Parantez içinde bir soru işareti bırarakarak "öyle midir acaba" şerhi düşmeye çalıştım aslında; "evet öyledir" demek istemedim...
Tam olarak nedenini bilememekle birlikte ilk aracımı beklerken golf sahibi olanlardan gelen duyumlar/eleştiriler bu yöndeydi; sık sık "duramayan" ya da "çarpayazan" golf sahiplerinin serzenişlerini okumuştum forumlarda, hatta bu durum Golf 7'nin eksilerinden birisi olarak da gündeme gelmekteydi sesli çalışan süspansiyon sistemi ve A sütunu - dikiz aynası civarından aşırı rüzgar sesi almasıyla birlikte..
İlk Golf 7'mi aldıktan sonra (ki Pirelli P3 ile gelmişti) ben de birkaç kez "neredeyse" öndeki araca çarpmaktan kıl payı kurtulmuştum. Bu doğal olarak, ABS'li aracı kullanmayı bilmemek, lastik tipi/markası, ülkemizdeki yol şartları, iklim şartları vb. faktörlerle ilişkin tartışmaları beraberinde getirmişti. Yani Golf 7'nin fren performasın kötü değildir; ya lastikler kötü, ya yol bozuk ya da ABS'li araç kullanmayı bilmiyosunuz gibisinden değerlendirmeler yapılmıştı.
Ama bende bıraktığı izlenim Golf 7'nin fren kabiliyetinin (ABS'nin fren mesafesini uzattığını biliyorum) arıza (ki malfunction aslında tam karşılığı) hali hariç tutulmak üzere yeterince güven vermediği ve 2. kez Golf 7 satın alan birisi olarak bunu bilerek aracımı kullanmam gerektiğidir. Yoksa, Golf 7 gibi bir aracı üreten akıl arabayı durduramıyor demek istemiyorum
Zaman zaman Golf 7'de frenleme "zaafiyeti" oluşuyor dersek durumu kurtarmış oluruz heralde :S Bu da Golf 7 gibi bir araç için istenmeyen bir durum bana göre.