Güncel Bakım Masrafları

bir sonraki bakımda bende isteyim :)
Herzaman yapmiyorlar, gecen sefer golf'te doldurmamislardi, ama sansini denemeye deger, herzaman sise olarak almak iyidir, simdi yaz geliyor, ona göre seyrelttim, daha tasarruflu oluyor.
(1 tane fazladan sizdirmaz conta iteleyip esitlemsiler sanki ama genede daha karliyim)

Altta fotografta gecen senenin sisesine ekledigim antifiriz miktarini ve suyu görebilirsiniz, bayagi tasasrruflu oldu ama depo fulmüs zaten, kis aylarina kalirsa üstüne hic su eklemden camsuyu ile takviye ederim, antifriz seviyesini yükseltirim

thumbnail_IMG_6036.jpg

Merhaba 2014 model 1.2 tsi için 1980 lira ödedim fiyat normal mi acaba
IMG_8109.PNG

Son düzenleme:
Merhaba 2014 model 1.2 tsi için 1980 lira ödedim fiyat normal mi acaba
Ekli dosyayı görüntüle 55842
Bakım ücreti ayrı fiyat 231 genişletilmiş bakım kaps.102 hava filtresi tertibatı değiştirildi polen söküldü takıldı hepsine ayrı ayrı fiyat yazılmış geçenlerde bunu sormaktı amacım yağ değişimi ücreti 70-80 liraydı bakımda 200 küsür lira yazılıyordu şimdi küçük bakıma yine 300 lira alıyorlar bir yağ değiştirmeye polen hava değişince de onlara da ayrı alıyorlar.

1647269169463.png

1647262650368.png
Dışarda filtreler ve Yağ değişimi ile
Servisteki aynı işin karşılaştırması.

Son düzenleme:
Arabanin camsuyu bitmisti servise verdigimde, cam sularini sise olarak istedim, arabaya az önce camsuyu koymak icin evde hazirladim, bir baktim depoyuda fullemisler sagolsunlar :)
cam suyu demişken ben de dün cam suyumun bittiğini fark ettim fakat araç cam suyu azaldığını bildirmedi bana 2014 model comfortline modeller de cam suyu seviyesi için sensör yok muydu? ben mi yanlış hatırlıyorum acaba..

cam suyu demişken ben de dün cam suyumun bittiğini fark ettim fakat araç cam suyu azaldığını bildirmedi bana 2014 model comfortline modeller de cam suyu seviyesi için sensör yok muydu? ben mi yanlış hatırlıyorum acaba..
Bi-Xenon Basic Far olmayan araçlarda yok.

Normalde servise bakım yaptırmayacağımı buradan yazmıştım ama servisin yoğun çabası beni ikna edebildi. İkna etmesi yalnız ve yalnız duygusal sebeplerden ötürü oldu 🙂. Sonraki bakımdada bu fiyatları verirseniz gelirim yoksa gelmem dedim arkadaş bakım ve işçilik için %30indirim kartı verdi %50 yapmadığı sürece o iş zor.
IMG_20220314_174835.jpgIMG_20220314_175207.jpgIMG_20220314_175332.jpg

bakım ve işçilik için %30indirim kartı verdi %50 yapmadığı sürece o iş zor.
Yağa da %30 verecekse bence OK dir.
Diğerlerine zaten %30 zubizu var 8 yaş ve üzeri araçlara.

Yalnız yaptırdığınız bakımda yağda bile %51 iskonto var.
Böyle iskonto ve fiyat verseler herkes yetkiliye gider.

@Terms en son aradıklarında siz beni kazıkladınız ben size neden geleyim dediğimde %50 indirim yapacağız dediler bende araya fren hidroliğinide sıkıştırı verdim. Bidahakine işçilik ve parçada %30 verdiler acaba kavrama uygun gelirse onumu değiştirtsem🤔

Liqui Moly Turkey'in sitesinde yaklaşık 1 haftadır Toptec 4200'ün 5 litrelik bidonunun satışı yok. Bekledim ama gelmeyince mecburen Mekato'dan satın aldım.

5 litre yağ + yağ filtresi + hava filtresi + polen filtresi (fp26009 alerji önleyicili) = 1059 lira 2 taksit

Bir de karter tapası alsam en son 38 lira da oydu toplamda 1100 liraya ulaştık

150 lira da işçilik versek 1250 liraya standart bir yağ bakımını yapmış oluyorum. Servisle makas çok fazla ama dışarıda bakım yaptırma maliyetler de iyice artmış.
Şimdi sitesinde Top Tec 4200 5-30 New Generatıon şeklinde görünüyor. Bi fark var mıdır acaba. Gerçi benim bakıma daha var ama şimdiden alabilirim diye düşündüm.

Ekli dosyalar

• 3715.png
    3715.png
    309.6 KB · Görüntüleme: 5
Şimdi sitesinde Top Tec 4200 5-30 New Generatıon şeklinde görünüyor. Bi fark var mıdır acaba. Gerçi benim bakıma daha var ama şimdiden alabilirim diye düşündüm.
Öncekiler new generation olarak geçmiyordu illaki fark vardır ama büyük farklar olduğunu zannetmiyorum.

Öncekiler new generation olarak geçmiyordu illaki fark vardır ama büyük farklar olduğunu zannetmiyorum.
Aynen sepette ekli duruyordu az önce baktım satıştan kalkmış. 1 Litresi var sadece. Mekato da distribütördü galiba değil mi?

@agacmalzeme @Terms Selamlar ilk tescil tarihim 02.10.2018 03.10.2022 de bakıma gitsem normalde eylül ortası bakım zamanım %25 parçada %16 yağda indirimden mi faydalanmış olurum.Tabloya göre mini bakımda 1.4 tsi için 1384 ödenir gözüküyor.

Geri
Üst Alt