Pasta,Cila,Boya Koruma,Araç İç temizliği Hakkındaki Sorularınızı Buradan Sorabilirsiniz.

Ender elektronikteki rotus boyasini alan var mi dostlar? Kaportadaki tas izi icin almayi planliyorum performansi nasil.
Hocam aracın boya kodu ile bir boyacıdan 100 gr rötuş boyasıda hazırlatıp alabilirsiniz. Servislerdeki boyalarda iş görür. 100 gr boya 10 lira servislerde rötuş boyası fiyatını bilmiyorum arada çok fark yoksa servislerde satılan setler mutlaka daha iyidir fiyat farkı çoksa boyacıda hazırlatacağınız boyada işinizi fazlası ile görür.

@Beşiktaş1903

Değerli Hocam 

Bilgi paylaşım platformumuza ithaf ettiğiniz güzel sözler için teşekkür ederim. 

Ne mutlu bize.

Ciddi bir şeye benzetmedim ben de. Yine  de servise uğrayınca polisaj makinesiyle ince tip pasta ile bir elde kapanır sanırım.  Bu işlemlere ücret de alınmıyor. 

Geçmiş olsun 

Mrb arkdşlar. Kaput motor çok kirli ve yaglı kendim yıkasam neye dikkat etmem gerekli. Yag çözücü sıkıp uzak mesafeden basınclı su tutsam sıkıntı olırmı yada nerelere tutmamam gerekli

Mrb arkdşlar. Kaput motor çok kirli ve yaglı kendim yıkasam neye dikkat etmem gerekli. Yag çözücü sıkıp uzak mesafeden basınclı su tutsam sıkıntı olırmı yada nerelere tutmamam gerekli
Basınçlı su motorun tüm noktalarına temas edebilir çok yakından tutmamalı ve motorun sıcaklığı çok önemli kesinlikle motor sıcak olmamalı eğer sıcak olursa sıkıntı çıkabilir en iyisi bu işi profesyonel yaptığına inandığınız bir yere yaptırtmak son zamanlarda buharla motor temizliği görüyorum araştırılabilir.

Basınçlı su motorun tüm noktalarına temas edebilir çok yakından tutmamalı ve motorun sıcaklığı çok önemli kesinlikle motor sıcak olmamalı eğer sıcak olursa sıkıntı çıkabilir en iyisi bu işi profesyonel yaptığına inandığınız bir yere yaptırtmak son zamanlarda buharla motor temizliği görüyorum araştırılabilir.
teşekkürler kardeş araştıragım

Motoru neden yıkamak gerektiğine anlam veremiyorum çok
bırakın pis kalsın.

Yağ çözücülerden uzak durun..!! Bu tip ürünler oldukça agresif ve zararlı temizliyicilerdir., Tavsiyem bu tip temizliyiciler yerine bu iş için üretilmiş ürünler üreten motora, plastik aksamlara vs zatar vermeyen ürünler kullanmanız., Valetpro markası iyi bir markadır hem de agresif bir temizliyici değildir., valet pro num All purpose cleaner 'ını tavsiye ederim, Amway LOC olabilir yada Auto Finesse  Verso all purpose cleaner hepsi kaliteli ve motora ve ilgili parçalara zarar vermicek ürünlerdir ve konsantre oldukları için temizlenicek bölgenin kir düzeyine göre sulandırılarak kullanarak hem üründen tasarruf sağlarsınız., Tabi bu işlemi yapmadan önce motorun soğuk olması ve mutlaka elektronik kontrol ünitelerini ve beyinleri, sigorta kutusunu, aküyü, far bağlantı soketleri ve kablolarını, elektrik soketlerini  su gelmicek şekilde poşet/naylon vs ile izole ederek korumalısınız! Durulama esnasında basınçlı su kullanıcaksanız uzak mesafeden tutmalısınız..,

Moderatör tarafında düzenlendi:
Şimdi telden yazıyorum uzun uzun yazamayacağım pc ye geçim yardımcı olacağım. Fakat şu var bilinçsiz yapılan motor temizliği kötü sonuçlar doğurabiliyor daha kötüsü bu sonuç kimi zaman km ler sonra ortaya çıkıyor ve siz temizlikten olduğuna ihtimal vermiyorsunuz.

3886195b8e79e5526dc2f6f1d6414840.jpg

@forzaGilles Ali hocam gerekli açıklamayı yapmış . Buna ek aracın motoruna su tutulduktan sonra (Benzinli motorlarda özellikle lpg de varsa su tutmak daha risklidir gerekli yerleri maskelediğinizden mutlaka emin olun ) maskelemek için koyduğunuz tüm poşet bez v.s ne varsa söktükten sonra önce motora hava tutup sonra motoru 10-15 dakika çalıştırmanız da fayda var . Bunun dışında plastik ve kauçuk parçalara auto finesse spritz tarzı ürünler kullanarak tozlanmayı geciktirebilir ve plastik aksamlara doğal halinde görülmesine yardımcı olabilirsiniz . Benim yaptığım temizlikte ben auto finesse spritz kullandım .

Bunların dışında motoru sık sık yıkamanızı tavsiye etmem motorun kirli kalması aracınıza zarar vermez fakat yanlış metodlarla temizlemek ciddi zararlara sebep olabilmekte .

arkadaslar yetkılı servıs motor temizleme yıkama yapıyor mu_?

aracima guzel  bir mekanda boya koruma yaptirmayi dusunuyorum.  bu mevsimde Izmir'de boya koruma yapmak dogru mudur? Pek cok yerde kis mevsimlerinde boya koruma yaptirilmamasi hususunda tavsiyeler de var buna karsi gorusler de mevcut. Siz degerli arkadaslarin bu mevsimde boya koruma yapilmasi hususundaki fikirlerini merak ediyorum. 

aracima guzel  bir mekanda boya koruma yaptirmayi dusunuyorum.  bu mevsimde Izmir'de boya koruma yapmak dogru mudur? Pek cok yerde kis mevsimlerinde boya koruma yaptirilmamasi hususunda tavsiyeler de var buna karsi gorusler de mevcut. Siz degerli arkadaslarin bu mevsimde boya koruma yapilmasi hususundaki fikirlerini merak ediyorum. 
Mevsimden bağımsız, boya koruma yaptırmamanızı tavsiye ederim : - )

Arabanin disina bakim dusunuyorum. Pasta-Cila dusunurken, IZmir'de Sonax Gaziemir'de boya korumasi onerdiler. Erce sonax olarak geciyor ve anladigim kadari ile yeni hizmete acilmis bir yer. Hocam, pasta-cila vs boya koruma. NE onerirsiniz?  
Sonax son gideceğiniz yer bile olmasın Değerli Hocam 

Boya koruma her mevsim etkilidir veya her mevsim yaptırılır. 

Ancak vernikle kaynaşması ve tam koruyuculuğuna ulaşması için gereken sertleşme anlamında Kürleşme için yaz ayları tercih edilmelidir. Çünkü daha hızlı ve 72 saat su değmesi tehlikesine karşı daha korunaklı bir dönemdir.

Fırat Hocama danışalım bir dostu vardır belki de kişiye özel hizmet yapabilecek bir üstat? @Gtd_StyLe

Geri
Üst Alt