merhaba arkadaşlar..
bazen benim aracımda da benzer ses geliyor..ancak bnim aracımda DDC var sürüş modunda Comfortu seçtiğimde daha bariz oluyor.
düşük hızlarda kasis yada çukurdan geçince olabiliyor. çok esnediğinden oluyor diyorum.
sanki tıkırtı gibi bir ses oluyor. on sol tekerden geliyor. gıcırtı gibi bir ses değil aslında..
sizlerin yaşadığı da böyle bir şey mi?
konuyu görünce bende işkillendim biraz. bugün daha dikkat edip tamm anlamaya çalışacağım.
ayrıca yağlama için bir önderi de bulunmak isterim. ben kapı menteşelerin de cam tavanda normalde kullanıyorum..
ancak babamın peugeot partnerin(250.000 km) altını tazikli suyla yıkattım.
ertesi gün kullanınca süspansiyonlardan ses gelmeye başladı. altını kaldırıp tüm ses gelme olasılığı olan bölümlerine würthün teflon katkılı beyaz gresinden sıktım.
ses kesildi..
ayrıca sispansiyon koruma plastikleri kauçuklar flan artık eskilikten yıpranmıştı. onları da elden geçirdim.
muhtemelen tazikli suyu görünce yağları akıp gittiği için ses yapmaya başladı..
kısaca 6 aya yakın süredir aracı kullanmaya devam ediyoruz. gıcırtı vs bi ses geldiğini görmedim.
linkteki yağı tavsiye ederim. saten cam tavan varsa ihtiyacınız olacaktır..
not: en önemli özelliği beyaz olması ve teflon katkılı olmasıdır.
https://eshop.wurth.com.tr/Tutunma-ozellikli-yaglayc-HHS-Gres-HHS-GREASE-BEYAZ-PTFE-BAKIM-YAGLAM400ML/08931067.sku/tr/TR/TRY/