Merhaba,
2015 golf 7 1.4 125bg dsg aracımın bugün 5. periodik servis bakımını yapırdım.Araç tesliminde akünün zayıf olduğu söylendi.Hafta içi servis kullandığımdan araç genelde yatıyor ve havalar soğumaya başladıkça içimden bir ses malum olanın yaklaşacağını ve en olmaz zamanda sıkıntı çıkaracağını düşündürüyor.Aracı eşim de arada kullandığından gereksiz risk almak istemiyorum.
Gerçi şu ana kadar henüz akü ile ilgili bir uyarı vermedi araç ama dikkatimi çeken bir süredir menüden açık olmasına rağmen aracı açıp/kitlediğimde leaving home özelliği de çalışmıyor.Servisten çıkmadan birden aklıma daha önce serviste akü değişimi ( eko serisi) yaptığım geldi ve sistemden kontrol ettiğimizde akü değişiminin 2. yılı doldurduğunu gördük (2,5 sene olmuş).
Yeni akü için fiyat sorduğumda araç yaşından ötürü yapılan indirimle 800 küsur tl bir fiyat söylendi.Bunun eko serisi mi yoksa org.mi olduğunu sorduğumda boş bir bakışla karşılaştım ve bilgilendirme için teşekür edip çıktım.
Sizce bu durumda ne yapmalıyım?
Şu ana kadarki ortalama ömürlerine baktığımda her akü yaklaşık 2 sene dayanıyor bana (sanırım aracın bazı aralıklarda uzun süre yatmasının bunda payı var).
Sizce bir uyarı beklemeden servisten aküyü değiştirmeliyim (araç full servis bakımlı dsg den mütevellit)
Piyasadaki muadil akü modelleri ve fiyatları hakkında hiçbir bilgim yok.Ayrıca iyi niyet garantisine zeval getirir mi onu da kestiremiyorum.
Konu ile ilgili bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Çözümü basit serviste satılan Eko seri akülerin parça kodu JZW ile başlar.,
Golf ‘te akü zayıfladığı zaman pek uyarı vermiyor., bi sabah bi balıyorsunuz aniden akü bitmiş.,
Görüştüğünüz kişiye sorunuz 800 lira dediği akünün parça kodunu sorunuz JZW ile başlıyorsa o akü eko seridir., Zaten eko seri akünün üzerinde de (economy batterie) yazar.,
Çok yüksek ihtimalle 800 lira dedikleri akü eko seridir.
Orjinal olanı 1200 den aşşağı değildir.,
Dışardan akü aldığınızda garantiye bişey olmaz., bundan dolayı içinizde şüphe olmasın.,
Hee aküyü serviste değiştirirseniz şöyle bir avantajınız “olabilir” dsg arıza verirse adamlar bakar bu müşteri aküyü bilee serviste değiştirmiş olayı dallandırıp uzatmadan iyi niyet kapsamında onarımı gerçekleştirirler., (olabilir diyorum yani kesin olur demiyorum)
Akünüz kaç amper bilmiyorum ama dışardan Varta gibi kaliteli bir akü almaya kalkarsanız 700-900 gibi bir rakam tutar., akünün amperi nedir., akü EFB mi AGM mi bilseydik net bir rakam söyleyebilirdik.,
Gerçi akünüz değiştiği için ilk akünüz EFB mi AGM mi bilemeyiz., çünkü eko seri aküler sadece EFB tip üretiliyor.,
Gerçi TSI araçlarda genelde EFB kullanılıyor., yüksek ihtimal ilk akü EFB tip aküdür.,
Bu öğrenmesi basit servisten (yedek parça bölümünden) aracın orjinal aküsü için (eko seri olmayan) fiyat aldığınız zaman akünün parça kodunu sorunuz., o zaman aracın ilk aküsünün (fabrikanın taktığı) öğrendiğiniz parça kodunu söylerseniz size akünün EFB tip mi AGM tip mi kesin olarak söylebilirim..