Güncel Bakım Masrafları

Aracımı alır almaz bakım yaptırdım 30k bakımı gelmişti. 08.03.2022 de alınan fiyatlar.
Golf 1.5 TSİ 150 hp 2020 model için
yapıalcaklar: yağ,hava,polen filtresi,motor yağı, cam suyu, sızdırmaz conta (yağ deiştirince değiştirilmesi gerekliymiş)
İzmir vosmer: 2647 ₺
İzmir otomol: 2646 ₺ - > 2365₺ indirimli fiyat
Manisa Demoto: 2200 ₺ --> Kadınlar günü indirimi vardı. Ondan faydalandım.

1.5TSI için mann hava filtresi alacaktım fakat filtremarketim'de stok yokmuş siparişimi iptal ettiler.
[/URL][/URL][/URL]

bu parçayı bulabileceğim güvenilir alternatif bir yer var mıdır?

teşekkürler.
1.5 TSI için hava filtresi (Mann marka) olarak sanırım şuan pek çok yerde tedarik sıkıntısı var., Hava filtresini Hengst veya Mahle olarak alabilirsiniz., bu markalarda da çok kaliteli premium filtre üreticileridir., istanbul neresinde ikamet ediyorsunuz? ona göre size yakın bir yer önerebilirim

1.5 TSI için hava filtresi Mann marka olarak sanırım şuan pek çok yerde tedarik sıkıntısı var., Hava filtresini Hengst veya Mahle olarak alabilirsiniz., bu markalarda da çok kaliteli premium filtre üreticileridir., istanbul neresinde ikamet ediyorsunuz? ona göre size yakın bir yer önerebilirim
Bende uzun süredir araçlara Hengst filtre bakıyorum ancak güvenilir online bir satıcı bulamadım. Ankarada da nereler satıyor bilmiyorum açıkcası. Mann yerine rahatlıkla tercih edebileceğim bir ürün...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Şöyle bırakayım...

Ekli dosyalar

• 16474454319597325553218186066458.jpg
    16474454319597325553218186066458.jpg
    126.2 KB · Görüntüleme: 88
Şöyle bırakayım...
Servis Mobil Super 3000 Formula V 5w-30 kullanmış.,

Bu yağ Mobil 'in (alt segment) yani düşük kalite yağıdır., dikkat ederseniz koydukları yağ (Mobil 1 serisi) değil..!!

Mobil 'de aracınız için üst kalite olan yağı; Mobil 1 ESP 5w-30 'dur.,

Yağ için 1074 tl. yüksek bir rakam ödemişken., gittiğiniz servis bir de böyle alt segment yağ kullanılıyorsa bir dahaki sefere başka bir yetkili servise gitmeniz daha iyi olacaktır. yazık günah...

Bende uzun süredir araçlara Hengst filtre bakıyorum ancak güvenilir online bir satıcı bulamadım. Ankarada da nereler satıyor bilmiyorum açıkcası. Mann yerine rahatlıkla tercih edebileceğim bir ürün...
Hengst ve Mahle için güvenilir online satıcı pek yok., ancak resmi sitesinde yazan yetkli satıcılara bizzat giderek temin edebilirsiniz.

Bu yağ hakkında ne düşünüyorsunuz. Yeni bir ürünmüs. Yağın rengi yeşil. 40 bin km kullanma süresi veriyor. Motorun daha sessiz çalışmasını sağlar diyor satıcı ve internette.

Aranızda kullanan varmı. Ben 1.4 benzinli araçta kullanmayı düşünüyorum

Ekli dosyalar

• Screenshot_20220316-205033_Google.jpg
    Screenshot_20220316-205033_Google.jpg
    65.3 KB · Görüntüleme: 11
Bende 0w-20 kullandilar, standarti yok mu bunun? Yoksa tedarik sorunu mu var, ne buluyorlarsa onu mu koyuyorlar
Bence bayinin yağ firması ile anlaşmasına bağlı olarak stokta ne varsa onu kullanıyorlar.

1.5 TSI için hava filtresi (Mann marka) olarak sanırım şuan pek çok yerde tedarik sıkıntısı var., Hava filtresini Hengst veya Mahle olarak alabilirsiniz., bu markalarda da çok kaliteli premium filtre üreticileridir., istanbul neresinde ikamet ediyorsunuz? ona göre size yakın bir yer önerebilirim
Merhaba,
Ist anadolu yakasi

Bu yağ hakkında ne düşünüyorsunuz. Yeni bir ürünmüs. Yağın rengi yeşil. 40 bin km kullanma süresi veriyor. Motorun daha sessiz çalışmasını sağlar diyor satıcı ve internette.

Aranızda kullanan varmı. Ben 1.4 benzinli araçta kullanmayı düşünüyorum
Yeni bir ürün değil., uzun zamandır var olan bir yağdır., bu yağ sizin araç için uygun değildir ve yine bu yağın TSI motor üretici onayı yoktur.,

Liqui Moly 'de sizin araç için uygun olan yağlar;

Liqui Moly Top Tec 4200 LongLife III 5w-30 (gri bidon)

Liqui Moly LongLife III 5w-30 (sarı bidon)

Bende 0w-20 kullandilar, standarti yok mu bunun? Yoksa tedarik sorunu mu var, ne buluyorlarsa onu mu koyuyorlar
1.5 TSI motorun fabrika dolum yağı (VW 508.00 onaylı) LongLife IV 0w-20 tuhaf bir şekilde bu yağın rengi sarı değil yeşil renktir., yağ çubuğunu çekip peçete testi yaparsanız yağın yeşil renk olduğuna şahit olursunuz.,

Fakat bu yağ katı emisyon kuralları neticesinde geliştirilmek zorunda kalındığından motor koruması düşüktür., özellikle yaz aylarında sıkıntı çıkarma potansiyeli mevcuttur., bu yağ 15 bin km dayanmıyor., yağ eksiltmesi yapıyor., daha da önemlisi bu yağın aşınma koruması zayıftır.,

O sebebten 1.5 TSI motora uyumlu olan diğer alternatif olan (VW 504.00 onaylı) LongLife III 0w-30 kullanılması motorun sağlığı için en optimum yağdır.,

Liqui Moly Top Tec 4210 LongLife III 0w-30 bu söylediğim 0w-30 yağ da sizin araca uygundur ve üretici onayı da mevcuttur.

Son düzenleme:
Almancı akraba / dost / arkadaş olsa

Kutuları bile Almanya (stuttgart) kokan Mahle 4 lü filtre set getirtirdim.

Millet jack daniels /chivas getirtir

Biz made in germany filtre pesindeyiz.

Yazmış olmak icin yazdık yine

Herkes hayatta kalma / gecim derdinde

belli edilmese de (gizleme)

durum bu.

Almancı akraba / dost / arkadaş olsa

Kutuları bile Almanya (stuttgart) kokan Mahle 4 lü filtre set getirtirdim.

Millet jack daniels /chivas getirtir

Biz made in germany filtre pesindeyiz.

Yazmış olmak icin yazdık yine

Herkes hayatta kalma / gecim derdinde

belli edilmese de (gizleme)

durum bu.

Avrupa turu yapip mahle fabirka satis filtre almak isteyenler icin rota.
Istanbul-Paris, paris'de eifel görülecek, disneylanda gidilecek, tgv (hizli tren) ile frankfurt aktarmali stuttgart, wilhelma hayvanat bahcesi, mahle fabrikasi ziyaret edielcek, filtreler alinacak. Porsche ve mercedes müzelerine gidilecek.

Stuttgarttan intercity treni ile Münih, münihte özellikle bilim müzeleri gezilecek, oradan öbb veya intercity ile Salzburg aktarmali Viyana, viyana cennet zaten.

Sonra 1 euro 16.5 lira gercegiyle rüyadan uyanilacak, eskiden ne kadar emekli akrabam varsa hepsine bu rotayla ufak bir avrupa turu plani yapmistim, gezen gezdi, simdi emekliler 2500 lira ile hayatta kalirsa iyidir.

Son düzenleme:

1.5 TSI motorun fabrika dolum yağı (VW 508.00 onaylı) LongLife IV 0w-20 tuhaf bir şekilde bu yağın rengi sarı değil yeşil renktir., yağ çubuğunu çekip peçete testi yaparsanız yağın yeşil renk olduğuna şahit olursunuz.,

Fakat bu yağ katı emisyon kuralları neticesinde geliştirilmek zorunda kalındığından motor koruması düşüktür., özellikle yaz aylarında sıkıntı çıkarma potansiyeli mevcuttur., bu yağ 15 bin km dayanmıyor., yağ eksiltmesi yapıyor., daha da önemlisi bu yağın aşınma koruması zayıftır.,

O sebebten 1.5 TSI motora uyumlu olan diğer alternatif olan (VW 504.00 onaylı) LongLife III 0w-30 kullanılması motorun sağlığı için en optimum yağdır.,

Liqui Moly Top Tec 4210 LongLife III 0w-30 bu söylediğim 0w-30 yağ da sizin araca uygundur ve üretici onayı da mevcuttur.
hocam benim araç 2020 tiguan 1.5tsi AD1. çıkan sonuç ve araç bilgi etiketi aşağıda...

Ekli dosyalar

• resim_2022-03-17_112241.png
    resim_2022-03-17_112241.png
    238.5 KB · Görüntüleme: 38
  • 20200601_105216.jpg
    20200601_105216.jpg
    91.1 KB · Görüntüleme: 38
  • 20220317_113052.jpg
    20220317_113052.jpg
    345.6 KB · Görüntüleme: 36

Geri
Üst Alt