3S xenon ampülü ile benim size söylediğim Osram Xenarc Original D3S tamamen aynı ampül dür.

Osram Xenarc Original D3S (orjinal ekipman) https://urun.n11.com/ampul/osram-d3s-xenon-ampul-35w-4-yil-garantili-P123518762

Osram Xenarc Night Breaker Laser D3S (performans serisi) https://urun.n11.com/ampul/osram-d3s-night-breaker-laser-xenon-42v-35w-200-fazla-isik-P412934909

Osram Xenarc Classic (ucuzlatılmış seri bütçe odaklı eko versiyon) https://urun.n11.com/ampul/osram-d3s-xenarc-xenon-far-ampulu-4300k-P442180942

@forzaGilles çok mantıklı dediğiniz. Hiç aklıma gelmemişti dışarıdan alıp serviste taktırmak. Aklıma yattı.

Tek mesele bütçem olduğu zaman ampulleri almak sanırım. Sonrasında randevu alıp servise giderim.

Bu arada Erel ile görüştüm demin. 1250 TL parça + 220 TL işçilik dediler tanesi için. 1000 TL idi 2 ay önce. Saçmalık resmen.

Onun dışında performans serisi benim gibi normal ve kısa mesafe kullanan biri olana çoktur diye düşündüm ve dediğiniz farka değmez bence ama bir kafamı kurcalamadı değil. =)

@forzaGilles çok mantıklı dediğiniz. Hiç aklıma gelmemişti dışarıdan alıp serviste taktırmak. Aklıma yattı.

Tek mesele bütçem olduğu zaman ampulleri almak sanırım. Sonrasında randevu alıp servise giderim.

Bu arada Erel ile görüştüm demin. 1250 TL parça + 220 TL işçilik dediler tanesi için. 1000 TL idi 2 ay önce. Saçmalık resmen.

Onun dışında performans serisi benim gibi normal ve kısa mesafe kullanan biri olana çoktur diye düşündüm ve dediğiniz farka değmez bence ama bir kafamı kurcalamadı değil. =)
ampülün çifti 860 tl.ye gelir., işçilik 220 tl. dedikleri hem kaporta hem de elektrik işiçiliği dahil olarak düşünsek (%30 indirim elektrik işçiliği) ile 180 civarı tutar., toplamda ampüller dahil 1000 lira halletmiş olursunuz., performans tip almaya bence gerek yok..

Geri