Güncel Bakım Masrafları

Extra yapılan bir şey varmı. Biraz yüksek gibi, Polen ve hava hariçse. Bana 1800tl fiyat verdiler. 2020 tiguan 1.5tsi için. Zubizu indirimi hariç.
Extra birsey yok, 2 sise camsuyu istedim, ama faturaya onlar extra yansiyacak zaten, sizde %10 iscilik indirimi var sanirim, bende yok.

az önce servisle görüştüm aracım 2018 trafik çıkışlı düz bakım dediği yağ ve yağ filtresi karter tapası conta 1720 lira yerine zubizu ile 1625 TL dedi.95 TL ne indirimi yüzde kaç faydalanmış olduk anlamadım.Bakımım ekimde meraktan sordum bu ekime kadar bu gidişle 2000 i bulur.

az önce servisle görüştüm aracım 2018 trafik çıkışlı düz bakım dediği yağ ve yağ filtresi karter tapası conta 1720 lira yerine zubizu ile 1625 TL dedi.95 TL ne indirimi yüzde kaç faydalanmış olduk anlamadım.Bakımım ekimde meraktan sordum bu ekime kadar bu gidişle 2000 i bulur.
Hesap net.(kabaca şu şekilde olmalı. Yanlış varsa düzeltilebilir)
İndirim koşullarında yazar. Şuan 3-4 yaş. Yalnızca yağda %16 indirim. Başka indirim yok(özel olarak %5 %10 yaparlarsa o ayrı konu).
Ekim sonrası da öyle..

2023 ekim sonrası yani 5 yaşında olunca %15 parça ve işçilikte, yağda %16..

Geçmiş sayfalarda indirim ile ilgili bilgilendirmeyi @Terms Ahmet Hocam ara ara paylaşır.

@ogzogz triger gergi bilyasını dağıttığından 78 binde dışarıda değiştirttim 1.5 sene önce triger değişimi için 3900 gibi bir fiyat vermişlerdi. Km bilgisini verdim.

@ogzogz triger gergi bilyasını dağıttığından 78 binde dışarıda değiştirttim 1.5 sene önce triger değişimi için 3900 gibi bir fiyat vermişlerdi. Km bilgisini verdim.
Triger değişimi olmamışsa indirimden faydalanilabilir.

Son düzenleme:
Geçen eylül ayında 76 küsür lira Yağ değişim işçilik ücreti 250 küsürlerde bakım işçiliği alınmış faturada gözüken.Bu Bakımda soruyorum yağ değişim ücreti işçiliği 300 küsür lira.Ee geçen Eylül'de 70 liraya değiştiğiniz yağın işçiliği ne zaman 300 leri geçti.Manuel araç kullanmak cidden servis yönünce ayrıcalık.İşin kötü tarafı araçlar servet oldu artık satarken servis bakımlı olmasına illaki dikkat ediliyor haraç veriyoruz resmen servise.

Geçen eylül ayında 76 küsür lira Yağ değişim işçilik ücreti 250 küsürlerde bakım işçiliği alınmış faturada gözüken.Bu Bakımda soruyorum yağ değişim ücreti işçiliği 300 küsür lira.Ee geçen Eylül'de 70 liraya değiştiğiniz yağın işçiliği ne zaman 300 leri geçti.Manuel araç kullanmak cidden servis yönünce ayrıcalık.İşin kötü tarafı araçlar servet oldu artık satarken servis bakımlı olmasına illaki dikkat ediliyor haraç veriyoruz resmen servise.
Tam karşılaştırma yaptığınızda (günümüz fiyat artışı haricinde) önceki bakımda yağ+bakım ayrı işçilik olarak yazılıyordu. Sebebi de yağ değişimi işçiliği vergisi %8'e düşürülmüştü. Şimdi yağ değişim ile bakım aynı kalemde yani vergi tekrar %18 olunca birleştirilmiş olabilir mi?

Tam karşılaştırma yaptığınızda (günümüz fiyat artışı haricinde) önceki bakımda yağ+bakım ayrı işçilik olarak yazılıyordu. Sebebi de yağ değişimi işçiliği vergisi %8'e düşürülmüştü. Şimdi yağ değişim ile bakım aynı kalemde yani vergi tekrar %18 olunca birleştirilmiş olabilir mi?
Bu bakımda hava polen değişmiyor. 2 yılda 1 olmuş.Haliyle önceden ona 256 alınıyordu yağ değişimine de 76 küsür.Kendi yağımı götürmüştüm.Bu bakımda meraktan arayıp sordum yağ 900 küsür yağ ve yağ filtresi değişim işçilik ücreti 300 küsür lira üstüne yağ filtresi cam suyu karter tapası conta zubizu ile 1625 TL.Eskiden 76 ya değişen yağ polen ve hava kalkınca yıllık bakımdan 350 lere çıkmış işçiliği kısaca.

Herkes dışarda tanıdığı, güvendiği ustaya yaptıracak standart yağ bakımını bir gün.
Belki o zaman Yetkili servislerin aklı başına gelir, Belki...

Bu bakımda hava polen değişmiyor. 2 yılda 1 olmuş.Haliyle önceden ona 256 alınıyordu yağ değişimine de 76 küsür.Kendi yağımı götürmüştüm.Bu bakımda meraktan arayıp sordum yağ 900 küsür yağ ve yağ filtresi değişim işçilik ücreti 300 küsür lira üstüne yağ filtresi cam suyu karter tapası conta zubizu ile 1625 TL.Eskiden 76 ya değişen yağ polen ve hava kalkınca yıllık bakımdan 350 lere çıkmış işçiliği kısaca.
Hava ve polen filtresi değişimi kısmında haklısınız. Birim aralığı değişmedi. Ancak esas olan polen ve hava Filtreli değişimde birimde artış olup olmayacağı. Yani polen ve hava filtresi değişirken ya ek artış olacak ya da Birimler birleştirilip aynı birimden ücretlendirilecek. Bunu daha sonra görebileceğiz.

Aslına bakılırsa polen ve hava filtresi çıkınca parça düşüşü var görünüyor ancak dediğiniz gibi birimsel fark yok. Bu da gizli bir artış olarak değerlendirebiliriz. Polen ve hava Filtreli bakımda ekstra bir ücret eklerlerse bu kesinlesecek.

Bir de şöyle bir bakış açım var. Periyodik kontrolde hava ve polen filtresi kontrolü geçer. Gerekirse değişir yazar. Bu da eğer ki bir değişim olursa ekstra bir birim eklemeyecekleri yönde gibi geliyor.

Fakat ben bugün gitsem, benim polen ve hava filtresini değiştirelim diyecek olsam mutlaka işçilik ekleyecekler ama periyodik bakım içinde bunu ekleyeceklerini düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Mini bakım denilen şeyin, gıda da yapılan gramaj hilesiden bir farkı yok sanirim.

Herkes dışarda tanıdığı, güvendiği ustaya yaptıracak standart yağ bakımını bir gün.
Belki o zaman Yetkili servislerin aklı başına gelir, Belki...

Şu an dost arkadaş çevremde

1 tsi dsg golf yetkili servise postayı koydu.

Amaç hem yetkili servis artistiklerinden kurtulmak
Hemde özgürce 12 ay yerine 18 ay da bir motul yada luqui yağa guvenerek ekonomi yapmak (18 ay sonunda 10.500 km yapmış olacak) 1,5 yıl yeterli aşmaya gerek yok diyor.

1 tsi manuel jetta ile şu an 18. Aydayız.(en son yağ /filtre değişiminden bu yana)
Bu arkadaşda pimpirik yapmadan haziranın 1 inde değistiririm diyor (haziranda 21 ay dolmuş olacak ve 11 bin km yapmış olacak)
En son motul + mann filtreler takmıştık.

Artık bu işler böyle !!!
Bu tarz 1,5 / 2 yılda 15.000 km altında kalanlar yavaş yavaş buna mecbur kalacak zaten.

Bende daha önce 24 ay / 16.000 km de bir bakım yapacağımı yazmıştım

@Savatage Beni de say hocam
18 Ay 2-4.000 km
Ben bugün ustaya 24 ayı söyledim. Yağ üreticisi dedim vs.
Yok Türkiye koşullarında 15 aydan fazla olmamalı dedi. Bende 18 Aya karar kıldım.

Geri
Üst Alt