@alicankaradag doğrudur hocam forumdaki arkadaşlarımızın sizlerin tecrübelerine güvendiğim ve burdaki arkadaşlarımızın golf 7 kullanıcısı olduğu ve başlıkta 225/45/17 lastik kullanıcılarının olduğunu bildiğim için sordum ve continental gerçekten övülen bir lastik markası ancak bu AB lastik etiketi kafamı kurcalıyor ben biraz sessizlik ve konfor arıyorum halihazırda 25 binkm dir pirelli p7 cinturato eco impact k1 kullanıyorum etiket sınıfı yakıt C ıslak zemin B ancak ses 71 DB ve sert bir lastik olduğunu düşünüyorum bir kaç çukura girmişliğim olsada balon vs hiçbir sorunumuz olmadı çok şükür ani manevralarda da kopup gitme kayma atma olmadı hatta pati çektirmek bile zor sarmıyor yani kolay kolay ama tek keyfimi kaçıran o yol sesi çünkü golf sessiz bir araçken yol sesi duymak acaba bi sıkıntı mı var hissi uyandırıyor bende öyle ki çamurluk davlumbazların içine piyasada satılan ses izolasyon pütürü kaplamayı düşündüm aldım da malzemeleri ama fırsat olmadı yapmak sessiz bir lastik istiyorum tercihen 70 DB altındakiler
69 68 67 66 sava intensa uhp 2 diye bi lastik var alt segment goodyear yan sanayisi 67 DB etiket ses değeri var çok merak ediyorum açıkçası
Ses konusunu bilmem ama size şunu söyleyebilirim., Aynı ebatta X marka lastiğin yakıt değeri E olsun., Y marka lastiğin de yakıt değeri B olsun., aralarındaki yakıt ekonomisi farkı 0,001 lt.‘yi geçmez., dolayısıyla etiket değerlerine çok takılmayınız.,
Markası ne olursa olsun, bi lastik hem güzel etiket değerine, hem sessiz, hem konforlu/yumuşak hamurlu, hem uzun ömürlü, hepsinin bir arada olduğu lastik daha dünyada üretilmedi., Siz konfor istediğinizde bişeylerden feragat etmek zorunlada kalıcaksınız., yok benim için sadece sessiz olsun yeter dediğinizde başka şeylerden feragat etmeniz gerekecek.,
Benim araçta fabrika tarafından takılan lastiğim Dunlop SportMaxx RT ‘ler belkide piyasadaki en sessiz lastik 67db., ama gel görelimki sert hamurlu bir lastik konfor falan hak getire.,
Premium lastik üreticilerinin sizi memnun etmediği bir ortamda, sava, barum gibi alt segment markaların sizi memnun etmesini beklemek hayalcilik olur., Pirelli, Brigdestone gibi markalar genel olarak zaten tuğladan hallice sert lastikleri oluyor.,
Nasıl bir arama yöntemi kullanıyorsunuz bilmiyorum ama netten lastik bakma yönteminizi değiştirmenizi öneririm çünkü 460-500 tl. arasında kolaylıkla bulunabilen bir lastiği siz 700’e anca bulabilmişsiniz., bekledikçe zamanında benim yaptığım gibi hataya düşersiniz aynısını ben de yaptım 3-4 geçsin falan derken lastiğin fiyatı 2 katına çıktı., Arkadaşın sök-tak balans dahil 470’e aldığı Conti PC6 bence kaçırılmıyacak fırsat bi daha bu fiyatlara lastik almak hayal olucak..