Cam Filmi önerileri

llumar'ın yeşil tonlu filmi yanlış hatırlamıyorsam at diye geçen film. sadece ön camlara uygulanacaksa tavsiye ediliyor.

llumar için tüm camlara film çektirecekseniz atr serisi metalize filmi tavsiye ederim. Biraz daha pahalıdır ama daha kaliteli bir film. tonlarıda bence daha hoş. Koyuluk kişiye göre değişir. Markalı cam filmlerinde 1 numara 2 numaradan ziyade ışık geçirme oranları yazar. ATR20, ATR15, ATR05 gibi. oradan referans alabilirsiniz. fakat arkalara 1 numaralara, ön yan camlara 2 veya 3 numara yakın sonuçlar verir. En ön cama 1 numaradan daha koyu film kesinlikle tavsiye etmem. 1 numarada bile gece sıkıntı olabiliyor yolun durumuna göre. Ön cama çekilen film, sunroof, ve iç döşeme rengide önemli. ön cama film çektiğinizde ya camlar daha koyu duruyor örneğin ya da açık renk döşemeli araçta daha açıl duruyor gibi.
A7qgQL.jpg

benim araçta tüm camlarda film var. arkalar 1 numara, ön yanlar 3 numara, en ön 1 numara.  iç döşeme koyu. tam film kodlarını malesef hatırlamıyorum ama atr35 ve atr20 di galiba

arka camda ışık kırılması malesef oluyor. Kaliteli bir film ve iyi işçilikle minimuma iner ama tamamen sıfırlanalir mi bilmiyorum.

Ben llumar ahmet'te çektirmiştim filmi. işçiliğinden de oldukça memnun kaldım. şahsen tavsiye ederim. web sitesi falan var açık adres için. google'da llumar ahmet diye aratırsanız çıkar. Tanzer'in de methini çok duydum.

Film uygulamasında en önemli husus işçilik. Noname filmlerin temel sıkıntısı zamanla renklerin solması. 

Moderatör tarafında düzenlendi:

evet araç benim hocam. cam filminin belli olduğu düzgün bir fotoğraf yok hali hazırda. çekip eklerim ama.

arkadaşlar daha önceden de kullandığım SOLARMASTER markalı filmi ön cam dahil 400 TL ye yaptıracağım yarın.

ön cam filminide daha önce diğer aracimda kullandım memnun kaldım. işçiliktende son derece memnundum. 

uygulayan bayii ön cam filmi özel ve daha ince solarmaster ın diyor .

bakalım golfte nasıl duracak. ikamet yerim kayseri,  havalar bi kaç gün sıcak olacak bu firsatta cam film işini aradan çıkaralım inşallah.. amaç UV den korunmak ve görsel. 

ön arka yanlar ve en arka 2 numara,

ön cam 1 numara düşünüyorum. arac Comfortline. 

ekstra önerileriniz olursa bekliyorum. 

Dün cam filmi araştırması için servisin tavsiye ettiği bir işletmeye gittik.
Llumar filmlerini kullanıyor bayi.

Neredeyse tüm seçeneklerini inceledim. Kriterlerime uyan filmler yan camlar için ATR 35 yada ATR 50 oldu. Ön cam için Air 80.
Benim kriterlerim araçta film olduğu belli olmasın ama ısı koruması sağlasın şeklindeydi.
ATR 35 hafifçe belli oluyor fakat rahatsız edici değil. Air 80 ise tamamen şeffaf.
ATR 35 için 480 TL, Air 80 için 350 tl fiyat verdi.
Fiyatlar abartılı çünkü rekabet söz konusu değil :)  
Ankarada her iki uygulamaya toplam 550 tl Fiyat almıştım.

Ayrıca filmlerde llumar hologramı var, orjinallik kontrolü yapabiliriz yani.

son not :)  llumar kaput koruma filmi için fiyat 1200 tl.

orjinal LLumar için dikkat etmek lazım, hologram olayı iyiymiş 

Bizde ins haftaya camlari sonaxa filimletirecegiz bence firma olarak en iisi de diebilirm. Oncamada yaptircam omur boyu yirtilmaya baloncuga kalkmaya garantili. Ozel ilaclarla takiolar  ve cok kaliteli tercihim sonax yonunde resimleri atacagim

Bizde ins haftaya camlari sonaxa filimletirecegiz bence firma olarak en iisi de diebilirm. Oncamada yaptircam omur boyu yirtilmaya baloncuga kalkmaya garantili. Ozel ilaclarla takiolar  ve cok kaliteli tercihim sonax yonunde resimleri atacagim
Ön cam filminin tam olarak kuruması 1 gün sürüyormuş. Bu süre geçmeden özellikle gece yolculuğu yapmamaya dikkat edin.
Fotoları bekliyoruz ;)

Aynen hocam babam randevu alack sabah birakacak aksama kadar guneste duracak biz gene camlari acmayiz zaten oylece durur resimleri ins yapilsin atacagim @alper32

Bende geçtiğimiz cuma günü cam filmi yaptırdım, sürece ilişkin detayları buradan paylaşayım.

Cam filmini Autoclub Diamond Dörtyol Şubesinde yaptırdım. Uzun bir süre hangi tonda yapsak muhabbetlerinden sonra, elinde mevcut olan Llumar'ın ATR serisinden ATR20, ATR35, ATR50 cam filmleri içerisinden;

ön camlara ATR20 ve arka camlara ATR35 uygulama kararı aldık. ATR50 nin açık tonda kaldığına ikna ettiler beni, açıkçası önlere ATR35 arkalara ATR50 düşünüyordum.

Ürünlerin kutuları;

Ekli dosyayı görüntüle 2400Ekli dosyayı görüntüle 2401Ekli dosyayı görüntüle 2402

bu da llumar hologramı; (çok net çekmeyi başaramadım ama görünüyor iyi kötü)

Ekli dosyayı görüntüle 2403

Sağ cam orjinal, sol cam ATR20.

Ekli dosyayı görüntüle 2404

Ön cam ATR20, arka cam orjinal %65 karartmalı cam.

Ekli dosyayı görüntüle 2405

bir başka açıdan;

Ekli dosyayı görüntüle 2406

arka cama ATR35 hazırlığı (dıştan ölçü alınıp cama göre şekillendiriliyor) (şekilsiz kesime aldırmayın, film düzleştirildikten sonra ince kesim yapılıyor)

Ekli dosyayı görüntüle 2407

film yerini buldu;

Ekli dosyayı görüntüle 2409

Ekli dosyayı görüntüle 2410

ve arka yan camlar da ATR35 yapıldıktan sonra;

Ekli dosyayı görüntüle 2411

ve bitmiş hali ile görüntüler:

https://youtu.be/PTLt8KUiFO8

Ekli dosyayı görüntüle 2412Ekli dosyayı görüntüle 2414

Bu da cam filmsiz ve cam filmli altalta fikir vermesi açısından; temiz hali yoktu kusura bakmayın bunu bulabildim :)

Ekli dosyayı görüntüle 2415

Ekli dosyayı görüntüle 2413

Llumar Cam filmleri Teknik Özellik Broşürünü de bilgi vermesi açısından paylaşarak konuyu kapatalım;

Ekli dosyayı görüntüle 2416

Umarım ilgilenenlere faydası dokunur. Saygılarımla.

Katılıyorum, görsel olarak artısı bir yana özellikle Hatay Adana bölgesinde yaşayanlar için büyük nimet.

@frhtmst  fotoğraflar için çok teşekkür ederim. atr35 arka camlarda biraz koyu duruyor, bunun sebebi karartmalı cama uygulanmış olması sanırım.
Bende atr 50 serisi düşünüyordum ama çok açık olacağından atr35 e ikna etmişlerdi. Eğer bu  kadar koyu olacaksa bir kez daha düşünmem gerek.
İçeriden bakıldığında film çok belli oluyor mu? Göze çok çarpıyor mu acaba?

@alper32 hocam rica ederim elimden geldiğince foruma ve üyelerine yardımcı olmaya çalışıyorum. Belirtmem lazım buradaki paylaşım ve iletişim isteği-hevesi gerçekten diğer Golf forumlarına göre daha yüksek. Bu da insanı motive ediyor ve forum için birşeyler yapma isteği katıyor.

Konumuza dönecek olursak;

Açıkçası benim camlar karartmalı olduğu için önlere ATR35 arkalara da ATR50 yaptırma düşüncesiyle gittim. Autoclub sahibi yakın arkadaşım olur, o da yapmış olduğu uygulamalardan elde ettiği neticelerden yola çıkarak bu şekilde yapılacak uygulamanın zayıf kalacağını, ön ve arka renk tonlarında daha belirgin bir fark oluştuğunu ifade etti ve en sağlıklı uygulamanın önler ATR20 arkalar ATR35 olacağını dile getirdi. Kendisine de güvendiğim için bu şekilde yaptırmaya karar verdim.

Geçtiğimiz cuma günü yaptırdım, o günden bu güne kişisel tecrübelerimden bahsetmek istersem, gündüz içerisi harika gerçekten. Hissedilir derecede güneş kırılması mevcut içeride. Şu haliyle ön camın filmsiz olması ve sunroof olması da ferahlığın kaybolmasının önüne geçiyor. İyi ki böyle yaptırmışım diyorum şimdi.

Diğer taraftan, akşamları park ederken arka görüşü zayıfladı kabul etmek lazım. Ha nedir orada da geri görüş kamerası değerini ikiye katlamış durumda benim için. Bu araçtan önce yine Golf Highline aracım vardı haliyle onda da karartmalı camlar vardı. Ve ben o araçta önler orta ton arkalar 1 numara diye tabir edilen açık tonda yaptırmıştım. Onda da geri park manevralarında sıkıntı yaşıyordum, ön camı açarak yan aynalardan faydalanabiliyordum. Değişen birşey olmadı yani. Ben ikisi arasında bir fark göremedim. Önler ATR35 arkalar ATR50 olsa idi fark olmayacaktı görüşte.

Naçizane tavsiyem aracınızda karartmalı cam yok ise benim yaptırdığım gibi önler ATR20 arkalar ATR35 yaptırmanız. Çok tatlı olur. Ha karartmalı cam varsa, sunroof ve geri görüş kamerası gibi opsiyonlar önemli hale geliyor. Ha bunlar olmasa da şu an ne yaptırırdın dersen yine böyle yaptırırdım, bunun daha açık tonu şu andan itibaren içime sinmez.

Biraz uzattım sanırım kusura bakmayın, umarım yardımcı olmuşumdur.

Geri
Üst Alt