ANA KONU

Hocamideal 33 psi on ve arkalar eşit olacak şekilde ayarlanmalı
Aklıma takılanı sormuşsunuz @R-Line// hocam, yanaklara bakınca inik duruyor ama lastikcide 35 çıktı benim de ayni lastik ayni ölçülerde,[mention=3]silvershadow[/mention] hocam sizin dediğinize göre 33 ortalama basınç mi yoksa sehir içi olması gereken basınç mı? Şehirlerarası da 35'ten iki derece falan fazla mi basmalıyız 17" janta

Beyler işaretlediğim yerdeki fark nedir? 2 kişi + bagaj 30 ve 35 psi diyor. Hangisini baz alıcaz? 

İkisini de 35 psi yaptım öyle devam ediyorum. 225/45/17

Not: fotoyu lastik forumunda araştıtırken gördüm.

Ekli dosyayı görüntüle 12324
Değerli Hocam

İlk sıradaki değerler yüksüz veya şehir içi kullanım limitlerini almadan kullanım halinde; 

İkinci sırada hava sıcaklığının düşük kabul edilen koşullarda  ;

Son sıradaki değerler yüklü ve/ veya şehir içi hız limitleri üzerine sürüş yapacağınız zamanlardaki değerlerdir.

@silvershadow hocam bu şekilde açıklamıştı.

Not: Özellikle kışın minimum değerlerde tutmak buzlanma olduğu zamanlarda arabanın rahat kalkmasına baya yardımcı oluyor.

Aklıma takılanı sormuşsunuz @R-Line// hocam, yanaklara bakınca inik duruyor ama lastikcide 35 çıktı benim de ayni lastik ayni ölçülerde,[mention=3]silvershadow[/mention] hocam sizin dediğinize göre 33 ortalama basınç mi yoksa sehir içi olması gereken basınç mı? Şehirlerarası da 35'ten iki derece falan fazla mi basmalıyız 17" janta
Değerli Hocam 

Bu değer genellikle şehir içınde ve yüksüz kullanımda ara sıra yüksek hızlara çıkılması halinde her ikisini de tolore edebilecek değerlerdir.

Şehirler arası kullandığı zaman ön 35 arka 41 olmalı.

Konfor basıncı 30 psi dır

Arkadaşlar kız kardeşimin polosu şu an İstanbul'da sele kapılmış araç pertmi sayılır yoksa tamirmi olur? Ve kasko için ne gibi işlemler yapması gerek?

Fabrikanın yapıştırdığı etiketteki detay şu; eğer şehir için kullanımlarda sakin araç kullanıyorsanız aynı zamanda 120km'nin üzerine çıkmıyorsanız ve buna ilaveten yük olarak 2 kişi ve küçük bir valiz/çanta aşmıyorsanız (17inch jantlar için bahsediyorum) ön ve arkalar 30psi vurabilirsiniz demek anlamına geliyor diğer bir değişle gündelik kullanım için konfor lastik basıncı değeri oluyor ancak burda dikkat edilmesi gereken sportif kullanımdan kaçınmak ve 100-120km'den daha yüksek hızlara çıkmadığınız hesaplanarak verilen değerlerdir., diğeri ise 2 kişi + 1 valiz veya çok az fazla olabilir tüm hızlarda geçerli olan (sehiriçi-uzun yol farketmeksizin kullanabileceğiniz) ideal lastik basıncı değeridir., En alttaki değerde maksimum yükte (5kişi+bagaj ful dolu) basılması gereken değerdir.

Geçmiş olsun Hocam, sel hasarlı araçlar vardı sarı sitede ama dikiz tutar mı bilinmez. Benim düşüncem perte çıkarılması olur. 
Sağol hocam İnternet de çok açıklayıcı bilgi yok herkez ayrı bir şey yazmış emin olamadık kasko kapıları açmayın demiş su çekilmiş neden açamayın demiş anlamadım çözemedim mesela döşemelerde su yoksa çalıştırıp gitse mahsuru olurmu
6f8e897cbfc4b06910c293062fa72b15.jpg
9ba617ba4a84fc57961d28cbddf08bc7.jpg
6eae83e02c4a0cff407e8d4b410bc685.jpg

Arkadaşlar kız kardeşimin polosu şu an İstanbul'da sele kapılmış araç pertmi sayılır yoksa tamirmi olur? Ve kasko için ne gibi işlemler yapması gerek?
Geçmiş olsun Değerli Hocam 

Kaskonuzu yaptırdığınız sigortacınız da yardımcı olacaktır.

Kaskonuzu arayıp Telefonla bilgi verilerek gereğini yapmak diye biliyorum.

Sonucu paylaşayım eureko sigorta ikame araç vermiyor raç kalmamış güya günlük en fazla 6 gün 60 tlye kadar araç kirasını karşılıyor araç şu an karar aşamasında sıra bekliyor döşemelerde su yok motor kısmı çalı çırpı dolu

Değerli Hocam 
Bu değer genellikle şehir içınde ve yüksüz kullanımda ara sıra yüksek hızlara çıkılması halinde her ikisini de tolore edebilecek değerlerdir.
Şehirler arası kullandığı zaman ön 35 arka 41 olmalı.
Konfor basıncı 30 psi dır
Teşekkür ederim hocam cevabınız tapatalk da gözükmüyor neden anlamadım web sürümünde görünüyor sigorta malüm herkez mağdur ulaşmak mümkün olmadı

Arkadaslar sag dikiz ayna kapagim duştu.yan sanayii orjinal nerden almami tavsiye edersiniz direkt servisemi ugrasam

Katlanır ayna var mıydı hocam. Yoksa hazır masraf edecekken ayna mi alsanız :)
Yusuf hocam masrafa sokmayin beni ?.Aslinda fiyatlara baktim bir niyetlendim   Ama bir yila belki arabayi degisirim diye masraf etmek istemiyorum.serviste tek kapak varmidir acaba 

Yusuf hocam masrafa sokmayin beni ?.Aslinda fiyatlara baktim bir niyetlendim   Ama bir yila belki arabayi degisirim diye masraf etmek istemiyorum.serviste tek kapak varmidir acaba 
Şöyle kapıları kapatma tuşuna basınca kapanışı yok mu?

Vızzt diye

Çamaşır makinesi ilk alınınca karşısına geçip izleyenler gibi izler ve özenirdim bu sese..

Bence bu masraf keyfinize harcanmış olsun. 

Geri