Pasta,Cila,Boya Koruma,Araç İç temizliği Hakkındaki Sorularınızı Buradan Sorabilirsiniz.

nda yapacak bir şey yok fakat yağmur sularından sıkıntı olmaz çünkü yağmur kireçsizdir en fazla damla şeklinde toz oluşur oda yıkama ile geçer . Fakat aracınızı kuyu suyu ile güneş altında yıkarsanız o zaman kireç lekeleri oluşur bunu da sirke ile çıkmıyorsa 3d eraser ile çıkarmayı deneyebilirs
@mahmut0382

Bsd'yi biraz abartıyorum galiba artık daha az kullanırım. :)

İstanbul'un yağmuru artık ya çamur ya asit yağmuru mu bilemiyorum leke yapıyor. Siyah araba olunca göze takılıyor. Yanıtlarınız için teşekkürler.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Mahmut Hocam Merhaba,

Aracımı meguiars ultimate wax & wash ile yıkayıp, sonax bsd ile destekliyorum.

1-) Araç açık garajda durduğundan özellikle yazın gereğinden fazla tozlanıyor ve diğer waxsız araçlara göre daha fazla tozu çekiyor. (araç siyah)

2-) Kışın ise yağmur sonrası boncuklanma sonrası eğer boncuklar araba üstünde kurursa su izi bırakıyor. Her yağmur sonrası bez ile kurulanması mı gerekiyor?

Bu sorunların çözümü var mıdır?
Hocam 3d eraser glass coat kaplamaya zarar verir mi? Eger verirse sadece camlara uygulayacağım.

Ayrıca özelliğini kaybeden uber havlumu 70 derecede yine yıkadım bir miktar düzelme oldu 

Hocam 3d eraser kireç sökücüyü ben kendi aracıma gyeon prime söküp gtechniq csl+exov2 uygulayacağım için uyguladım ve çok memnun kaldım . Kaputta seramik olmasına rağmen kireci söktü fakat seramiğe zarar veriyor gibi uygulama öncesi olan hidrofobi ile uygulama sonu çok fark etti 3d eraser sonrası hidrofobi çok düştü . Sadece buna bakarak seramiğe zarar verir demek doğru olmaz fakat tecrübem bu yönde . Diğer husus aracınızın üzerinde kireç varsa mutlaka temizlemenizi tavsiye ederim uzun vadede boyaya zarar verir . 3d eraserın ön camdaki sonucunu resimlerle paylaşıyorum . Çıkan izler kireç lekelerinin daha iyi görülmesi için sürdüğüm alkol ikinci resimde alkol izi hariç ne kireç ne silecek izi kalmadı bu yönden çok memnun kaldım .

Bu öncesi

IMAG0175.jpg

Bu sonrası

IMAG0181.jpg

fd75d9132b9d7d33f0e7d943f6ff6742.jpg
b03312ee8eb50944308057dcbb3160d1.jpg
dediğiniz gibi gaz yağı ile tüm zifti çıkardım araba yeni gibi oldu teşekkürler ediyorum

fd75d9132b9d7d33f0e7d943f6ff6742.jpg
b03312ee8eb50944308057dcbb3160d1.jpg
dediğiniz gibi gaz yağı ile tüm zifti çıkardım araba yeni gibi oldu teşekkürler ediyorum
Rica ederim hocam. Kazasız belasız güzel günlerde kullanın aracınızı. Gaz yağı sonrası 1/1 ipa ile silmeniz aracın toz tutmaması için önemli. Silmezsenizde zararı olmaz sadece 2-3 yıkama biraz fazla toz tutacaktır.

fd0405f19d1db6fb0c4b3a8b01802f5a.jpg
çok meşgul ettim ama park halinde araca sürtmüşler burası için ne önerirsiniz ayrıca aracın C sutununda sebebini bilmediğim sanki ağaç dalı sürtmüş gibi boya kalkmamış ama ince iki karış alanda giri çizikler var bu iki olay için ne önerirsiniz?

Bugün tam olarak aynısına rötuş boyası yaptım. Bagajımda küçük bir kutu rötüş boyası var şasi numarasına veya benzin depo kapağına göre yaptılar. Torpidomda da sulu boya fırçası en incesinden. Lazım oldukça sürüyorum.

Geçmiş olsun.

ettim ama park halinde araca sürtmüşler burası için ne önerirsiniz ayrıca aracın C sutununda sebebini bilmediğim sanki ağaç dalı sürtmüş gibi boya kalkmamış ama ince iki karış alanda giri çizikler var bu iki olay için ne önerirsiniz?
Hocam geçmiş olsun . 

C sutunu için eğer tırnağa takılan bir çizik ise maalesef pasta ile gitmez . :( Tırnağa takılmıyorsa pasta ile geçecektir . Tampon içinse rötuş ile giderebilirsiniz renk opak beyaz olduğundan büyük oranda düzelecektir .   

çok meşgul ettim ama park halinde araca sürtmüşler burası için ne önerirsiniz ayrıca aracın C sutununda sebebini bilmediğim sanki ağaç dalı sürtmüş gibi boya kalkmamış ama ince iki karış alanda giri çizikler var bu iki olay için ne önerirsiniz?
Geçmiş olsun Değerli Hocam 

Rötuş serviste ücretsiz olarak yapılır. 

Yalnız yapılan rötuş boyası sonrası üzerine mutlaka vernikle kapatsınlar.

Tamponda olan sorun değil ancak bu netlik bir pozla C sütunu üzerindeki durumu görebilsek iyi olabilir. Eğer aracın astar boyası gözüküyor ise mutlaka boya ile kapatılmalı.  Boya ile astar arasına girebilecek su ve kimyasallar zamanla boyanın kabarmasına yol açabilir. 

@silvershadow hocam bu siteden öğrendiklerim aldığım destek o benim övünç kaynağımın simgesidir emeği gecen herkeze teşekkürler bu aralar bunalım zamanım biraz kendimi toparlayınca bende kendi adıma destek olmaya çalışacağım bazı siteler var binlerce üye var bilgi yok burada gereksiz tek satır bile yok bence

Hocam kış ayına denk geldi servis şimdi yapmayalım dedi bu gidişle ikinci bakımda kışa denk gelecek benim el becerim biraz az o sticeri 4 kerede yapıştırdım :(

Beşiktaş1903 dedi:
Hocam kış ayına denk geldi servis şimdi yapmayalım dedi bu gidişle ikinci bakımda kışa denk gelecek benim el becerim biraz az o sticeri 4 kerede yapıştırdım :(
 Böyle saçmalıklarla insanı sinir ediyorlar . Doğru hazırlanmış boya infrared ısıtıcı ile 15-20 dakikada kurur . 

eef04d3b571bff33714ab3e31f51108f.jpg
847065c016cdd1ea534b426bf183e60e.jpg
hocam pastel boya ile çizilmiş gibi tırnağa gelmiyor elle hissedilmiyor çizik gaz yağından ümitliydim ama çıkarmadı

Hocam bakımda servise gösterin pasta ile gidecek durumdaysa ücret almadan yaparlar.

Ender elektronikteki rotus boyasini alan var mi dostlar? Kaportadaki tas izi icin almayi planliyorum performansi nasil.

Geri
Üst Alt