Aracı P konumunda terk ediniz uyarısı

Aracım 2014 1.2 tsı dsg Aynı problem bugun benim aracımda oldu  önce plaka ışığı arızası verdi sonra kayboldu daha sonra da aynı gün farklı zamanlarda  aracı p konumda terkediniz uyarısı verdi 

doğuş oto maslakfan randevu aldım
butun bakımları yetkili serviste yapıldı umarım iyi niyet garantisinde işlem görür

Aracım 2014 1.2 tsı dsg Aynı problem bugun benim aracımda oldu  önce plaka ışığı arızası verdi sonra kayboldu daha sonra da aynı gün farklı zamanlarda  aracı p konumda terkediniz uyarısı verdi 

doğuş oto maslakfan randevu aldım
butun bakımları yetkili serviste yapıldı umarım iyi niyet garantisinde işlem görür
Benim anlamadığım, kışın böyle bir hatayla ilgili kimse mesaj yazmadı. İlginçtir bende de bahar ayında hata verdi. Bakım zamanı gelince de hata giderildi. Ben ücretsiz yaptırdım. İnsallah siz de yaptırabilirsiniz. 

@Mozakca dün gittim doğuş oto 500-600 tl gibi masraf çıkarttı microşalter takılacak dedi  şuan yaptırmadım başka servislerede sormak lazım 

@murat28 bende aynısı oluyor kardeşim arada bir anlık çıkıyor sorunu çözdünüz mü?

@Mozakca soğuk havalarda hatayı az veriyor yada vermiyor hocam. Yaz geldiğinde daha çok çıkar hatta ekranda yanık şekilde de kalabilir. Parçanın ısınması ile alakalı olabilir.

@zgrdrsn

Merhaba benimde aracımda 4.5 aydır olan bi hadise.

Sürüşe herhangi bir zararı şuan için olmasada uzun vadede olucağı aşikar!

Ben bunun için 3.5 gündür ciddi araştırma ve görüşmeler yaptım.

Bu işin çözümü hakkında artık net bilgi sahibiyim.

Sizlerede aktarmak istiyorum, bilgisi olmayan panik yapanlar dikkatlice okusun.

1)Öncelikle bu bir kronik arıza birçok kişinin başına gelmiş.

2)Bu arıza için herhangi bir özel servise şanzumancıya giderseniz, size mekatronik,anakart, robotik arızası adı altında enaz minimum 3bin tl  den başlıyan maliyetler çıkarıyorlar!

Bir çoğu bilgisiz bir kısmıda çakal malesef.

3) Bu arıza için wv grubu mikro swıtch üretmiş ve sorunu çözmüş aslında.

Bu bir çeşit yazılım gibi birşey parça kodunu yazıcam.

4) Sorun şuki;

Doğuş oto  grubu bu arızayı bilmesine rağmen,

(bu şahsi fikrim) araçları geri çağırarak bu zaman kaybı ve işçilik maliyetininin altına pek girmek istemiyor!

5) Bu arıza için servislere başvurduğunuzda işi biraz yokuşa sürüp düzenli servis kaydı vs sorup hakkınız olan ayıplı parça arızasını ücretsiz yapmak istemiyorlar!

6) Ben tesadüfen ümraniyede helal süt emmiş bir usta bulup bunun çözümünü öğrendim.

Bu arıza büyük maliyet gerektiren bir arıza değil.

Vites kutusu sökülerek wv grubunun ürettiği mikro şalteri monte ederek bu sorunu yüzde yüz çözdüğünü tüm detayıyla bana anlattı. Ve yaptıranların hepsi sorunun çözüldüğünü belirtmişlerki, zaten bu parça özel bu sorun için üretilmiş.

Fakat klasik doğuş oto zihniyeti siz hakkınızı aramazsanız oralarda oturan yok!

7) Ben 2016 leonumu arıza tespiti beyin okuma kısmını hallettirip hafızaya aldırdım Altur oto da.

Müsait bir güne tekrar randevu alıp daha bilinçli bir şekilde gidip hakkımı arıyıp, bu hakkımız olan parçayı ücretsiz taktırmaya çalışıcam. Yoksa doğuş otoyu tüketici korumaya şikayet edicem.

8) Sonuç alırsam tekrar yazarım.

Olmazsa 5q0713128A kodlu parçayı

(300 400 tl )

civarıymış, servisten satın alıp ümraniyedeki özel servisteki ustaya taktırıcam.

Ama önceliğim, garantisi biten aracımı iyi niyet garantisine sokup bunu hallettirmek.

Sizde yüksek maliyet çeken yerlere itimad etmeyin çoğu art niyetli bir çoğuda bilgisiz...

Moderatör tarafında düzenlendi:
@muratzeyfiyan Öncelikle hoşgeldiniz.

Değerli paylaşımınız için de teşekkür ederim. Henüz bu sorunu yaşamadım ancak ileride olabilecek bir risk, bu gibi bilgilendirmeleri faydalı buluyorum. 

Alttaki başlıkta bir paylaşımda bulunmuştum, doğuş ile görüşmeden önce okumanızı tavsiye ederim. 

Aynı sorunu yaşayanlar kervanına katılarak ödediğim ücreti aşağıya yazdım. 2015 Golf DSG bunun genelde araç çalışırken ya da tam durmadan kapıyı açmaktan kaynaklı olduğundan falan bahsettiler aracı kullanmamda veya konforda bir sorun olmayacağını lakin ilerde şanzımanla ilgili daha ciddi sorunlar çıkarabileceğini bunun da şu anki ücretinin 5000,00 TL civarı olduğu söylendi. Mikro şalter değişiminin en iyi çözüm olacağı 2 yıl da garantili olduğu söylendi. Tüm bakımları serviste yapılmasına rağmen ne benim ne de onların aklına iyi niyet mevzusu gelmedi :)  

5Q0713128A MİKRO ŞALTER  334,49 TL

2051832/2 No' lu TPI' ye göre Mikro şalterin takılması  127,20 TL

Toplamda 461,69 TL + KDV ile değişimi gerçekleşti

@enver_19 henüz yaptırmadım arada çıkıyor kayboluyor yine 

1 gün serviste duruyormuş araba yakın zamanda yaptıracağım

abd de servise çağrı belgesi bile var hangi model araçlara mikro şalter takılcagı..nasıl monte edileceği vs komple servis dökümanı..

özelikle 2015-2019 arası dsglı araçlarda ..gerçi belge 2019 da çıkmış halen (2020 modellerde bile) sorun devam ediyor olabilir

https://static.nhtsa.gov/odi/rcl/2019/RCRIT-19V615-0044.pdf

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu hatayı alan arkadaşlar benim gibi araç üzerinde direksiyonları sarı renge dönüyormuydu? Benim direksiyonun sarı renge dönmesi kafamı karıştırdı lakin bu başlık altında öyle bir şeyden bahsedilmiyor.  Servis çözüm olarak mikro swicht/şalter yolunu sundu. Görseli paylaşıyorum;

Farklı model kullanıcıları için not; normalde bu ekranlarda direksiyon sarı renk yanmıyor sorumlu sistemi işaret ediyor.

20200608_172635.jpg

20200608_172647.jpg

@Erhan21e hocam bizdeki hatalarda direksiyonla ilgili birşey göstermiyordu. belki makyajlı kasalarda bu şekildedir. yazan yazı aynı.

Bizimde 2015 model Polo da uyarı geldi, yarın serviste benzer bir yazılım sorunsalı denicek diye anlıyorum.

@nohackmove yazılım ile düzelen bir sorun değil bu. Mikro şalter isimli Parça eklenecek aracınıza.

@nohackmove mikro şalter takılmadan düzelmez..

Geri
Üst Alt