Güncel Bakım Masrafları

@Savatage Beni de say hocam
18 Ay 2-4.000 km
Ben bugün ustaya 24 ayı söyledim. Yağ üreticisi dedim vs.
Yok Türkiye koşullarında 15 aydan fazla olmamalı dedi. Bende 18 Aya karar kıldım.
Geçen gün

@slck

1 yıl / 3000 km sonunda pecete testi eklemisti

Bu yağı 12 ay doldu diye ? Yetkili servise biat edicez diye mecburiyetlerden değistirmek ne yazık bi durumdur. IMG-20220306-WA0000.jpg

Anlık gece gece pecete testi (tdi)

9,5 ay 8000 km yapılmış motul

Yutubır ustalar diyorlar ya

Vahhh vahhhh kapkara olmuş yazıkkk ??

Hiç de yazık değil

+1 yıl daha + bi 8000 km daha ben rahat giderim tınlamam IMG_20220308_220045.jpg

Arkadaşlar arabanın ekranında çıkan bakım zamanı geldi yazısını nasıl silebilirim. Her araba çalıştığında uyarı yazısı çıkıyor sinir ediyor.

Şu an dost arkadaş çevremde

1 tsi dsg golf yetkili servise postayı koydu.

Amaç hem yetkili servis artistiklerinden kurtulmak
Hemde özgürce 12 ay yerine 18 ay da bir motul yada luqui yağa guvenerek ekonomi yapmak (18 ay sonunda 10.500 km yapmış olacak) 1,5 yıl yeterli aşmaya gerek yok diyor.

1 tsi manuel jetta ile şu an 18. Aydayız.(en son yağ /filtre değişiminden bu yana)
Bu arkadaşda pimpirik yapmadan haziranın 1 inde değistiririm diyor (haziranda 21 ay dolmuş olacak ve 11 bin km yapmış olacak)
En son motul + mann filtreler takmıştık.

Artık bu işler böyle !!!
Bu tarz 1,5 / 2 yılda 15.000 km altında kalanlar yavaş yavaş buna mecbur kalacak zaten.

Bende daha önce 24 ay / 16.000 km de bir bakım yapacağımı yazmıştım
+2 araç bizi de ekleyin hocam,

İlki;
Kasım 2020 de yetkili serviste yaptığımız bakımdan bu yana (Castrol edge LL III) 6 bin km geçti. Büyük ihtimalle Mayıs gibi diğer bakımı yaparız 7 bin km olur totalde.

İkincisi; Nisan 2021 de özel serviste bakıma girdi (Castrol Edge LL), 7 bin km yaptık bakımdan sonra (hatta 1 lt yağ da eksiltmişti 6 bin km civarında) bu yılın sonuna doğru Kasım Aralık gibi bakımını yaparım diyorum. O zamana heralde 10 bin km dolmuş olur.

Şuan evde yattığım için ikinci araç çok çok gereksiz oldu bize, ama satınca parayı değerlendiremeyeceğim için mecbur devam. Bir de satıp geri aynısını daha pahalıya almak var geçmişte forum üyelerimizden birkaçı yaşamıştı bu durumu

Bende kuzene önce servise git dedim sonra baktım ipin ucu kaçmış, filtremarketim ile LM linki atıp dışarda yaptır dedim :)

2013 2018 iki araçta denedim bunu başarılı olamadım ben... Vcds kablo ile sıfırlamıştım sonra..
Benim aracın dün bakımı yapıldı 2016 dün hallettim.
  • Araca binip kapıyı kapatıp.
  • Kontağı açıp kapatıyoruz.
  • Ekranda servis uyarısı gidene kadar bekliyoruz
  • Trip sıfırlamaya basılı tutarken kontağı açıyoruz.
  • Yağ bakımı sıfırlansın mı görünce
  • Trip sıfırlamayı bırakıp tekrar basıp bırakıyoruz.
  • Sıfırlandı yazısını görünce kontağı kapatıyoruz.
  • Bakım uyarısı gidene kadar bekliyoruz.
  • Trip sıfılamaya basılı tutarken kontağı açıyoruz.
  • Yağ bakımı görünür bekle, periyodik bakım sıfırlansın mı görünce Trip bırakıyoruz
  • Tekrar trip sıfırlamaya basıp bırakıyoruz.
  • Sıfırlandı yazısını görünce kontağı kapataıyoruz

işlem tamam.

1.5 TSI ilk bakim:
1980 lira, artik polen ve hava filtreleri 2 yilda bir degisiyor, mini bakim diye birsey yok.
Iscilik indirimi %10 ilk yil yok, 2. yil var.
Sensör degisimi yüzünden arabayi yarin teslim alacagim, dolayisiyla fatura-is dökümü suan yok.
Arabanin ariza tespiti uzadi, sensörler inceleniyor, gösterge panelinde ariza olabilir, teslimat en erken yarin, kar yagarsa yazlik lastikler oldugu icin hava düzelene kadar serviste kalacak.

Bizim arabalarda en ufak ariza 5-10 binden basliyor, benim kadranin degisme durumu var, garanti olmasa kac para cikar iscilikle beraber? En basit sekilde sadece sensör degisimi olsa iscilike beraber 3 bin lira.

Serviste highline tiguan'in multimedyayi degistiriyorlardi garantiden, garanti olmasa kac para tutar?

Sanki sorunsuz arabalarimiz varda yetkili servise posta koyuyoruz, özellikle Multimedya sorunlari cok fazla oluyor son zamanlarda (8 inchlik), DSG konusuna girmiyorum bile.

Basit hesap yapalim, 110 bine golf aldim 2018'de bakimi 1200 gibi birseydi, simdi kullandigim passat'in bayide fiyati 860 bin lira, bakim 1980 lira, hadi eskisi gibi tam bakim olsun 2600 lira, araba degerine göre aslinda ucuzlamis bakim fiyati.

Ayrica servis bakimli arabalar hem daha kolay hemde daha yüksek fiyata satilir, özellikle highline-elegance-rline gibi yüksek donanimli arabalarin sorunlari cok bas agirtir.

Manuel-benzinli-Camtavansiz-Comfort ve assagisi donanimli arabalar 5 yildan sonra, uzun süre binmeyi planliyorsa servisten vazgecebilir, bunun disinda kalanlar servise devam....

Servise verdiginiz ekstra paralari depozito gibi görmelisiniz, satinca geri alacaksiniz, bu durumda risk almak ne kadar mantikli.

2021 haziran çıkışlı 5 binde 1.0 etsi life golfum var. İlk sahibiyim. Cumartesi günü otomatik ayna montajı için randevum var. Dışarıya göre mantikli geldi. Servisi tercih ettim. Bakım için servisi kullanmayı düşünmüyorum. Ülkede her konuda korku ile yaşıyoruz. Bundan sıkıldım ardik. Ya araba bozulursa diye kaygı çekmek sinir sistemine zarar verir.

@krym
İnsan psikolojisi hocam

7,7 lik deprem olacağını bile bile istanbulda oturan durumu sallamayan biri/birileri de (böyle relax şekilde)

Arabanın ya bozulmazsa ihtimalini düşünerek iyi niyet garantiden çıkabilir.

@ZITIPAŞA

iyi niyet devam etmesine rağmen
Hpfp (high pressure fuel pump) yüksek basınç yakıt pompasına 18.000 bin fatura çıkaran yetkiliye posta koydu

5000 lira ya parçayı buldu halletti.

Siyasi bir benzetmeyle YETKİLİ servisler OLMAZSA yanarız biteriz ortada kalırız anlayışına katılmıyorum.

Ankara YILDIZ sanayi diye bi oto sanayi muhiti vardır.

Tamirat / arıza / bakım hizmeti yoktur.

Ülke genelinde pert sektörü toplama / depolama / pazarlama alanıdır.

Bir gün işimiz düştü bir arkadaşın polosu icin

Her markanın ayrı dükkanı pert araç depolama alanları var.

Vw pertçi ....Girdik içeri iceride envanterci var ? Ona soracakmışız

Adamlar öyle bir sistem kurmuş ki
Kendilerini gectim o an FULL Tr sınırları icinde pert arac nerede istedigimiz parça nerede hangi şehirde pertcide online sistemlerinden görebiliyor.

Sizin parça şu an elimde yok Van da var bir pert araç üzerinde dedi. iSterseniz getirteyim.

Fiyat aldık çıktık.

Bu işlerde güvenilirlik zinciri Diye bisey var

Yani oto saniyedeki benim kendi ustam zaten bu pertçilerle organize şebeke halinde çalışıyor.
Araca takılacak parçanın garantisi pertçi değil benim USTAM.

Garanti ayrı bisey (ona itiraz yok)
İyi niyet denen kandırmaca ayrı şey

DSG 2016 1.2 tsi high media 2019 dan beri volume düğmesi tepki vermiyor .
Çevirsen ses açılmıyor tersine çevirsen kısılmıyor (potansiyometre arızası) direksiyondan idare ediyor arkadaş
Yetkili servis degisecek dedi taaa o zaman !
Ne kadar 9500 !!!

Eee iyi Niyette kal araç dsg diye ...media bozulunca sökül paraları??

En son uzay otoda rutin bakım icin aracı teslim etmeden önce ST ye aracı park konumunda terk edin uyarısını bi halletseniz deyipte 900 lira para isterlerse iyi niyet miyi niyet alın sizin olsun der insan
Dedi zaten !!! Arkadaş

Moderatör tarafında düzenlendi:

2013 2018 iki araçta denedim bunu başarılı olamadım ben... Vcds kablo ile sıfırlamıştım sonra..
@Kysr038 hocam aşağıdaki gibi sırasıyla yaptınız ve olmadı mı?
Benim aracın dün bakımı yapıldı 2016 dün hallettim.
  • Araca binip kapıyı kapatıp.
  • Kontağı açıp kapatıyoruz.
  • Ekranda servis uyarısı gidene kadar bekliyoruz
  • Trip sıfırlamaya basılı tutarken kontağı açıyoruz.
  • Yağ bakımı sıfırlansın mı görünce
  • Trip sıfırlamayı bırakıp tekrar basıp bırakıyoruz.
  • Sıfırlandı yazısını görünce kontağı kapatıyoruz.
  • Bakım uyarısı gidene kadar bekliyoruz.
  • Trip sıfılamaya basılı tutarken kontağı açıyoruz.
  • Yağ bakımı görünür bekle, periyodik bakım sıfırlansın mı görünce Trip bırakıyoruz
  • Tekrar trip sıfırlamaya basıp bırakıyoruz.
  • Sıfırlandı yazısını görünce kontağı kapataıyoruz

işlem tamam.

Son düzenleme:

Geri
Üst Alt