Günaydınlar herkese, 2015 Tiguanıma uzun incelemeler sonucu en kosteffektif multimedya uygulamasının rcd 330 plus olacağına karar verdikten sonra forumdan Eren
@fcsrnve Yusuf
@yusuf hocamla iletişime geçtim. Eren kardeşim sağolsun multimedya cihazı ve geri görüş kamerasını montaj apparatlarıyla getirtti ve bana yolladı. Akabinde yine montaj için Ankara dan Necati
@necati ustayla birebir görüştü ve montaj için geçen pazar Ankara ya gittik eşimle. Eş dost görmüş olduk bu sayede. Sağolsun Necati usta Eren kardeşimin referansıyla geldiğim için Pazar günü sabahı dükkanı açtı sabah 10 dan saat 15 e kadar beraber montajla uğraştı. Uzay gemisi doluluğundaki pla vs. herbişeyin olduğu golf7 sini de gördüm canlı canlı, kendi kendine park özelliğini de gösterdi bana, ağzım açık kaldı diyebilirim. Aracına aşık, kibar, işiyle tezat oluşturacak kadar naif ve de mütevazi bir insan. Tek bir saniye üff dediğini görmedim... Uzatmayayım, çok fazla resim çektim ama herkesin wi-fi si olmayabilir diye birkaçını koyuyorum buraya.
Cihaza gelince:
* Carplaysiz versiyonu türkçeleştirebiliyorlar ama bu +carplayli cihazı windows değil de linux yazılım tabanlı olduğundan için henüz ingilizce kullanmak zorundasınız (Necati ustanın yorumu)
* Polodaki cihaza benziyor, yaklaşma sensörü yok
* Dokunmatik hassasiyeti ve bağlantı hızı başarılı
* Araç ve sürüş bilgileri, klima vs cihazda çıkmıyor
* Bluetooth kontağı çevirir çevirmezz bağlanıyor, sonra bağlantı kesiliyor ve 10 sn sonra tekrar bağlanıyor. Ses kalitesi golf7 ile aynı.
* Radyo güzel, istasyon isimleri yazıyor ama logoları henüz göremedim
* CD çalar yok tahmin edeceğiniz üzere
* Apple Car Play ve MirrorLink özellikli USB girişi var ve aktif, çokta güzel çalışıyor
* AUX ve SD kart girişleri var ve aktif
* Geri görüş kamerası uyumu güzel, görüntü net, kılavuz çizgileri yok, kamera ile park sensörü beraber çalışıyor ama ekranda sadece görüntü var. Normal vitese geçince park sensörü beliriyor.
* Direksiyondaki tuşlar multimedya, radyo vs için aktif, sesli arama tuşu bile aktif ama telefona gelen çağrıyı MFA ekranda gelen arama ve isim olarak görüyoruz fakat giden aramayı MFA da göremiyoruz. Cevaplama/sonlandırma yine direksiyondan telefon tuşu ile mümkün. Sağolsun olabilecek hertürlü hatayı da kodlamayla düzeltti Necati usta. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Cihazı getirme derdiyle uğraşıpta gerilmeyin bence, Eren kardeşim size yardımcı olacaktır diye düşünüyorum. Necati usta da montajı ve kodlamayı halledecektir.
*** Adı geçen tüm arkadaşlara tekrar teşekkürler. İşiniz gücünüz rast gelsin
@yusuf,
@fcsrn,
@necati diliyorum..