Güncel Bakım Masrafları

Geçtiğimiz bakımda doğuş otoya kendim toptec 4200 götürerek bakım yaptırmıştım .Km 19 civarı falandı sonraki bakım ekimde olması lazım filtreler değişmeyecekse eğer yağı da kendimiz alıp veremeyiz herhalde servise bu sefer değiştirecek birşey kalmayacak.Aracım dsg servise gitsek dert gitmesek ayrı dert oldu.Km 21 bindeyim şuan bakımda takriben yaz tatili uzun yolla falan 25-26 anca olurum.Ben polen ve hava filtresini aldım kenara koydum filtremarketimden antialerjik olanını.Servis haricinde kendim değiştireceğim yılda 350-400 verip sıfır parça takmak bana mantıklı geliyor.En son bakımda eko parça polen takmışlar bana faturadan farkettim danışmana da söyledim başta özellikle istemiyorum diye polende yok eko parça zaten dedi.
Polenin eko serisi bile karbonlu filtredir, Mann cuk26009 ile muadildir.

@krym hocam mini bakım olacağı teklifte belirtiliyormu(mail yoluyla)yoksa servis danışmanı ile konuşupmu karar verdiniz.

@krym hocam mini bakım olacağı teklifte belirtiliyormu(mail yoluyla)yoksa servis danışmanı ile konuşupmu karar verdiniz.
App üzerinden randevu aldim, teklif almadim, servis danismaniyla konusmadim, bakalim onlar ben birsey demeden teklfi edecekler mi, yarin detayli yazarim buraya.

1.2 tsı manuel araç için bakım fiyatı yada bakım yaptıran oldumu yakın zamanda

Aynen kendimizi kandırmayalım dogru

2693 liralık normal bakım

3700 olur gelecek ay

Kar oranı aynı kalır ama. (%250)

şu anda en vasıfsız eleman maliyeti günlük 250 liradan başlıyor, ısınma ve elektrik de çok uçtu. bu nedenle dolaylı maliyetler 1 sene önceye göre %100e yakın arttı. ithalatla toptan anlaşma üsulu maliyetler düşük olur ama tamamen euro ile anlaşma yapılıyor. bu nedenle %300-400 kar ihtimali bence yok. sonuçta servisleri işleten yatırımcı firma da güncel reel faizin 2 katını kazanmayı hedefliyor.

Son düzenleme:
şu anda en vasıfsız eleman maliyeti günlük 250 liradan başlıyor, ısınma ve elektrik de çok uçtu. bu nedenle dolaylı maliyetler 1 sene önceye göre %100e yakın arttı. ithalatla toptan anlaşma üsulu maliyetler düşük olur ama tamamen euro ile anlaşma yapılıyor. bu nedenle %300-400 kar ihtimali bence yok. sonuçta servisleri işleten yatırımcı firma da güncel reel faizin 2 katını kazanmayı hedefliyor.
%250-300 kar ihtimali münferit yetkili servisler için olmasa da doğuş için mümkün. Ölçek ekonomisi (kısmen de monopol olması sebebiyle) ile maliyetleri minimumda tutabiliyorlar. İşçi maliyetlerini de işveren prim teşvikleri sayesinde düşürebiliyorlar. Ayrıca euro ile yapılan anlaşmalarda eurodaki artışı anında tl'ye yansıtıyor zaten.

Filtreler Geldi 446₺
Liqui Moly Top Tec önceden vardı. Fiyatını hatırlayamıyorum ancak kasımda sanki 412₺ idi neyse güncel fiyattan hesaplarsak
MANN 446
L.MOLY 506,50
Toplam 952,50₺
+
Değişimi yapacak usta işçilik ne alırsa.
Servis 2.300 demeye devam etsin.
1646728792300.png 1646728818108.png

Ve bakım yaptırdım.
Servisten Sızdırmaz conta(Karter Tapa Pulu) ve Cam suyu da aldım.
Sızdırmaz Conta : 20,34₺
Cam Suyu : 43,40

1.5 TSI ilk bakim:
1980 lira, artik polen ve hava filtreleri 2 yilda bir degisiyor, mini bakim diye birsey yok.
Iscilik indirimi %10 ilk yil yok, 2. yil var.
Sensör degisimi yüzünden arabayi yarin teslim alacagim, dolayisiyla fatura-is dökümü suan yok.

1.5 TSI ilk bakim:
1980 lira, artik polen ve hava filtreleri 2 yilda bir degisiyor, mini bakim diye birsey yok.
Sensör degisimi yüzünden arabayi yarin teslim alacagim, dolayisiyla fatura-is dökümü suan yok.
Mini bakım ismi buradan çıktı diyebiliriz. Normal bakım eski hali, polen ve hava filtresiz bakıma da mini bakım dendi. Tamamen fiyatın nasıl ki normal bakım ile ağır bakım dendiği gibi.

Asıl olan polen ve hava filtresi olmayan bakım genişletilmiş bakım olarak geçiyor.

Hocam herşeyi kaydettirin. Eksik şikayet ne varsa dökümana yazdırın. İleride tekrar edebilir , garanti geçmiş olur vs. kağıtta yazılı olmayınca, ileride çalışanlar değişir zorluk yaşamayın. Geçmiş olsun.

Bir aydır servis ısrarla arayıp bakım için fiyat veriyor bende ısrarla bana kazık attınız aracın krank keçesini 2 kere değiştirdiniz hala yağ kaçırıyor, birde 2. deşiğimde benden para aldınız dedim. Efenim şöyle efenim böyle biz size indirim yapalım diye arayıp duruyorlar bende size dönerim deyip sallıyorum. Bu hafta 2 kere daha aradılar yağ, yağ filtresi değişimi için 1700tl fiyat verdiler bende yok deyip kendim yapıyorum yarı fiyatına geliyor dedim. Adamlar ne kadar zor duruma düştüyse müşteri kazanmak için debeleniyorlar. Bugün bir daha arandım ve %25 zubizu + motor yağı ve işçiliktede %50 indirim yapacaklarını söylediler. Dedim son oluru nedir bu işin 930TL fiyat verdiler hesapladım neredeyse dışarıdaki bakımdan daha ucuza gelecek. Hemen pazarlığa tutuştum o zaman yağ+yağfiltresi+karbonlu polen filtresi+mazot filtresi ve fren hidroliğinide değiştirecem fiyat verin dedim biraz bekletip 3090 tl ama 2350tl dediler bu fiyatı başka yerde bulmanız çok zor dediler :). Hemen hesaba koyuldum ve mazot filtresini çıkarın kaça olur dedim 1839 tl fiyat verdiler. Fiyat çok mantıklı geldi birde krank keçesine bakın ama para vermem dedim adamlar tamam dedi bende randevu aldım. Normalde servise tövbeliyim ama fiyat o kadar uygun geldiki dışarıyla aynı fiyat. Mazot filtresi ufi 200 tl civarı onuda alır kendim takarım 500tl vermeye gerek yok dedim.

1.5 TSI ilk bakim:
Extra yapılan bir şey varmı. Biraz yüksek gibi, Polen ve hava hariçse. Bana 1800tl fiyat verdiler. 2020 tiguan 1.5tsi için. Zubizu indirimi hariç.

Geri
Üst Alt