@mehmetmert hocam şimdi tavsiye ettiğiniz iki lastiğe baktım.
Continental PremiumContact 6 225/45R17 91Y FR yakıt ve yol olarak iyi görünüyor AMA gürültü
71db bozuk yollarda çabuk aşınacağını düşünüyorum...
Michelin Pilot Sport 4 225/45R17 94Y XL yakıt ve yol olarak iyi görünüyor AMA gürültü
71db (
91 V olanı 70db ama
yakıt E görünüyor hemde şuan aracımda W kullandığım için bir düşük hız seviyesini almak istemiyorum en az W olsun yine...) 94W XL onlara vs. de baktım yine tamamında
71db civarı.
Mevcut kullandığım Pirelli Cinturato P7 91W olanda
71db yakıt E ve tutuş B sizin önerdiğiniz lastiklerde 71db göründüğü için tereddüt ettim. Benim lastikte sesten uğultudan şikayetçiyim. Şehir dışında ve sıcak havada sorun yok ama şehir içinde, soğuk havada (memleket soğuk), bozuk yollarda kışlıktan beter. (ama çok dayanıklı saçma sapan yollarda bir kere olsun en ufak bir arıza vermedi, parça kopmadı, hava bırakmadı. Saatlerce bozuk köy-dere-tepe yollarda bu lastikle gittiğimi bilirim... 1 lastikte patlak var o da benden önceki sahibinden kalan...)
225 45 r17 testlerini incelediğimde en başarılı sonuç "Michelin Pilot Sport 4" olarak görünüyor. (özellikle 2018 için, belirttiğim ebatlarda çoğunlukla test birincisi...)
Doğal olarak Michelin Pilot Sport 4'a karar verdim ancak;
94Y XL = yakıt E, yol A, 71db
94W XL = yakıt C, yol A, 71db
91Y = yakıt E, yol A, 70 db
ZP 91W = hiçbir bilgi yok.
hangisini almalıyım ? Özellikle kullanan arkadaşlar varsa tavsiyelerine ihtiyacım var.
Memleket soğuk, ve gittiğim yollar %90 bozuk. Micheline bu yollarda ve hava şartlarında dayanımı ne olur onu bilmiyorum. Bu yol şartlarında FP, XL bir lastik sanırım güvenlik için daha iyi bir tercih olacaktır...