@zgrdrsn
Merhaba benimde aracımda 4.5 aydır olan bi hadise.
Sürüşe herhangi bir zararı şuan için olmasada uzun vadede olucağı aşikar!
Ben bunun için 3.5 gündür ciddi araştırma ve görüşmeler yaptım.
Bu işin çözümü hakkında artık net bilgi sahibiyim.
Sizlerede aktarmak istiyorum, bilgisi olmayan panik yapanlar dikkatlice okusun.
1)Öncelikle bu bir kronik arıza birçok kişinin başına gelmiş.
2)Bu arıza için herhangi bir özel servise şanzumancıya giderseniz, size mekatronik,anakart, robotik arızası adı altında enaz minimum 3bin tl den başlıyan maliyetler çıkarıyorlar!
Bir çoğu bilgisiz bir kısmıda çakal malesef.
3) Bu arıza için wv grubu mikro swıtch üretmiş ve sorunu çözmüş aslında.
Bu bir çeşit yazılım gibi birşey parça kodunu yazıcam.
4) Sorun şuki;
Doğuş oto grubu bu arızayı bilmesine rağmen,
(bu şahsi fikrim) araçları geri çağırarak bu zaman kaybı ve işçilik maliyetininin altına pek girmek istemiyor!
5) Bu arıza için servislere başvurduğunuzda işi biraz yokuşa sürüp düzenli servis kaydı vs sorup hakkınız olan ayıplı parça arızasını ücretsiz yapmak istemiyorlar!
6) Ben tesadüfen ümraniyede helal süt emmiş bir usta bulup bunun çözümünü öğrendim.
Bu arıza büyük maliyet gerektiren bir arıza değil.
Vites kutusu sökülerek wv grubunun ürettiği mikro şalteri monte ederek bu sorunu yüzde yüz çözdüğünü tüm detayıyla bana anlattı. Ve yaptıranların hepsi sorunun çözüldüğünü belirtmişlerki, zaten bu parça özel bu sorun için üretilmiş.
Fakat klasik doğuş oto zihniyeti siz hakkınızı aramazsanız oralarda oturan yok!
7) Ben 2016 leonumu arıza tespiti beyin okuma kısmını hallettirip hafızaya aldırdım Altur oto da.
Müsait bir güne tekrar randevu alıp daha bilinçli bir şekilde gidip hakkımı arıyıp, bu hakkımız olan parçayı ücretsiz taktırmaya çalışıcam. Yoksa doğuş otoyu tüketici korumaya şikayet edicem.
8) Sonuç alırsam tekrar yazarım.
Olmazsa 5q0713128A kodlu parçayı
(300 400 tl )
civarıymış, servisten satın alıp ümraniyedeki özel servisteki ustaya taktırıcam.
Ama önceliğim, garantisi biten aracımı iyi niyet garantisine sokup bunu hallettirmek.
Sizde yüksek maliyet çeken yerlere itimad etmeyin çoğu art niyetli bir çoğuda bilgisiz...