Değerli Emrah hocam, ne demek istediğinizi tam olarak anlıyamadım açıklıyabilirmisiniz..?@calik evet ama hocam durduğu yerde cihazla yapılıp aracı cihazın gazlaması daha iyi işlem bağlamadan yönlendirme yapıyor tum ışıkları klimayı açın diyor durdugu yerde gaz alırken hararet yapmaması amacıyla ve bo bir alanda yapılsında ortalık duman dumana gidiyor
Bugün benimki DPF yakma yaptı tesadüf. Manuel vitesli taşıtı olanlar, şehir içinde sürüşte, vites göstergesine baktıklarında, sık sık "vites küçültme 4>3, 3>2, 2>1" uyarısı görürseler anlayın ki yakma işlemi yapıyor motor. Bu durumda rölantinin de 1000 rpm civarı olduğunu göreceksiniz.@forzaGilles degerli hocam açık soylemek gerekirse @calik hocam saygılarımla araç durdugu yerde cihazda devir yükselterek yapıyor bunu cihaz olmadanda yapmak tabiki mantıklı geliyor yani ali hocam sorun olucagını sanmıyorum
degerli hocam benimki dpf yakma yaptı tesadüf dediğinizden lambanın yandığını sandım ben pardonBugün benimki DPF yakma yaptı tesadüf. Manuel vitesli taşıtı olanlar, şehir içinde sürüşte, vites göstergesine baktıklarında, sık sık "vites küçültme 4>3, 3>2, 2>1" uyarısı görürseler anlayın ki yakma işlemi yapıyor motor. Bu durumda rölantinin de 1000 rpm civarı olduğunu göreceksiniz.
Benim önerim böyle bir durumda hedefinize vardınız, uzun süreli park edip gidecek iseniz ve zamanınız var ise bırakın rölantide çalışarak yakma işini bitirsin. Çünkü stop ederseniz yakma yarım kalıyor, park edip giderseniz de soğuyor, tekrar çalıştığında yeniden yakmaya çalışıyor ve bu böyle sürüyor.
Kısa süreliğine duraklayıp tekrar yola devam edecek iseniz yukarıdaki gibi beklemeden stop edebilirsiniz elbette çünkü 3-5 dakika içinde zaten tekrar motoru çalıştıracağınız için motor sıcak olarak kaldığı yerden yakmaya devam edecektir.