ANA KONU

@Savatage 26000 Euro ve 420bin TL dediniz

Şimdi alman gariban asgari ücretle çalışan Hitzlsperger usta 18 maaşla sıfır golf alabiliyor.

Bizdeki asfari ücretle çalışan Hüseyin usta 190 maaşla sıfır golf alabiliyor.

Abi iki somun ekmek bir bardak çay varken, bırakalım golf astra focus muhabbetini.

@Negatiwe 

Şu arabaya ÖKÜZ gibi vergi ödeyende habahat ....alan zorla mı vergi alıyor aslında ?

Gecen hafta sakaryadaydım...

Yoldan bir anı....

IMG_20200920_152327.jpg

• Beğen
Tepkiler: SCC
@Negatiwe 

Şu arabaya ÖKÜZ gibi vergi ödeyende habahat ....alan zorla mı vergi alıyor aslında ?

Gecen hafta sakaryadaydım...

Yoldan bir anı....

Ekli dosyayı görüntüle 37819
Hocam araba güzel hayvan da güzel, bakışları bile güzel.

Ah şu suriyelilere ve müteahhitlere akıttığımız parayı keşke tarım ve hayvancılığa akıtsaydık.

Bizim danamız bile güzel. Markette et alınca üstüne basa basa sorarım yerli mi diye.

Tokat Kastamonu Erzurum hayvanı olsun bizim yetiştirdiğimiz olsun Macar Sırbistan danası istemiyorum konuyu dağıttım galiba

Arkadaşlar Golf 7’ye 15 jant üzerine 195/55/15 kışlık takan oldumu. Ya da konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi ? 

Sevgili dostlar hocalarım, merak ettiğim bir konu var yeni konu açmak yerine buradan danışmak istedim. Aracına retrofit yapanlar çıkan parçaları ne yapıyorlar mesela ön arka tampon değiştirenler çıkarttıkları tamponları satıyorlar mı depoya mı kaldırıyorlar bu işin sistemi nasıl oluyor. Aracıma yaptığım tek değişiklik stop değişikliği oldu onda stoplarımı tesadüf eseri sattım ama diğer parçalar aklımı çok kurcalıyor. 

Sevgili dostlar hocalarım, merak ettiğim bir konu var yeni konu açmak yerine buradan danışmak istedim. Aracına retrofit yapanlar çıkan parçaları ne yapıyorlar mesela ön arka tampon değiştirenler çıkarttıkları tamponları satıyorlar mı depoya mı kaldırıyorlar bu işin sistemi nasıl oluyor. Aracıma yaptığım tek değişiklik stop değişikliği oldu onda stoplarımı tesadüf eseri sattım ama diğer parçalar aklımı çok kurcalıyor. 
Hocam satıp satmama kararı tamamen size bağlı. Aracı satarken orijinale dönüp satmayı düşünüyorsanız kenarda dursun.

Logo kamera taktım, orijinal logoyu sattım.

Jantları değiştirdim, orijinalini sattım.

Aynaları değiştirdim, orijinalini sattım.

Orijinal direksiyon simidini kenara koydum, çıkma direksiyon alıp ona kaplama yaptırdım.

Farları değiştirdim, orijinalini sakladım.

@Negatiwe

anadoluda bu teknikle   (  el şaklatma yordamıyla )  kavun-karpuz  MR-Tomografisi çekerler genelde  

çıkan sese göre  civic'in  kelek olduğu zaten uzun zamandır bilinen bir gerçek . 

yazık nereden nereye ne hallere düştü  ? 

bir zamanlar kral arabaydı . 

Ben 2016'da Highline ön tampon çıkarttım R-line ön tampona geçtim. 4 yıldır terasta duruyor tampon. Satsamıydım hala emin değilim. Bence şöyle: Aracı satarken üzerinden söküp harici olarak satacağınız ürünlerin çıkanlarını saklayın. Geri kalanını satın gitsin. Tamponu keşke satsaymışım. Boşu boşuna duruyor. R line tamponu sökmeyeceğim de aşikar. 

Aynı şekilde Hayalet ve Discover Pro taktığım için çıkarttıklarımı saklıyorum. Discover Pro'yu belki söker harici satarım diye ama bunda da hayalet gösterge'yi çıkarttığımda, eski gösterge ilk çıkartıldığı KM'den devam edecek, olmayacak. Dolayısı ile çıkanları düzgün fiyat veriyorlar ise satın gitsin.  

Bugün aksiyon sorgulamak için https://binekarac.vw.com.tr/app/local/ssh/servis-aksiyonlari.html bu siteye girdim ve sorgulama yaptım.

böyle bir sonuçla karşılaştım araç şasiden 2016, tr düzeninde 2015 model. sizlerde bir kontrol eder misiniz merak ettim

Ekli dosyayı görüntüle 37872
2015 Nisan çıkışlı, Şubat üretim. Bende herhangi birşey çıkmadı.

Selamlar yine ben  :lol:  nasıl olsa burdan yanıt geliyor diye yeni konu açmıyorum, aracımın ön balatasında bir uğultu vardı bugün sanayiye ustaya götürdüm balatalar en iyi ihtimal 1 sene daha gider yazık günah değiştirme uğultu ordan geliyor dedi. Frene hafif basında cikliyor. Yeni balata takımı 400 liraya mal olur dedi. Balata değiştirmeden başka bir yolu yok mudur acaba bu sesi kesmenin.  :O

Selamlar yine ben  :lol:  nasıl olsa burdan yanıt geliyor diye yeni konu açmıyorum, aracımın ön balatasında bir uğultu vardı bugün sanayiye ustaya götürdüm balatalar en iyi ihtimal 1 sene daha gider yazık günah değiştirme uğultu ordan geliyor dedi. Frene hafif basında cikliyor. Yeni balata takımı 400 liraya mal olur dedi. Balata değiştirmeden başka bir yolu yok mudur acaba bu sesi kesmenin.  :O
Benzer durum bende de var. Bayramda falan köye 2 3 kez gittik geldik. Toz dolmuştur ondan ötüyordur falan diyenler var da bunca zaman yapmamıştı. Üstünden 2 3 hafta geçmesine rağmen yine zaman zaman yapıyor. Varsa parça değişimi hariç bir çözüm ben de takipteyim :) çünkü balata değişince disk de değişmek gerek sanırım. 

@mustafacagri Eksilmediği sürece disk neden değişsin hocam balata değişince? Aracı agresif kullanmıyorsanız belki birkaç balata değişiminden sonra anca disk değişimi gerekebilir.

@BUSAH Hocam balatalar iyiyse sesi disk yapıyor da olabilir. Sonuçta birbirini tutan iki parça, birinde sorun yoksa diğerinde sorun olma ihtimali teorik olarak daha fazla ama usta neden daha net bir bilgi vermedi bilemedim. @forzaGilles hocam aydınlatacaktır diye düşünüyorum...

@mustafacagri Eksilmediği sürece disk neden değişsin hocam balata değişince? Aracı agresif kullanmıyorsanız belki birkaç balata değişiminden sonra anca disk değişimi gerekebilir.

@BUSAH Hocam balatalar iyiyse sesi disk yapıyor da olabilir. Sonuçta birbirini tutan iki parça, birinde sorun yoksa diğerinde sorun olma ihtimali teorik olarak daha fazla ama usta neden daha net bir bilgi vermedi bilemedim. @forzaGilles hocam aydınlatacaktır diye düşünüyorum...
hocam bana balataların hammaddesi bu sesi yaptıran dediği için disk aklıma bile gelmedi, Ön balatayı değiştirirsem diski de tornaya göndermem gerekiyor demişti bu arada @mustafacagrihocamın dediği gibi

Geri