Merhaba Sevgili Golftutkunu Dostları;
Golf ve diğer otomobillerde en çok Tercih Edilen opsiyonlarından olan , (Sunroof )Panaromik Açılır Cam Tavan için bu opsiyona sahip araçlarımızda çoğumuz zevkle kullanmaktayız. Yaz Kış aktif Kullananlarımız da vardır .Belkide aracında yılda bir defa kullananda. Lakin Fizik Kuralları gereği olsa Gerek Esnemeden gerekse zamanla mekanizma çalışma kalitesinin düşmesinden dolayı Çıkardığı Gacur Gucur Gırt Cırt vari seslerden herkes hoşnutsuz olur. Kendi Aracımda da olan Bu temel ses sorunu ve arada bir tutukluk yaparcasına çalışma bozukluğundan dolayı tam dört defa Yetkili Servislerden Destek aldım. Her ne hikmetse Kesin Bir çözüme kavuşturamadık. Temel Sorun Aracın Kasisli Yollarda Gerilmesinden kaynaklı sesler... Ve bunun çözümü maalesef mekanizma komple değişse de bu sorun devam edecektir.
Bu sesleri ve gerilmeyi en aza indirmek için ise Bakımının ve Temizliğinin ilgiyle ve zamanında yapılması gerekmektedir. Bende burdan yola çıkarak Sunroof için çok emek harcadım ve gerek temziliği gerekse bakımı konusunda 2 yıl kadar bir tecrübe etmiş oldum. Nacizane bu tecrübelerimi siz Değerli Golftutkusu Dostlarıyla paylaşmak istedim.
Yapılması Gerekenler ise;
1- Düzenli olarak Temizliğinin yapılması
2- Tozlu - Aşırı Sıcak ve Çok Soğuk ( Buzlanma -Donma)havalarda kullanmamaya dikkat edilmesi
3- Düzenli aralıklarla Silikon Sprey ile beslenmesi Şeklinde.
Kullandığım birçok Silikon Sprey ( Tunap 107 Motip , Shell Sıvı Gress yağ vb) olsa da En çok Memnun Kaldığım Whürt Silikon Sprey oldu.Ses konusunda şikayetlerimin çoğunu halletti diyebilirim. Burda bir konuya açıklık getirmekte fayda var; Sunroof mekanizmamızın çalışma sisteminde Kızak-Raylar plastik menşei olduğundan WD40 Kullanmayalım. WD 40 daha çok Metaller üzerinde etkili olup( metal -metal kızaklar veya menteşeler) plastik kızak sahibi Sunroof larrımızda pek işe yaramayacaktır. Paylaşımın faydası olması temennisiyle herkese Selam ve Saygılar:'(